Türkiye'den her eve yakışacak 9 bahçe düzenlemesi

Homify Homify
Dusa İnşaat Sevilla House Mekan Fotoğraf Çekimi, .NESS Reklam ve Fotoğrafçılık .NESS Reklam ve Fotoğrafçılık Modern Evler
Loading admin actions …

Bahçeli bir eve sahipseniz ve bahçe dekorasyonunuz için fikirlere ihtiyacınız varsa bu yazı tam size göre. Bahçe dekorasyonunuzda farklılık yaratacak ve size keyif dolu anlar sunacak dekorasyon önerilerini birbirinden güzel örnek tasarımlar eşliğinde bu yazıda sunacağız. Her evin bahçesine uygulanabilecek bu öneriler sayesinde hayalinizdeki bahçeyi nasıl oluşturacağınıza hemen karar verebilirsiniz.  

Bahçe dekorasyonunda herkesin farklı tercihleri olabilir. Kimisi düzenli biçilmiş çimenler, bakımlı ağaçlar ve budanmış çamlardan oluşan kusursuz bahçeleri sever, kimileri ise dağınık bir orman görüntüsüne sahip, her yerde yabani otların bittiği doğal bahçeleri tercih eder. Bazıları ise bahçesini tarım alanı olarak da değerlendirir. Siz, bahçenizi nasıl kullanmayı tercih ederseniz edin bu dekorasyon önerilerine ihtiyacınız olacak.

Bahçe dekorasyonu için daha fazla öneri bulmak isterseniz aşağıdaki yazılara da göz atabilirsiniz. 

Aynen kopya çekebileceğiniz 21 küçük bahçe

Davetkar girişleri ile 17 şık bahçe düzenlemesi

1. Ağaçlandırmanın yanı sıra döşeme ve süslere de yer verilen bahçe dizaynları

Her mevsim keyifle kullanabileceğiniz güzel ve iç açıcı bir bahçe oluşturmak istiyorsanız işe başlamadan mutlaka bir peyzaj mimarından fikir almanızı tavsiye ederiz. Uzman fikirler sayesinde hayalinizdeki bahçeyi çok daha kolay ve risksiz bir şekilde dekore edebilirsiniz.

2. Bakımlı çimenler

Bahçe zemini için kullanılacak en ideal döşeme elbette çimler olacak. Taze ve canlı bir bahçe görüntüsü oluşturmak için zeminde mutlaka çimen kullanmalısınız. Yürüyüş yolu ve bitkilendirme gibi alanların dışında kalan her yeri sık çimenlerle kaplayarak daha güzel bir bahçe elde edebilirsiniz. 

3. Bahçede havuz için yeriniz var mı?

Havuz bahçeye ve hatta eve değer katan bir özelliktir ancak bakımı ve yapımı son derece masraflı olabilir. Bu külfeti göze alıyorsanız geniş yüzme havuzu ve etrafında şekillenecek açık kullanım alanları evinizi bir anda 2 katı değerlendirecektir. 

4. Bahçeyi çevreleyen çim çitler

Bahçe dizaynında önemli detaylardan biri de bahçeyi çevreleyen çitlerdir. Çit olarak ahşap, ferforje gibi birçok farklı materyali değerlendirebilirsiniz ancak yeşil bir bahçeye en çok yakışacak çitin çim çit olduğunu da unutmayın. Çalı ve benzeri bitkilerle oluşturulan çim çitler bahçenizi daha korunaklı ve güzel hale getirecektir. 

5. Süs havuzları

Veranda ve teras gibi kullanım alanlarının etrafını güzelleştirmek için kullanılan süs havuzları bahçe dekorasyonunda önemli bir yer tutar. Özellikle bu örnekteki gibi modern tasarıma sahip olan modeller evinize değer kazandıracaktır. 

6. Bahçede açık hava kullanım alanları

Bahçe dekorasyonu sırasında farklı amaçlara yönelik kullanım alanları oluşturmayı da unutmayın. Barbekü alanı, açık hava mutfağı, açık yemek alanı, kameriye ve oturma alanı gibi kullanım alanları bahçenizi hem daha işlevsel hem de şık bir hale getirecektir. 

7. Farklı ağaç ve bitkiler

Tropik özellikte ağaç ve bitkiler de bahçe dekorasyonunu güzelleştirmek için kullanılabilir. Sıradan çalı ve bitkilerin dışında farklı gövde ve yaprak özelliklerinde ağaçlarla bahçenizi diğerlerinden bir adım öteye taşıyabilirsiniz.  

8. Barbekü ve kameriye bir arada

Bu sıcak bahçe dekorasyonunda barbekü alanı ahşap bir kameriye ile çevrilerek harika bir piknik alanı oluşturulmuş. Konuklarınızla birlikte açık havada yemek keyfi yapmak için bu böyle bir bahçeyi rahatlıkla kullanabilirsiniz. 

9. Geniş veranda alanı

homify Modern Evler

Evin çevresinde en az bahçeye ayırdığınız genişlikte bir alanı veranda olarak kullanmanızı tavsiye ederiz. Kışın kötü havalarda üzeri kapatılabilecek, gerektiğinde barbekü ve yemek alanı olarak kullanılabilecek, dilediğiniz mobilyalar ile dekore edebileceğiniz bir veranda bahçeden ve hatta evin iç mekanlarından bile daha çok kullanılabilir. 

Bu bahçeleri siz nasıl buldunuz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler