Küçük bir mutfak alanını yeniden düzenlemek mi istiyorsunuz? Türkiye'den 6 fotoğraf!

Meral Eser Meral Eser
Kleine Küche mit liebevollen Details, Happyhomes Happyhomes Minimalist Mutfak Ahşap Ahşap rengi
Loading admin actions …

Mutfaklar evin kalbidir ve dönemsel ihtiyaçlara göre yenilenebilir. Mutfak düzenini ihtiyacı maksimum verimle karşılayacak şekilde dizayn edebilir, küçük dokunuşlarla büyük fark yaratabilirsiniz. Küçük ve dar alanlarda pratik fikirler dekorasyonda fark yaratır. Evin en sık kullanılan alanlarından biri olan mutfaklar, birçok eşya, cihazlar ve ıvır zıvırın depolandığı alanlardır. Buna nazaran evin diğer alanlarına kıyasla daha küçük ya da dar bir plana sahip olabilirler. Küçük bir mutfak alanını yeniden düzenlemek isteyenler için ilham verecek 6 örneği bir araya getirdik, işte Türkiye'den 6 şahane mutfak fotoğrafı!

Duvar fayanslarına renk katın

Mutfak tezgahı ve dolaplarla kontrast oluşturan renkler tercih ediliyor. Duvar fayanslarına renk ve desenlerle hareket katmak isteyebilir, duvar dekorlarıyla mutfağınızın atmosferini değiştirebilirsiniz. Daha renkli duvar dekorları için mutfaklarda uygulanan zemin renkleri ile ilişkisini göz önüne alabilirsiniz. Örneğin mutfak dolapları için sade ve yalın zeminler tercih ederken duvar dekorlarına renk katabilirsiniz. Denge unsuru yakalamak için renk ve desenleri ön plana çıkaracak sade ve yalın zemin dokularını tercih edebilirsiniz.

Köşe ve kenarları değerlendirin

Mutfaklarınızda ekstra alan kazanmak istiyorsanız ölü ve boş alanları mutlaka değerlendirin. İşlevsel amaçlı köşe ve kenarları dizayn edebilir, köşeler için ihtiyaca uygun dolap tasarımları, raf sistemleri ya da çekmeceler dizayn edebilirsiniz. Ocak için ideal bir kullanım alanı sağlayan bir kenar dizayn edilirken, dekoratif unsurlarla mutfak rafları tasarlanıyor. Döşeme zemini kaplaması ile göze hitap eden son derece şık ve cazip mutfak akılcı çözümlerle dizayn ediliyor.

Rustik dokular

Rustik dokularldan vazgeçmeyenler için ahşabın muhteşem dokusunu öne çıkaran şahane bir mutfak! Natürel dokularla son derece sıcak ve huzur dolu bir atmosfer oluşturmak istiyorsanız, rustik öğelerle dizayn edilen mutfakları inceleyebilirsiniz. Huzur veren bir atmosfer oluşturmak istiyorsanız, ahşabın ve doğal materyallerin yoğunlukla kullanıldığı country stil ya da rustik stil öğeler ilginizi çekebilir. Ayrıca, mutfak planlayıcıları kategorisinden uzmanlara ulaşabilir, modern ve şık örnekleri inceleyebilirsiniz.

Yeniliklere açık olun

Retro öğelerle ve modern çizgileri bir araya getirebilir, farklı stilleri buluşturarak mutfak dekorasyonunda fark yaratabilirsiniz. Mutfağınızı ihtiyaca göre dizayn etmek için gerektiğinde yeni ve pratik fikirlerden yararlanabilirsiniz. Küçük mutfaklarda zemin alanından yer kazanmak için dekoratif duvar rafları ya da işlevsel duvar dekorlarını değerlendirebilirsiniz. Mutfak duvarlarını daha işlevsel hale getirmek için yalnızca açık raf sistemleri ile kalmamakla beraber, farklı stil öğeleri bir araya getirerek mutfak dekorasyonunda fark yaratabilirsiniz.

Muntazam ışıklandırma unsurları

Yeşilin tazelik ve canlılık kattığı bu mutfak modern stil çizgilerle dekore ediliyor. Bölgesel aydınlatma amacına uygun dizayn edilmelidir. Şık aydınlatma aksesuarları ise mutfak dekorasyonu ile uyumlu modern çizgiler taşıyor. Krem ve beyaz tonlarıyla yeşilin muntazam uyum sağladığı huzur veren bir mutfak.

Modern aksesuarlarla ahşabın muntazam uyumu

Ahşap mutfak tezgahı ve duvar dekorları muntazam bir uyumla dizayn edilirken, duvarlara işlevsellik katan açık raf sistemleri dizayn ediliyor. Yemek alanı ile mutfak tezgahı uzantısı alan tasarrufu sağlayacak şekilde dizayn ediliyor. Çok amaçlı kullanım ihtiyaçları için hem tezgah hem de yemek alanı için kullanılabilen ahşap masa, dönemsel izler taşıyan ayaklarıyla ve eskitme ahşap sandalyelerle estetik unsurlar taşıyor. Modern aydınlatma aksesuarları ile muntazam uyum sağlayan ferah ve huzur veren bir mutfak.

Bu yazımızı beğendiyseniz, ayrıca 'Türkiye'den sade ve ferah 8 mutfak' yazımız da ilginizi çekebilir.

Bu mutfak modellerini siz nasıl buldunuz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler