İç mekân görselleriyle 9 küçük evden ilham veren fotoğraflar

Meral Eser Meral Eser
CASA TRANSPORTABLE ÁPH80, ÁBATON ÁBATON Prefabrik ev
Loading admin actions …

Huzur dolu bir atmosfer için her zaman büyük ve geniş bir eve sahip olmak gerekmez. Küçük de olsa bir eviniz olsun istiyorsanız, konforlu ve modern stil dizayn edilen küçük evler birçok ihtiyacı bünyesinde görüyor. Metrekare bakımından çok geniş olmamasına rağmen daha hesaplı bir alternatif önemli bir ayrıntı. Kendi evinize sahip olmak ise kuşkusuz bir avantaj olacak. Küçük ama konfor sunan planlarıyla evler modern ve çarpıcı tasarımlara sahip olabiliyor ve günümüzde oldukça ilgi görüyor. Lafı daha fazla uzatmadan sizler için derlediğimiz birbirinden güzel ilham verici küçük ev modellerine yakından bakalım.

1. Geleneksel izler

homify

Moduler yapı sistemleriyle son derece şık ve geleneksel izler barındıran küçük bir ev. Geniş bir çim alanda huzur veren atmosferiyle bu küçük ev klasik öğeleriyle eğimli bir beşik çatı modeline sahip.

Modern iç mekân

homify

Son derece ferah ve iç açıcı atmosferiyle açık plan tasarım söz konusu. Yemek alanı ile oturma alanı ilişkisi burada görülebilir. Modern sarkıt lambalar ve iç açan çiçekli perdeleriyle modern ve şık bir oturma odası.

2. Sarkan bitkilerle modern bir cephe

Sürgülü sistemlerle cam kapı modeli iç mekanla bahçe alanının bütünleşmesini sağlıyor. Özellikle sıcak yaz aylarında bahçe ya da terasla bir arada oturma alanları dizayn etmek istiyorsanız, doğal ışığı muntazam alan cam sürgülü kapı sistemlerini tercih edebilirsiniz.

Eklektik stil

Dekore edilirken farklı stillerde mobilyalar ve aksesuarlar kullanılan oturma odasında ayrıca tek duvarda taş duvar dekoru ile dönemsel izlere yer veriliyor. Modern stil öğelerle taş duvar zarafetini bir araya getiren oturma odası dekorasyonunda muntazam ışıklandırma unsurlarıyla sıcak bir atmosfer oluşuyor.

3. Ahşabın sıcaklığı ve natürel dokular

homify Modern Garaj / Hangar

Duvarlardan döşeme zeminine ahşabın natürel dokusunun zarafeti ve natürel dokuların hakim olduğu huzur veren bir ev. homify'da mimarlar tarafından dizayn edilen birçok farklı stilde evlerin projesi bulabilir, ilham veren fikirler bulabilirsiniz.

Muntazam depılama sistemleri

homify Modern Garaj / Hangar

Dolaplarla duvar zeminlerinde benzer dokuların kullanıldığı ahşap ile beyazın muntazam uyum sağladığı iç mekanda açık plan tasarım söz konusu.

4. Parlak renklerle nötr gri bir cephe

Modern çizgilerle son dönemlerde brüt beton zemini görünümü ile canlı renklerin bir araya kullanıldığı tasarım öğelerigöze hitap ediyor.

Modern ve çarpıcı

Evin iç mekanında da nötr gri duvar zemini canlı ve parlak renkli duvar dekorlarının kullanılmasına olanak sağlıyor. Özellikle parlak ve cesur renkleri ön plana çıkarmak istiyorsanız yalın ve sade bir zemin seçerek denge unsuru sağlayabilirsiniz.

5. Modern çözümlerle 27 metrekarelik prefabrik ev

CASA TRANSPORTABLE ÁPH80, ÁBATON ÁBATON Prefabrik ev

Moduler evler kapsamında 27 metrekare bir alana yerleşen son derece modern çizgilere sahip bir ev.

Akılcı tasarım

CASA TRANSPORTABLE ÁPH80, ÁBATON ÁBATON Rustik Oturma Odası

Geniş sürgülü cam kapı sistemleriyle doğal ışığı muntazam alan bir yaklaşım. Manzara ile bütünleşen son derece ferah ve iç açıcı bir oturma alanı dizayn ediliyor.

6. İki katlı modern bir ev

Küçük bir alana yerleşen bu ev 2 katlı tasarlanıyor ve son derece modern bir çizgiye sahip.

Göz ziyafeti

Renk ve dokuların ahengi ile oturma alanı ve açık mutfağın bir arada dizayn edildiği bu örnekte, alanları görevlerine göre ayırırken bölücü duvarlar kullanmak yerine duvar zemini kaplamaları ile fark yaratılıyor.

7. Ahşap bungalov ev

Ahşap bungalov ev ile ister mevsimlik ister tatillik doğa ile iç içe dingin bir atmosferin keyfini çıkarabilirsiniz.

8. Doğal taş zarafeti

Renk ve dokuların ahengi ile doğal taş zarafetini cepheye taşıyan küçük, şirin ve sıcak bir yuva.

9. Kerpiç ev

Hem hesaplı hem de doğa dostu küçük ama mimarisi ile fark yaratan kerpiç ev. Bu şahane evlerden hangisi ilginizi cezbediyor?

Bu yazımızı beğendiyseniz, ayrıca ’Tabiatı sevenler için Türkiye'den 7 harika proje’ yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Bu küçük ev derlemesini siz nasıl buldunuz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler