Evinizi yenilemeniz gerektiğini söyleyen 9 işaret

Meral Eser Meral Eser
A Scandi Kitchen & Dining Room with an Arty Edge, Cathy Phillips & Co Cathy Phillips & Co Rustik Mutfak
Loading admin actions …

Her zaman yeni bir eve taşınma lüksüne sahip değiliz. Fakat yine de eskiyen ve modası geçen eşyaları değiştirmek ya da dönüştürmek mümkün. Dekorasyonla ilgili duvar zeminlerinden döşeme kaplamalarına, mobilyalardan aksesuarlara birçok dekoratif unsur zamanla modası geçmeye mahkum. Artık modası geçen dekorları değiştirmek ya da yenilemek istiyorsanız, bu konuda fikir verecek bazı örnekler derledik. Evinize yeni bir hava katmak istiyorsanız demode dekorlardan kurtulun ve sizler için derlediğimiz örnekleri mutlaka gözden geçirin.

1. Beyaz mutfak aletleri

Remodelação Interior de Apartamento - Porto, Germano de Castro Pinheiro, Lda Germano de Castro Pinheiro, Lda Modern Mutfak

Günümüzde artık beyaz eşyaların renk olarak beyaz modelleri fark edilir şekilde azaldı. Dolayısıyla artık demode olan beyaz buzdolabı, çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi gibi eşyalar, yerini paslanmaz çelik ya da siyah renk gibi alternatiflere bıraktı. Tamamiyle enerji verimliliğini esas alan yeni modelleri ve alternatifleri gözden geçirebilirsiniz.

2. Eski moda aspiratörler

A close up of the kitchen - before Cathy Phillips & Co Rustik Mutfak

Çok eskiyen eşyaları satabilir, elde edeceğiniz küçük gelirin yanı sıra daha verimli kullanabileceğiniz yenilerini satın alabilirsiniz. Artık modası fazlasıyla geçen aspiratör modelleri için de aynı şey söz konusu. Eğer yeni moda ve modern ürünlerle donanımlı bir mutfağa sahip olmak istiyorsanız çok eski aspiratörleri değiştirebilirsiniz.

3. Demode duvar zemini renkleri

before Girl About The House Eklektik Çocuk Odası Aksesuarlar & Dekorasyon

Daha modern ve ferah bir atmosfer oluşturacak duvar dekorlarına ne dersiniz? Kasvetli ve iç karartan eski moda duvar kaplamalarını sökün ve yerine daha modern ya da sofistike yaklaşımla duvar dekorları oluşturun. Örneğin yatak odasında dingin bir atmosfer oluşturmak istiyorsanız pastel renkler ya da açık renk tonları daha ideal olacaktır.

4. Eski moda mutfak gereçleri

DWOREK PRZED , PROJEKT MB PROJEKT MB

Mutfak dolabı üzerinde sergilenen eski moda cam mutfak ürünlerini artık kaldırmanın vakti geldi. Bu gibi tasarımı eski moda olan ve kullanışlılığı çok düşük olan ürünlerin mutfağınızda alan kaplamaktan başka bir görevi yok. Üstelik mutfağınıza yeni bir hava katmak istiyorsanız bu demode ürünleri ortadan kaldırmanız faydanıza olacaktır.

5. Eski tip tezgahlar

homify Klasik Mutfak

Eski tip tezgahlar yerine günümüz modasının alternatif çeşitlerini değerlendirebilirsiniz. Örneğin ıslak hacimlerde kullanılan dayanımı kuvvetli ahşap mutfak tezgahları ilginizi çekebilir. homify'da mimarlar tarafından dizayn edilen birçok farklı stilde evlerin projesi bulabilir, ilham veren fikirler bulabilirsiniz.

6. Yıpranan ve zedelenen duvarlar

before Girl About The House Eklektik Çocuk Odası Aksesuarlar & Dekorasyon

Zamanla eskiyen, boyası dökülen ve hatta zedelenen duvarlara sahipseniz, artık yeni sistemlerle duvarlarınızı kaplamanın vakti geldi. Üstelik üç boyutlu duvar kağıtlarından binbir çeşit yeni moda duvar boyaları, paneller ve diğer alternatifler mevcut.

7. Eski moda fayanslar

homify

Eski moda fayanslar bir evin eskidiğinin en yakın habercisidir. Dolayısıyla günümüz modasına uygun seramik ve diğer alternatif fayans modellerini gözden geçirmeyi ihmal etmeyin.

8. Modası geçen ahşap dekorlar

Interiores Radrizzani Rioja Arquitectos Eklektik Koridor, Hol & Merdivenler Ahşap Ahşap rengi wood stairs

Eski usüllere göre daha kasvetli ve koyu renklerin kullanıldığı ahşap dekorlar, klasik stil unsurlar barındırsa da koridor gibi dar geçişleri daha karanlık gösterir. Dolayısıyla ahşap malzeme kullanıldığında daha açık tonlar dar alanlar için derinlik katacaktır.

9. Eskide kalan döşeme zemini kaplamaları

Holywell Cottage , Haus12 Interiors Haus12 Interiors

Eskiyen zemin döşemelerini değişmek isteyenler için günümüzde revaçta olan lamine parkeler daha sıcak bir atmosfer oluşturmayı kolaylaştırıyor. Mermer döşeme zemini kaplamalarının daha yeni ve modern çizgili döşeme zemini kaplamaları mevcut.

Bu yazımızı beğendiyseniz, ayrıca ’Öncesi ve sonrasıyla 4 terasın şahane dönüşümü’ yazımız da ilginizi çekebilir.

Sizin evinizde de bunlardan var mı?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler