​Eve çıkma yapmanın maliyeti nedir?

nihal e. nihal e.
Forest View, Clear Architects Clear Architects Modern Balkon, Veranda & Teras
Loading admin actions …

Yaşam alanımızı oluşturan dört duvarı seviyor ve oradan uzaklaşmak istemiyoruz. Ancak bir noktada evimiz yetersiz kalabiliyor. Çocuk sahibi olduğumuzda ya da evde bir çalışma odası kurmak istediğimizde yahut bir giyinme odasına sahip olmak için. Sonuç olarak yeni odalara ihtiyaç duyduğumuzda evimizin küçük olduğunu kabul etmek zorunda kalıyoruz. Alternatif olarak daha büyük bir eve geçmek düşünülebilir. Fakat ev kendimize ait ise o zaman meşakkatli olacaktır. Bir diğer seçenek ise eve çıkma yapmak. Peki ek çıkma yapmanın maliyeti nedir? Bugünkü yazımızda bu sorunun yanıtı aradık. Hazırsanız başlayalım.

​1. Zemin kata basit çıkma

İlk örnekte dış cephesi tamamen kırmızı tuğla taşlarla örülmüş modern bir yapı görüyoruz. İngiltere’de inşa edilen binanın zemin katına eklenen basit çıkma son derece başarılı. Cam kapılar sayesinde tüm iç mekanı görebiliyoruz. Bu örnekte metrekare başına 1.400 ile 1.800 € civarında bir maliyet çıkarılmış. Elbette çıkma yapmanın metrekare başına maliyeti, evin bulunduğu ülke başta olmak üzere şehrin büyüklüğüne göre de değişir. Dolayısıyla eve çıkma yapmayı planladığınızda bulunduğunuz konuma göre oldukça mütevazi bir ücret de ödeyebilirsiniz.

​2. Çift kata çıkma

Sadece zemin kata değil bu örnekte olduğu gibi birkaç kata uygulanan çıkma yapmak da mümkündür. Örnekte gördüğümüz evin dış cephesi asimetrik çıkma tasarımıyla birlikte daha çağdaş hale gelmiş. Çift kata uygulanan çıkma doğal olarak maliyeti de ikiye katlar. Bu örnekte 43 bin € civarında bir maliyet çıkarılmış.

​3. Mutfak veya banyo için çıkma

Bright, clean, contemporary homify Modern Mutfak

Çıkma ile elde edeceğiniz yeni oda kimi zaman bir mutfak veya banyo olarak tercih edilebilir. Böyle bir durumda ek maliyetler olacaktır. Zira boş bir odaya nazaran banyo ve mutfakta su ve elektrik tesisatı, duvar kaplamaları, sıhhi projeler vb. gibi ek ihtiyaçlar doğar. Resimdeki örnekte mutfak için ortalama 12 bin € maliyet yapılmış.

​4. Mutfak ve banyo için diğer detaylar

Pebbles Pixers Modern Banyo wall mural,wallpaper,stones,pebbles

Eğer çıkma alanını mutfak ya da banyo için değerlendireceksiniz ve ek maliyetlere dair bir kaygınız yoksa işlevselliği yanında göze de hitap eden bir tasarım olmasına özen gösterin. Zira bir mutfak veya banyonun tamamlanması için sadece tesisat ve ekipman değil aynı zamanda iyi bir aydınlatma, stil sahibi yüzey kaplamaları gerekir.

​5. Zor koşullar neler?

Maalesef çıkma yapmak kolay olmayabiliyor. Bazen maliyetin yanı sıra plana dahil etmemiz gereken teknik sorunlara rastlayabiliyoruz. Öncelikle her bir çıkma için sağlam temel gerekiyor. Toprağın türüne ve koşullarına bağlı olarak çıkma yapımı daha basit veya daha karmaşık hale gelebilir. Bunun dışında yapısal koşullar da önemli bir etkendir. Örneğin ana binadaki duvar, çatı ve pencere gibi bölümlerin değiştirilmesi gerekebilir.

​6. Konumun önemi

Yazının başında belirttiğimiz üzere evin konumu çıkma yapımında büyük rol oynar. Başta metrekare başına çıkma maliyetleri olmak üzere belediyeden alınacak izinler, çıkma mesafesi gibi tüm temel konular bulunduğunuz konuma göre belirlenir.

​7. Malzemeler ve yapı

Drainage works homify drains,extension,en suite

Çıkma yapımında kullanılan malzemeler çok farklı olabilir. Duvardan duvara kurulum yahut tuğla taş kaplama gibi seçenekler tercih edebilirsiniz. Bu seçimler başta maliyetle alakalı olsa da alternatifiniz çoktur özetle.

​8. Proje maliyetini yönetmek

Modern Garden Room homify Modern Kış Bahçesi

Bir çıkma projesini zaman, mesleki uygulama ve maliyetler çerçevesinde mümkün olan en iyi şekilde yönetmek için profesyoneli işe dahil etmek yapılacak en mantıklı harekettir. Çünkü tasarım ve uygulama konusundaki tecrübesinin yanı sıra sizin bütçenize uygun bir maliyet planı oluşturabilir.

Bu yazıyı beğendiyseniz 'Arka bahçeye muhteşem bir havuz projesi' başlığına göz atabilirsiniz.

Bu rehberi siz de faydalı buldunuz mu?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler