Eskimiş bir mutfağın havasını değiştirmek için ne yapabilirim? 6 örnek fotoğraf

Meral Eser Meral Eser
English Daisy Project, Tango Design Studio Tango Design Studio
Loading admin actions …

Mutfaklar, ortak kullanım alanlarıdır ve en az salonlar kadar hareketliliğin sağlandığı yerlerden biridir. Artık modası geçen ve eskiyen bir mutfak için bazı yenilikler yapılabilir. Yemek alanı, pişirme ve hazırlama alanı doğru planlanmalı, sirkülasyonu engelleyecek detaylar çözülmelidir. Günümüzde mutfak projelerinde eskiye nazaran yenilik gerektiren birçok detay mevcut. Gerek depolama sistemlerinden, gerek mutfak cihazlarının muhafaza edilmesi ve kullanım kolaylığı kazanması açısından elden geçirilen mutfaklarla ilgili bir yazı derledik, ilginizi çeken fikirler bulacağınızı umuyoruz. Mutfaklara yenilik katmak için 6 örnek fotoğraf derledik, yenilenen bu şahane mutfaklardan ilham alabilirsiniz.

Kontrast renkler

Mutfak düzeni oluşturmak için depolama sistemlerinin muntazam dizayn edildiği bu örnekte, son derece şık ve düzenli bir mutfak ortaya çıkmış. Kontrast renklerin kullanıldığı mutfak tezgahı ve dolaplar muntazam uyum sağlıyor. Renkli mutfak fayansları için sade ve yalın çizgilerle tasarlanan dolap kapakları, duvarlardaki renk ve desenleri öne çıkarıyor. Fonksiyonel unsurlarla tadilat sonrası tam donanımlı modern bir mutfak dizayn ediliyor.

Gümüş ve beyaz şıklığı

Gümüş rengin parlaklığı beyazın zarafetiyle buluştuğunda ışığı iyi yansıtan, ferah bir mutfak atmosferi oluşuyor. Paslanmaz çelik farklı ile uzun ömürlü ve dayanıklı mutfak elemanları kullanılıyor. Bir ailenin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek bu mutfakta köşe için uygun bir ocak ve fırın alanı ayrılmış. Çift kapılı buzdolabı kullanılarak evin eski halinden eser kalmayacak şekilde modern çözümlerle tam donanımlı dizayn ediliyor. Eski halinden eser kalmayan mutfak, modern çözümlerle muntazam dizayn ediliyor.

Tek duvar kırılarak açık mutfak tasarlanıyor

Bu örnekte ise tek duvar kırılıyor ve son derece ferah modern bir mutfak tasarlanıyor. Minimalist yaklaşımla tasarlanan açık mutfak planı, fonksiyonelliği ve ferah atmosferi ile görenleri büyülüyor. Küçük mutfak ile salon arasındaki duvar kırılarak şahane bir sonuç ortaya çıkmış!

Sıcak renklerle nötr renklerin uyumu

Duvar renginden mutfak dolaplarına kadar büyük bir değişim söz konusu. Daha modern ve çağdaş bir görünüme kavuşan mutfakta sıcak renklerle nötr renkler bir araya getirilmiş. Hem ferah hem de sıcaklık katan detaylarla donanımlı bir mutfak. Mutfak mobilyalarında da uyum ve ahenk yakalayan renkler yakalanmış ve daha modern masa ve sandalye takımı tercih edilmiş. Dilerseniz siz de mutfak dolaplarını kaplayarak ve mutfak duvarlarını boyatarak büyük bir değişim sağlayabilirsiniz.

Beyazın zarafeti

Eski halinden sıkılan mutfak sahipleri için önemli değişiklikler yapılan bu mutfakta eski halinden eser kalmıyor. Duvar kaplamaları ve dolaplarda yapılan değişikler öne çıkıyor. İlk başta yoğun ahşap oranı yenilenen mutfak dolapları boyanarak azaltılmış. Kontrast değerler ön plana çıkarılarak mutfak dolapları ile tezgah ve duvarda zıt renkler tercih ediliyor. Koyu renk mutfak tezgahı ve duvarlar beyaz mutfak dolaplarını öne çıkarıyor.

Huzur veren atmosfer

Çok büyük işlemler yapılmadan renk ve dokuların değişimi üzerine daha sıcak bir atmosfere geçiş sağlanıyor. Mutfak tezgahı daha koyu ve mutfak dolaplarının renkleri daha sıcak renklere geçiş yaparak değiştiriliyor. Mutfak duvarlarında açık renk tonlarının tercih edilmesi ile kontrast yakalanıyor ve derinlik sağlanıyor. Mutfak düzenine özenilen şık bir mutfak.

Bu mutfak örneklerini siz nasıl buldunuz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler