Ucuz ve güzel bahçe çiti fikirleri için 23 fotoğraf

nihal e. nihal e.
A Four-Bedroom Victorian House in Narbonne Avenue, Clapham, Bolans Architects Bolans Architects Minimalist Bahçe
Loading admin actions …

Bahçeli bir eve sahipseniz ve bahçe sınırlarınızı çocukluğunuzdaki gibi çitlerle belirlemek istiyorsanız çok ekonomik maliyetler ile çit yapımı mümkün. Bahçe çitleri oldukça dekoratif tasarımlara sahip olan ve bir bahçeye farklı bir hava kazandıran unsurlardır. Dilediğiniz renklere boyayabildiğiniz bahçe çiti ahşap başta olmak üzere metal, plastik gibi farklı malzemelerden yapılabilir. Bahçe içerisinde aracınız için bir garaj alanı yapmak isterseniz de bahçe çitlerinden yararlanabilirsiniz. Bahçe çiti fikirleri arasında yer alan ve ekonomik olduğu için tercih edilen dekoratif ahşap çitler ile garaj, hangar gibi alanları da sınırlayabilirsiniz. Klasik bahçe çiti veya tarzınıza özel motiflerin yer aldığı bahçe çitleri yapmak için geri dönüşüm malzemesi olan paletlerden yararlanabilir, plastik kalıplar kullanarak birbirinden dekoratif bahçe çitleri yapabilirsiniz. Evinizin daha özel bir ev olması, bahçenizin anılarınızı yaşatması, çocuklarınızın güzel bir bahçe de büyüyebilmesi için bahçe çiti fikirleri arasından birini seçebilirsiniz. Yapmak istediğiniz bahçe peyzajı ve bahçe çitleri için profesyonel peyzaj mimarları ile iletişime geçerek yardım alabilirsiniz.

Bahçenizde dinlenip açık havanın tadını çıkarırken doğal olarak biraz mahremiyete ihtiyaç duyarsınız. Fakat her şeye rağmen bahçe çiti için çok para harcamak pek de akıllıca bir fikir değil. O halde ne yapmalı? Bugünkü yazımızda peyzaj mimarları tarafından tercih edilen en ucuz bahçe çiti fikirlerine göz attık ve sizin için 23 tanesi derledik. Eğer siz de kendi bahçeniz için çit arıyorsanız aşağıdaki modellere mutlaka göz atın.

Bu yazıyı beğendiyseniz 'Bakımsız bir bahçenin şaşırtan değişimi' başlığını okuyabilirsiniz.

Ahşaplarla yapabileceğiniz klasik bahçe çiti modeli ile hem bahçenizi çevirebilir hem de aracınızı park edeceğiniz alanı özel olarak bağımsız bir alan haline getirebilirsiniz.

Klasik bahçe çiti fikirleri dışında farklı çit modelleri tercih etmek isterseniz '' Evinize stil katmak için 25 farklı çit ve bahçe duvarı örneği '' yazımıza göz atabilir ve yeni fikirler edinebilirsiniz.

Modern çit tasarımları ile bahçe duvarı yapabilir, klasik çitler ile modern duvarları birleştirerek muhteşem bahçelere sahip olabilirsiniz.

1. Bahçe duvarını yükseltmek için bambudan çit yapmak hem ekonomik hem de bahçenin doğallığına uygun bir fikir.

2. En ucuz bahçe çiti hiç şüphesiz uzun çalılardır. Neredeyse hiç para harcamadan bahçeye işlevsellik katar.

3. Kalın ahşap bir çit, size ihtiyacınız olan mahremiyeti sağlar. Sıcak tonuyla bahçeyi daha güzel gösterir.

4. Bir başka örnekte sıra sıra dizilmiş evleri ayırmak için yine bambu kullanılmış. Ekonomik ve doğal bahçe çiti fikirleri arasında bambu ahşap kadar popüler.

5. Ahşap paneller bambu kadar uygun fiyatlı bahçe çiti modellerinden biri. Bu örnekte olduğu farklı renklere boyamak mümkün.

6. Daha kısa ve sade ahşap paneller abartılı stillerden çok daha ucuz olabilir. Ayrıca ahşap pergola ile bahçe çitini yükseltmek gibi bir seçeneğiniz de var.

7. Ahşap paneller bahçenin doğal ortamına uyum sağlayıp rengiyle de sıcaklık katar. Bu nedenle bahçe çiti örneklerinde en çok ahşap modellere rastlarız.

8. Demir bir kafesi çakıl taşlarıyla doldurarak hem ucuz hem yaratıcı bir çit fikri tasarlamak mümkün. Bu örnekteki gibi bambu ile beraber de kullanabilirsiniz.

9. Her zaman çitleri yükseltmek yerine küçük ağaçlarla tamamlayabilirsiniz. Renk katmak için ise biraz boya işe yarar.

10. Zeminle aynı malzemeden yapılma yüksek bir çit, kesintisiz görünümüyle modern bir bahçe tasarımı meydana getirir.

11. Kafesi andıran açık bahçe çitleri çok fazla mahremiyet aramayanlar için ideal bir fikir olabilir. Bu örnekte kapı tasarımı bahçeye karakter katıyor.

12. Ahşap ya da ahşap görünümlü plastik kompozit ile düz bir bahçe çiti yerine daha orijinal bir tasarım uygulayabilirsiniz.

13. Tüm modern bahçe çiti fikirlerinin yanı sıra klasik modelin de hiçbir zaman modası geçmez. Çünkü nostaljiyi seviyoruz.

14. Yine klasik fakat beyaza boyanmış bahçe çitleri özellikle kırmızı tuğla taşlarla örülmüş evler için iyi bir seçim olabilir.

15. Açık mobilya parçalarıyla aynı malzemeden yapılan entegre çitler görsel açıdan modern bir bahçe elde etmenizi sağlar.

16. Yatak veya dikey yerine asimetrik bir şekilde sıralanmış ahşap paneller farklı renk tonlarıyla bahçeye hareketlilik katar. Aynı malzemeyi ile fakat daha yaratıcı modeller.

17. Ahşap bir bahçe çiti iskeleti üzerine eklenen yapay yeşillikler, bahçesinde daha çok bitki arzulayanlar için pratik bir çözüm olabilir.

18. Örnek görseldeki bahçeyi çevreleyen geleneksel tel çit, neredeyse görünmez fakat yi istenmeyen ziyaretçileri bahçeden uzak tutabiliyor.

19. Örgü paneller sağlam duvarların üstünde harika görünür, ekstra bir mahremiyet sağlar ve size çok ucuza mal olur.

20. Fazla uzun çitler, doğal olarak daha masraflı olur. Ancak ucuz bir ahşap çit modeli seçerseniz masrafın bir kısmından kar edersiniz.

21. Bahçe çitlerini sadece arazinizi sınırlamak için değil, bitkilerinizi ayırmak için de kullanabilirsiniz.

22. Bahçe alanınız dümdüz ilerlemiyorsa da sorun yok. Her alana şekline uygun bir bahçe çiti fikri mutlaka vardır.

23. Paslanmaz çelik çitler hiç şüphesiz bahçenizi çok modern gösterecektir.

Siz hangisini beğendiniz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler