​Firuzağa’da dört dörtlük bir daire

nihal e. nihal e.
Firuzağa Ev, Plano Mimarlık ve Teknoloji Plano Mimarlık ve Teknoloji İskandinav Mutfak
Loading admin actions …

Bugüne dek sayfalarımızda dünyanın çeşitli şehirleri ile birlikte hem Anadolu’dan hem de tatil beldelerinden sayısız ev projesi tanıttık. Her ne kadar ilginç yerler öncelikli olsa da İstanbul’da da şahane evler tasarlanmaya devam ediyor. Özellikle Beyoğlu ve Nişantaşı gibi kozmopolit semtler oldukça revaçta. Bugün size tanıtacağımız proje ise Beyoğlu’na bağlı Firuzağa Mahallesinde bulunan modern ve sade bir daire. Konum olarak merkezi bir yerde olmasının yanı sıra mahallede yer alan kafeler ve dükkanlar ile sosyal açıdan da oldukça hareketli. O halde Plano Mimarlık ve Teknoloji imzasını taşıyan daireyi hep birlikte inceleyelim.

​Giriş

Daireyi gezmeye girişten başlıyoruz. Koyu kahverengi kapıdan içeri girdiğimizde bizi aydınlık bir hol karşılıyor. Burası için aynı zamanda dairedeki odaların kapılarının bağlandığı yer denebilir. Şekil olarak ince kare biçimine yakın boyutları var. Tavandan uzanan lambanın yanı sıra bir de duvarda aydınlatma mevcut. Holün ilginç özelliklerinden biri zemin tasarımı. Koyu ahşap yer döşemesinin orta kısmında açık tonlu bir kaplama uygulanarak dikkat çekici bir zemin çalışması yapılmış.

​Açık planlı yaşam

Holü geçip oturma odasına ilerliyoruz. Burada salonla birlikte mutfak da görünüyor. Mutfak, duvar bloklarıyla ayrılmakla birlikte tamamen oturmasının dışında değil. Salon dairenin en büyük odası olduğu için aynı zamanda yemek odası olarak değerlendirilebilir. Bu tür dairelerde kapı yerine açık plan tercih etmek mevcut alanı daha ferah hale getirmek için avantajlıdır.

​Girintili pencereler

Salonun sokağa bakan cehpesindeki beş adet pencere ile daire bolca doğal ışıktan faydalanıyor. İlk bakışta sadece 3 adet görünse de dikkatli bakıldığında yan duvarlarda diğer iki pencere de görülebilir. Pencereler konum olarak ise ilgi çekici. En solda yer alan pencere zemine dek uzanıyor. Çünkü burası balkon girişi. Balkondan ötürü bu pencere daha öne gelmiş. Daha derinde yer alan diğer iki pencere ise ortalarından geçen duvar bloku sebebiyle ayrılmış gibi. Bu ilginç görünüm doğru bir dekorasyonla çok çarpıcı hale gelebilir.

​Zarif duvar tasarımı

Mutfağa geçmeden önce oturma odasını bölen duvar detaylarını inceleyelim. Tıpkı holde olduğu gibi tüm duvarlar gri ile mavi arası soluk bir tona sahip. Beyaz renkli kartonpiyer tüm duvarları çerçeveliyor. Zeminde ise yine holde olduğu gibi koyu renkli ahşap yer döşemesi tercih edilmiş.

​Sade, şık ve kullanışlı

Köşeye denk gelen mutfak L biçiminde tasarlanmış. Dolaplar, stil olarak sade ve modern görünüyor. Tezgah için kalın ahşap malzeme tercih edilirken iç duvarda dolaplarla uyumlu olarak beyaz taşlar kullanılmış. Mutfak, hem depolama kapasitesi bakımından yeterli hem de bir açık mutfak modeli olarak gösterişten uzak olup şık bir tarza sahip.

​Duş

Son olarak dairenin banyosunu inceleyip turumuzu tamamlayalım. Banyonun duşu tipik duşakabinlerden farklı. Tıpkı oturma odasının girintili çıkıntılı mimarisi banyoya da etkisini göstermiş. Duş için banyoda kendiliğinden bir kabin oluşturulmuş. Böylece hazır bir duşakabine gerek kalmıyor. Duş zemini tıpkı mutfak tezgahında olduğu gibi kalın ahşapla örülmüş. Yine duvardaki nişte ahşap bir raf yapılmış.

​Lavabo

Banyo görünüm olarak evin kalanından tamamen ayrılıyor. Sadece ahşap kullanımı mutfakla uyumlu. Lavabo aynası daha derinde olup oldukça uzun. Lavabo beyaz ve yuvarlak biçimde. Ahşap tezgah duvar boyunca uzanıyor. Tezgahın altına bir bir ahşap raf daha yapılarak depolama kapasitesi arttırılmış. Bu rafa yerleştirilen iki adet plastik kap ilginç bir seçim.

Yaratıcı raf tasarımı

Klozet banyonun içinde yer alıyor. Klozetin üzerine yapılan L biçimindeki ahşap raf hem kullanışlı hem de estetik.

Bu yazıyı beğendiyseniz 'Zevkle döşenmiş rüya gibi bir daire' başlığını okuyabilirsiniz.

Bu daire projesini siz nasıl buldunuz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler