Çocuk odası için mobilya mı arıyorsunuz? Türkiye'den 12 şahane örnek!

nihal e. nihal e.
CHILDREN ROOM DESIGNS, BWorks BWorks Modern Çocuk Odası
Loading admin actions …

Çocuk odası deyip geçmeyin. Çoğu zaman küçük bir odaya doğru mobilyayı bulmak çok zor. Aşağıda sizin için derlediğimiz mobilya örnekleri ise hem ulaşılabilir hem de gayet yaratıcı. Şimdi sırayla göz atalım.

​1. Evden yatak

Sizin için seçtiğimiz ilk örnek Çelebi Ahşap ve İç Dekorasyon imzasını taşıyan bir yatak. Fakat bildiğiniz yataklardan çok farklı ve eğlenceli. Zira bu yatak aynı zamanda ahşap bir oyun evi.

​2. Duvara gömülü dolap ve raflık

Eğer büyük bir eviniz varsa ve çocuğunuza oyun odası hazırlayacaksanız yerden daha fazla verim elde etmek için duvara gömülü dolap modellerini tercih edin. Örnek resimde özellikle orta kısımda yer alan şömine biçimindeki niş dikkat çekici.

​3. Modern ranza

Yine Çelebi Ahşap ve İç Dekorasyon tasarımı bir başka mobilya bu defa bir ranza. Yatakları birleşik yapmak yerine alt kısmı kendi başında bir mobilya olan yatak uzun vadede daha kullanışlı bir fikir.

​4. Yekpare takım

CHILDREN ROOM DESIGNS, BWorks BWorks Modern Çocuk Odası

Sırada bir genç odası örneği var. Fakat tek bir mobilya yerine tüm takımı tanıtacağız. Çünkü mobilyalar büyük ölçüde tek parça halinde. Köşeye denk gelen geniş bir yatak, yatağa bitişik dikey raflık ve köşesinde çekmece bulunan çalışma odası. Sandalye de dahil olmak üzere tüm mobilyalarla ahşap görünümünde olup son derece modern.

​5. Sevimli bir dünya

Mobilyada Moda imzasını taşıyan bu yatak ise bebekler için. Yine ahşaptan tasarlanan yatağın üst kısmındaki çatı şekli sevimli bir oda atmosferini tamamlamış. Kenarlarında güvenlik için korkuluk bulunan yatağın ön kısmında mini bir merdiven mevcut. Bu sayede ilk adımlar atılabilir.

​6. Özel tasarımlar

Bilgece Tasarım imzasını taşıyan çocuk odasında köşeye özel bir mobilya tasarlanmış. Üç adet raf bölümü, çalışma masası ve kapaklı bir alt dolabı bulunan mobilya son derece işlevsel.

​7. Dolaplı ranza

Genellikle birden fazla çocuk sahibi olanlar uygun oda bulmakta zorluk yaşarlar. Zira günümüz daireleri o kadar geniş değil. Üstelik her bir çocuk için ayrı yatak ve gardırop satın almak masraflı. Tam da bu nedenle ranzaların modası hiç geçmiyor. Üstelik standart, düz bir ranza yerine daha yaratıcı ve ekstra özellikler sunan modeller mevcut.

​8. Yaratıcı raflık

Her ne kadar çocuğunuzun odasında dolap da olsa yine de ek depolama alanlarına gerek duyabilirsiniz. Böyle durumlarda duvar rafları hayat kurtarıcıdır. Sizin için seçtiğimiz örnek ise duvar yerine tavana monte edilmiş. Hem de halatla.

​9. Kapısı açılabilen beşik

Bebeğiniz adım atmaya başladığı anda artık kendi başına beşikten çıkmanın da vakti gelmiş demektir. Fakat beşiğin yüksek korkuluğundan nasıl inecek diye düşünüyor olmalısınız. Cevap fotoğrafta.

​10. Küçük saray

Ankara Villa Projesi homify Modern Çocuk Odası kız çocuk yatak odası

Nuevo Tasarım imzasını taşıyan çocuk odası adeta mini bir saraya benziyor. Öyle ki hangi mobilyaya odaklanacağımıza karar veremiyoruz. Bilhassa dolaplar çok şık. Kutuyu andıran pembe renkli çekmecelere sahip dolapta her bir çekmece arası boşluk bırakılmış. Bu sayede açık raflık olarak kullanılabiliyor.

​11. Kompakt mobilya

Küçücük bir odaya dolap, yatak ve çalışma masası sığdırmanın zorluğunu anlayabiliyoruz. Neyse ki kompakt mobilyalar var. Alan sorununu mükemmel bir şekilde çözüyor.

​12. Oda bölücü

Son örneğimiz Kare Mimarlık imzasını taşıyan hem modern hem de işlevsel bir örnek. Yatak ile pencere önünde yer alan minik koltuğu ayırmak için uzmanlar dikey bir çekmece ile açık raflık tasarlamışlar. Sonuç şahane.

Bu yazıyı beğendiyseniz 'Evinizde ekstra depolama alanı yaratmak için yapılacak 10 akıllıca hareket' başlığını okuyabilirsiniz.

Bu çocuk odası mobilyalarını siz nasıl buldunuz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler