Dört mevsim kullanılacak balkon için 13 fikir

umit atdağ umit atdağ
C House, EXiT architetti associati EXiT architetti associati Minimalist Balkon, Veranda & Teras
Loading admin actions …

Evinizin gerdanlığı olan balkonlar sizler içinde nefes alma yerleridir. Balkon dekorasyonları yapılırken özen gösterilmeli dikkatli tasarım ve dekorasyonlar ile dört mevsim kullanabileceğiniz bir yaşam alanı oluşturabilirsiniz. Bu gün dört mevsim yaşayabileceğiniz balkon tasarımlarını bir araya getiriyoruz. Homify dört mevsim balkon tasarımları sayfasında yer alan ve birbirinden özel dekorasyonları inceleyerek evinizin gerdanlığının mükemmel ve kusursuz olmasını sağlayabilirsiniz. Bu özel ve şık tasarımları inceleyerek balkonlar hakkında fikir sahibi olabilir veya beğendiğiniz bir modeli kendi evinize  kopyalayabilirsiniz.

renkli tasarımlar

Bir balkonun dört mevsim olabilmesi için açık havaya gelen kısmının mobil cam paneller ile kapatılması gerekir. Ayrıca renk seçimleri her mevsime hitap edecek şekilde olması gerekir. Bu tanımlardan yola çıkarsan resimdeki gibi bir balkon size dört mevsim yaşam alanı olacaktır.

Yarı açık balkon

Evinizde yarı açık bir balkon tasarımı yapabilir soğuk günlerde ve kış aylarında kış odası olarak yazın ise balkon  olarak kullanabilirsiniz.

Sade tasarınlar

Porthleven, LEIVARS LEIVARS Eklektik Balkon, Veranda & Teras

Dört mevsim balkonlarda fazla eşya olmaması her mevsime hitap etmesi için avantajdır. sade b,r tasarım yaparak balkonunuzun dört mevsim kullanılmasını sağlayabilirsiniz.

Işıl ışıl

Balkonun üç cephesini cam paneller ile kapatırsanız resimdeki gibi ışıl ışıl ve rengarenk bir balkona, her mevsim güneş alan bir yaşam alanına sahip olabilirsiniz.

Ahşap estetiği

Evinizin önünde yer alan verandanızın etrafını camlar ile kapatıp kış aylarında kış bahçesi yaz aylarında da balkon olarak kullanabilir, ahşabın estetiğinden yararlanabilirsiniz.

Cam tavanlar

homify Modern Kış Bahçesi

Balkonunuz yoksa terasınız da bulunan boş bir alanın her tarafını cam ile kapatıp resimdeki gibi teras balkona sahip olabilirsiniz.

Küçük balkonlar

Evinizin balkonu küçükse resimdeki gibi  verandanızı kapatabilir ve evinizin balkonu gibi dört mevsim keyifle kullanabilirsiniz. Özel bir tasarım yaparak etkileyici bir güzellik ortaya çıkarabilirsiniz.

Bahçe balkonu

homify Eklektik Kış Bahçesi

Evinizin balkonu bahçenize bakıyorsa ön tarafı üç parçalı şekilde kapatabilirsiniz. Böylece yaz aylarında tamamını açabilir, kış aylarında ise sadece bir parça açara güneşten maksimum fayda sağlayabilirsiniz.

Balkon odalar

homify Modern Kış Bahçesi

Evinizin bahçeye bakan odasını balkon haline getirip dilediğinizde açık dilediğinizde kapalı bir balkon olarak kullanabilirsiniz. Bu sayede hem yaşam alanı hem balkon olan balkon odaya sahip olabilirsiniz.

Cam sundurmalar

homify Ticari alanlar Etkinlik merkezleri

Evinizin bahçeye veya yola bakan cephesine cam sundurmalar yaparak hem kapalı bir balkona hem de  estetik açıdan evinizi mükemmel gösterecek cam bir balkona sahip olabilirsiniz.

Teras için kış odaları

Terasa açılan kapının bağlı olduğu odayı uzatarak evinize cam bir teras odası veya kuş balkonu kazandırabilirsiniz. Camın zarafeti ile oldukça şık bir tasarım yaparak özel bir balkon oluşturabilirsiniz.

Ahşap işlemeler

Veranda tarzı bir balkon yapıp etrafını kapatacaksanız resimdeki gibi ahşap işlemelerin yoğun olduğu özel bir tasarım yapabilir dört mevsim kullanabileceğiniz bir balkona sahip olabilirsiniz.

Çiçekler içinde

Dört mevsim kullanacağınız balkonun etrafını kapatırken çiçekler içinde insana huzur veren bir doğa ile iç içe olması size huzur verecek ve sizi mutlu edecektir.

Bu balkon düzenlemelerini siz nasıl buldunuz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler