Eşsiz bir çocuk odası mı istiyorsunuz? Türkiye evlerinden 14 örnek fotoğraf

nihal e. nihal e.
ÇUBUKLU VADİ EVİ, Kerim Çarmıklı İç Mimarlık Kerim Çarmıklı İç Mimarlık Modern Çocuk Odası
Loading admin actions …

Çocukların sevimli ve yaratıcı hayal dünyalarına uygun olarak sayısız çocuk odası örneği bulabiliriz. Ancak çok uzağa gitmeye gerek yok. Her biri yerli tasarımcıların elinden çıkma çocuk odalarına bir göz atın deriz.

​1- Bulutların içinde

Niyazi Özçakar İç Mimarlık imzasını taşıyan ilk örnekte bulutların içinde bir çocuk odası görüyoruz. Bulut şeklinde duvar panelleri ve etrafından yansıyan ışık, çocuk odası için hayli çağdaş bir uygulama.

​2- Toz pembe bir oda

İkinci örnekte yine duvar dekoruyla öne çıkan bir çocuk odası var. Yatağın dayandığı duvar, toz pembe bir renge sahip olup üzerinde yaldızlı puantiyeler mevcut. Pencerenin bulunduğu diğer duvara ise beyaz fon rengi üzerine renkli noktalar bulunan bir duvar kağıdı uygulanmış.

​3- Peluş oyuncaklar

Kerim Çarmıklı İç Mimarlık tasarımı olan çocuk odası uyumlu ve şık mobilyalarıyla göz dolduruyor. Özellikle çocukların seveceği sevimli duvar resimleri ve bolca kullanılan peluş oyuncaklar, cazip bir çocuk odası ideal seçimler.

​4- New York New York

Bilgece Tasarım imzasını taşıyan örnekte bu defa daha erişkin çocuklara yönelik bir oda tasarlanmış. Tatlı pembeler veya sevimli oyuncaklar yok. Fakat oldukça canlı ve ilgi çekici bir oda.

​5- Kompakt mobilyalar

Çocuk odalarının genellikle küçük olduğu hesaba katılırsa sınırlı bir alana çok sayıda eşya yerleştirmenin sıkıntısını anlayabilirsiniz. Ancak dert etmeye gerek yok. Günümüzde aynı anda birden fazla işleve sahip kompakt mobilyalar küçük odalar için kurtarıcı niteliğinde.

​6- Eğlenceli bir oda

Vavien İç Mimarlık tarafından tasarlanan çocuk odasında mobilyalar da tıpkı duvarlar gibi çok eğlenceli. Her bir duvarda başka bir desen yer alsa da oda boğucu gözükmüyor. Zira mobilyalarla birlikte tüm dekorasyonda yumuşak pastel tonları kullanılmış. Üzerinde seksek deseni olan halı ise bu eğlenceli odaya yakışan bir fikir.

​7- Modern ranza

Birden fazla çocuk sahibi olanlar için ranzalar hala çok popüler. Çocuk odasında zemine dek uzanan büyük bir pencere bulunuyor. Bu aydınlığı mobilyalarla kapatmamak için eşyalar pencereye göre düzenlenmiş.

​8- Kendine ait bir oda

Akay İç Mimarlık tasarımı çocuk odasında çadırı andıran ahşap bir yatak ile yine ahşaptan yapılma modern bir konsol ve hasır koltuk öne çıkıyor. Duvarda bulunan kağıt pano üzerinde yazan “Hoşgeldin Akın” yazısı ise çocuk odasına kişisellik katmanın en basit ve yaratıcı yolu.

​9- Dünyayı tanıyalım

Sıradaki örnek Mobilyada Moda imzasını taşıyan bir çalışma. Mavi ve beyaz ağırlıklı dekorasyonda yatağın bitişinde giysi dolabı yer alırken alt kısmında çekmece bulunuyor. Bu nedenle yatak normalden biraz yüksekte. Bu konuda sorun yaşanmaması için yatağa mini bir merdiven yapılmış. Duvarı süsleyen harita benzeri ülke isimleri ise çocuğunuzun ufkunu açabilir.

​10- Küçük kelebekler

Duvar ve perdeleri süsleyen kelebek motifi en belirgin şeklini yatak başında almış. Bir çocuk odası için hayli geniş diyebiliriz.

11- Yaratıcı raflık

homify Modern Çocuk Odası

Çocuk odası geniş dahi olsa depolamayı maksimuma çıkartmak için bazı boşluklar kullanılabilir. Örnek resimde televizyonun bulunduğu duvar paneline dikey raflık yapılmış.

​12- Hem yatak hem ev

Ahşaptan yapılma ev biçiminde yataklar giderek daha popülerleşmeye başladı. Zira çok eğlenceli ve çocuğunuzun bayılacağına garanti veriyoruz.

​13- Kaydıraklı ranza

Ev biçimindeki yatak tasarımını biraz daha geliştirmeye ne dersiniz? Örnek resimde ranza, ev ve kaydırak bir araya getirilmiş. Sonuç inanılmaz.

​14- Araba şeklinde yatak

OHY Evi Sunflower Sitesi homify Modern Çocuk Odası

Çocuk odası dekore ederken tamamen bir konsept üzerinden düzenlenme yapabilirsiniz. Örneğin çocuğunuz yarış arabalarına ilgi duyuyorsa bu resimde olduğu gibi çocuk odasını adeta bir yarış pistine çevirmek mümkün.

Bu yazıyı beğendiyseniz 'Balkonunuz için hemen uygulayabileceğiniz 19 şahane fikir!' başlığını okuyabilirsiniz.

Siz hangisini beğendiniz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler