Televizyon ünitesi yaptırmadan önce mutlaka bakmanız gereken 16 fotoğraf

nihal e. nihal e.
Salon Tasarımı, Origami Mobilya Origami Mobilya Eklektik Oturma Odası
Loading admin actions …

Aşağıda sizin için seçtiğimiz 16 televizyon ünitesi ile hem modern hem de şık modeller hakkında fikir edinebilirsiniz.

​Duvar boyunca

İlk televizyon ünitesi fotoğrafında tüm duvarı kaplayan büyük bir örnek görüyoruz. İki parçadan oluşan ünitenin büyük kısmı açık raflardan oluşuyor. Bu alan dekoratif biblo ve resimlerle süslenmiş. Daha küçük olan alt kısım ise kapaklı.

​Orijinal arka plan

Sırada Bay Tuğra Mobilya imzasını taşıyan modern bir ünite örneği var. Koyu tonlu duvar rengine uyumlu olarak ahşap bir platform ve alçak bir konsoldan oluşan ünite sıra dışı olduğu kadar çağdaş tasarımıyla göz dolduruyor.

​Kütüphane içinde

Modern oturma odası üzerine dekorasyon örneklerine göz attığınız zaman televizyon ünitesi yerine büyük kitaplıklarla karşılabilirsiniz. Oturma odasının merkezinde televizyon olmasını tercih etmeyenler için kitaplık iyi bir seçimdir. Bu örnekte ise her iki fikir birleşiyor.

​Parıltılı yüzeyler

Origami Mobilya imzasını taşıyan televizyon ünitesi şık ve modern tasarımıyla dikkat çeken bir model. Oval bir şekle sahip ünite adeta ayna gibi parlıyor. Tamamlayıcı olarak ise ahşaptan alçak bir konsol tercih edilmiş.

​Modern ahşap

Çağdaş bir mobilya tasarımı için bulunduğu her mekana sıcaklık katan ahşabı rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Örnekte asimetrik bir şekle sahip ahşap ünite oldukça modern görünüyor.

​Duvar kağıdı detayı

Niyazi Özçakar İç Mimarlık tasarımı olan ünite beyaz modern bir konsol. Televizyonun monte edildiği duvar bölümüne ise mavi üstüne beyaz desenli bir duvar kağıdı uygulanmış. Basit ama büyük fark yaratan bir fikir.

​Duvar dokusu

Bir diğer televizyon ünitesi yine duvar tasarımıyla dikkat çekiyor. Bu defa kağıt yerine televizyon bölümü, toprak tonlu taşlarla kaplanmış. Her iki yana eklenen aydınlatma ile birlikte taşın dokusu mükemmel hale gelmiş. Biri büyük diğer küçük iki adet konsol ise beyaz renkli.

​Yatak odasında

Bazı insanlar yatak odasında televizyon seyretmeyi sever. Ancak televizyon yerleştirecek yer ayarlamak sorun olabilir. Canan Delevi imzalı bu yatak odasında ise sorun çok pratik bir şekilde hallolmuş. Giysi dolabının orta kısmında televizyon için boşluk bırakılmış.

​Yekpare mobilya

Sırada yabancı bir dekoratörün hazırladığı oturma odasına bakıyoruz. Televizyon, ahşaptan yapılma alçak bir konsol üzerine yerleştirilmiş. İlginç olan konsolun tüm oda boyunca uzanıp boyut atlayarak devam etmesi.

​Sandıklar

Kendi televizyon ünitenizi yardım almadan yapmaya ne dersiniz? Bunun için resimdeki gibi iki adet eski sandık bulmanız gerekecek. Biraz renk katarak süsleyebilirsiniz de.

​Duvar rafları

Hiba İç Mimari ve Dekorasyon tarafından tasarlanan oturma odasının yıldızı hiç şüphesiz televizyon ünitesi. Bir ışık hüzmesi tarafından çevrelenmiş beyaz panel ve geniş konsoldan oluşan takım oldukça güzel.

​Lüks tasarım

Gri tonlu desenli bir duvar kağıdı bulunan oturma odasında, televizyon ünitesini vurgulamak için beyazdan daha ideal bir renk seçilemezdi. Biraz daha şıklık için girintili çıkıntılı bir duvar paneli ile tamamen salonuza özgü televizyon üniteniz hazır.

​Şık tasarım

Yine bir kitaplık ve televizyon örneği görüyoruz. Bu defa beyaz duvar rengi üzerine siyah bir model kullanılmış. Kitaplığı ilginç kılan ise sürgülü cam kapaklar sayesinde pencereden yansıyan şehir manzarasını olduğu gibi içeri yansıtması.

​Ağaç ve duvar

Küçük, ahşap bir televizyon ünitesini çarpıcı hale getirmek için ne yapabilirsiniz? Sorunun cevabı fotoğrafta saklı.

​Çerçeve

Sanal Mobilya imasını taşıyan örnekte duvar paneli tıpkı bir resim çerçevesi gibi tasarlanmış. Renk olarak ise bordo öne çıkıyor.

​Kelebek

Son örneğimizde kelebek şeklinde ışıklı bir duvar paneli görüyoruz. Her iki yana eklenen aynalarla birlikte daha göz alıcı hale gelmiş.

Bu yazıyı beğendiyseniz 'Nasıl bir salon isterseniz? Türkiye'den 15 örnek' başlığını okuyabilirsiniz.

Siz hangisini beğendiniz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler