Yalın güzelliği kanıtlayan bembeyaz ve zarif bir ev

Özlem K. Özlem K.
Baulücke perfekt genutzt, plusEnergieArchitektur plusEnergieArchitektur Modern Evler
Loading admin actions …

homify sayfalarında sizlerle her gün dünyanın dört bir yanından göz alıcı mimari yapıların kapılarını çalıyoruz ve onların benzersiz ve hayranlık uyandıran özelliklerini inceliyoruz. Bugünkü yazımızda yolumuz Almanya'ya düştü. Yalınlığın aslında ne kadar zarif ve büyüleyici olduğunu kanıtlayan, bahçesinden malzeme kullanımına, modern stilinden huzurlu tasarımına kadar her şeyiyle örnek gösterilebilecek bembeyaz ve zarif bir eve konuk olduk. Bakalım siz de bu minimal ve modern evi beğenecek misiniz? 

Mükemmel bir peyzaj

Bu fotoğrafa bakınca bahçe düzenlemesi ve bakımı çok kolay bir işmiş gibi görünüyor değil mi? O kadar pürüzsüz ve güzel ki… Bakımlı ve yeni biçilmiş çimler, bahçenin etrafını saran düzenli çit bitkileri ve ağaçlar… Evin veranda ve girişinde bulunan saksılar bile aslında bahçe düzenlemesinin bir parçası ve göründüğü kadar kolay da bir iş değil bu. Eğer siz de bahçenizde bu kadar kusursuz bir görünüm ve sürdürülebilir bir estetik düzeni istiyorsanız o halde homify sayfalarında yer alan profesyonellerden peyzaj mimarlarına ulaşabilir ve kendi evinizin bahçesi için onlardan destek alabilirsiniz.

Teras alanı

Tabii bu kadar güzel bir bahçeye eşlik eden stil sahibi, yalın, dinlendirici ve huzur dolu bir eviniz yoksa bahçenin de pek bir anlamı kalmaz değil mi? Sade ve basit formuyla oluşturduğu huzurlu ve sıcak bir yuvayı çağrıştıran bu mimaride de bahçenin o yemyeşil çimleriyle bütünleşen bir teras alanı bulunuyor. Akıcı tasarımıyla bahçe de adeta evin yaşam alanlarının bir parçası haline getirilmiş.

Yola bakan ön cephe

Evin mimari yapısına ve eşsiz güzelliğine biraz daha odaklanalım. Evin yola bakan ön cephesinden görünümü de en az huzur dolu arka bahçeden görünümü kadar güzel değil mi? Düz çatısı, keskin çizgileri ve temiz ve akıcı hatlarıyla modern bir stile ve yalın bir estetik anlayışına sahip olan bu bembeyaz ev, ahşap garajla bütünleşiyor. Ahşabın doğallığı ve renk tonuyla evin mimari yapısının doğallığı ve beyaz zarafeti kusursuz bir kontrast ortaya çıkarıyor. Evin ön giriş kapısı doğrudan sokağa açılmıyor, bunun yerine binanın nefes almasını sağlayan bir aralıkla yeşil bir giriş bahçesi dizayn edilmiş. Ayrıca yine ön cephede pencere kullanılmamış. Bu da evin mahremiyetini korumanın bir yolu. Yaşam alanlarının yeterince ışık ve hava alması için de diğer cephelerde geniş pencere ve kapılar tercih edilmiş.

Akıcı tasarım

Bu da evin yan taraftan görünüşü. Evin arazisinin sınırları içindeki bahçe peyzajının ne kadar başarılı olduğunu bu açıdan bakınca bir kez daha anlayabiliyoruz çünkü bahçeden bakılınca yalnızca çit bitkileriyle kaplı olduğunu sandığımız bahçe sınırları aslında panel çitlerle de çevriliymiş. Bina her açıdan bize yalın tasarımların ve minimal ve modern bir stilin asla sıkıcı bir tasarım anlamına gelmeyeceğini kanıtlıyor. Ayrıca dikkat çeken bir diğer unsur da tabii ki bu farklı malzemelerin oldukça akıcı bir dil ile bir araya gelmeleri. Metalin betonla, betonun ahşapla, ahşabın çimle geçişliliği o kadar yumuşak ki adeta hayranlık uyandırıyor. 

Eğer bu evi beğendiyseniz, Mütevazı ama ihtiyaca cevap veren bir ev mi istiyorsunuz? 6 örnek fotoğraf! başlıklı yazımızda kapılarını çaldığımız hepsi birbirinden güzel evlere de göz gezdirmenizi tavsiye ediyoruz.

Bu ev projesini siz nasıl buldunuz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler