​Doğal taş kullanılan 14 büyüleyici banyo

nihal e. nihal e.
Contour of Life 廓│生活, CJ INTERIOR 長景國際設計 CJ INTERIOR 長景國際設計 Asyatik Banyo
Loading admin actions …

Doğal taşlar, dekorasyon ve stilden bağımsız olarak her zaman büyüleyici görünür. Mutfak, antre, yemek odası ve hatta banyo. Taş kaplamayı her yerde kullanmak mümkün. Üstelik bir odaya kişilik katmak için son derece avantajlıdır. Zira taşın dokusu beton bir duvardan çok daha etkileyicidir. Bugünkü yazımızda ise taşın banyo dekorasyonunda kullanım şekline dair örnekler inceleyeceğiz.

​1. Işık, seramik ve taş

Taşın en büyük avantajı çok yönlü olup herhangi bir stile kolaylıkla uyum sağlamasıdır. Bu nedenle farklı malzemelerle de rahatlıkla bir arada kullanılabilir. Örnek resimde taş, ışık ve seramikle tamamlandı. Sıcacık toprak rengi taş duvar, lavabonun altındaki loş ışık ve büyük, çift ayna banyoyu cazip kılmaya yetiyor.

​2. Gizemli taşlar

Piyasada şekil, malzeme ve renk açısından çok farklı taş kaplama modelleri bulabilirsiniz. Yani taş duvar deyince aklınıza standart bir görünüm gelmesin. Eğer banyonuzun gizemli bir karanlığa sahip olmasınız istiyorsanız örnekteki gibi antrasit tonlu bir taş işinizi görecektir.

​3. Mermerin cazibesi

İç mekanlarda sıkça karşımıza çıkan mermer, banyoları da çok şık gösterebilir. Örnekte fotoğrafta duşakabin alanı ve zemin tamamen beyaz mermerle kaplanmış. Bununla birlikte daha güçlü bir etki oluşturmak istiyorsanız yine örnekteki gibi ikinci bir taş kullanabilirsiniz.

​4. Sadece tek duvara

Banyoda taş kaplama kullanmak ekonomik açıdan size masraflı gelebilir. Ancak banyoyu tamamen taş kaplamanıza gerek yok. Sadece bir duvara uygulamak dahi gayet estetik sonuç verir.

​5. Heykel gibi

Banyoda doğal taş kullanımı deyince muhakkak duvarda veya zeminde kullanmak zorunda değilsiniz. Çok daha yaratıcı fikirler mümkün. Örnek resimde adeta bir heykel gibi tasarlanan küvet için kaba bir taş materyali kullanılmış.

​6. Zeminde taş

Çok sayıda taş türü bulunmakla birlikte çoğu taş pütürlü bir dokuya sahip olduğundan zemin için elverişli değildir. Ancak yine de zeminde taş kullanılabilir. Örnek resimde büyük bir küvet görüyoruz. Küvetin etrafını süslemek için ise küçük çakıl taşları kullanılmış.

​7. Modern bir ortam için gri taş

Her daim modern görünen bir banyo istiyorsanız gri gibi daha nötr ve soft renkler tercih edebilirsiniz. Örnek resimde taş kaplama sadece tek duvara uygulanmış.

​8. Taş ve ahşap

Örnek fotoğrafta tavan arasında bulunan bir banyo görüyoruz. Eğimli çatı, zemin ve tezgahla birlikte ahşap, taşın dokusuna doğallığıyla uyum sağlıyor.

​9. Büyük taşlar

Sadece tek bir duvar yerine masraftan kaçınmayarak görkemli bir banyo istiyorsanız örnekteki gibi tüm banyoyu taşla kaplayabilirsiniz.

​10. Dış cepheye benzeyen banyo duvarı

Hotel La Purificadora, Serrano+ Serrano+ Modern Banyo

Örnek fotoğrafta genellikle dış cephede görmeye alışın olduğumuz bir taş kaplama tercih edilmiş. Siyah beyaz karolarla birlikte şık bir ambiyans meydana getirmiş.

​11. Koyu renkli taşlar

Koyu bir taş duvarı tercih ettiyseniz, aydınlatmaya özen gösterin. Aksi takdirde banyonuz fazla karanlık olabilir.

​12. Farklı renklerde taşlar

Küçük banyolarda da taş kaplama gayet güzel durur. Örnek banyo resminde hem koyu hem açık tonlu taşlar bir arada tercih edilmiş. Böylece hoş bir kontrast sağlanıyor.

​13. Siyah taş

Ahşap ve taş gibi iki doğal malzeme birleştiğinde sonuç her zaman tatmin edici olur. Örnek resimde banyo duvarlarının yarısı siyah taşlarla kaplanırken lavabo alanı için beyaz fayanslar ve ahşap lavabo tezgahı seçilmiş.

​14. Yarım kaplama

Bagno Rustico, Shock-Id Shock-Id Rustik Banyo

Diğer örneklerden daha farklı bir tasarım gördüğümüz resimde tüm duvarları ya da sadece tek bir duvarı kaplamak yerine duvarın yarısı kademeli olarak kaplanmış.

Bu yazıyı beğendiyseniz 'Basit ve uygulaması kolay 11 temizlik önerisi' başlığını okuyabilirsiniz.

Bu taş örneklerini siz de beğendiniz mi?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler