Olağanüstü güzellikte paslanmaz havuz inşası

umit atdağ umit atdağ
Edelstahlpool mit Skimmertechnik, Gegenstromanlage und Galabau, Hesselbach GmbH Hesselbach GmbH Modern Havuz Demir/Çelik
Loading admin actions …

Yaz aylarının vazgeçilmezi olan havuzlar serinlik sağladığı gibi evinizin ve bahçenizin estetik açıdan mükemmel olmasına da katkı sağlar. Evinizde havuz yapabileceğiniz bir alan varsa paslanmaz bir havuz yaparak hem çocuklarınızı mutlu edebilirsiniz hem de bahçenizde ruhunuzu deşarj ederek huzur bulabileceğiniz bir havuza sahip olabilirsiniz. Bu gün herkesin evinde kolay bir şekilde sahip olabileceği paslanmaz bir havuzun yapımına şahit oluyoruz. Yüzme havuzu teknoloji kullanılarak hayata geçirilen bu havuz aynı zamanda mantar ve bakteri gibi zararlı etkenlerin üremesini de önlüyor. Homify farkı il bu kusursuz havuzun yapımını birlikte inceleyelim.

Eski beton havuz

Evin  bahçesinde yer alan eski havuz  betonarme bir yapı olarak inşa edilmiş ve yılların verdiği yorgunluktan dolayı oldukça yıpranmış.  Bir tarafı yıkılmış olan bu havuzun çocuklar için kullanılması çok riskli olduğu gibi  bakteri ve mantar yaşamı için de oldukça ideal şartlara sahip. Bu nedenle mutlaka yenilenmesi gerekiyor.

Kaynak işlemi

Havuzun içine yapılan kaynak işlemi ile havuzun tabanı ve kenarları metal ile kaplanarak öncelikle su basıncına dayanıklı olması sağlanmış. Elle yapılan kaynak ile tüm levhalar oldukça sağlam birleştirilmiş ve  betonarme yapının pis görüntüsü ortadan kaldırılmış. 

paslanmaz çelik havuz

Havuzun içi paslanmaz çelik levhalar ile kaplanarak tamamen metal bir yüzey elde edilmiş. Bu sayede havuzun dayanımı artırıldığı gibi sağlıklı bir havuz olması da sağlanmış. Kaynak yüzeyleri temizlenerek çocukların ayaklarına  zarar vermesi önlenmiş. Her açıdan çocukların sağlığı düşünülerek paslanmaz sağlıklı bir havuz inşa edilmiş.

Gizli havuz kapağı

Havuzun içine gizli bir havuz kapağı yapılarak havuzun boşaltma muslukları bu alanda gizlenmiş. Bu sayede havuzun oldukça estetik bir görüntüye sahip olması sağlanarak estetik açıdan etkileyici ve kusursuz bir havuz inşa edilmiş. Çocuklar için mutluluk verici bir görüntüye sahip olması da bu havuzun bir diğer özelliği olmuş.

Çevre düzenlemesi

Havuzun çevresi de içi gibi estetik bir peyzaj düzenlemesi ile oldukça şık bir şekilde düzenlenmiş. Böylece doğal bir havuz imajına sahip olan havuz doğal ortamın bir parçası gibi görünüyor.

Son hali

Havuzun bitmiş olan son halini gördüğünüzde  hayran kalıyorsunuz. Paslanmaz havuz kenarı, yeşil çimler ve ortada ayırıcı olarak kullanılan mıcır taşlar havuzun muhteşem bir havuz olmasını sağlamış. Estetik çevre düzenlemesi ile eski kötü betonarme yapı gitmiş ve şık bir yüzme havuzu gelmiş.

Bütünleyici özellik

Bütünlük açısından baktığınızda karşınızda ev ile birlikte dekore edilmiş ve evi daha görsel hale getirmiş bir havuz görüyorsunuz. Ahşap dış cephe kaplaması yeşil çim bahçesi ve havuzu ile mükemmel bir havuz ortaya çıkarılmış.

Bu havuz yapım süreci size de ilham verdi mi?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler