Geri dönüşüm malzemeleri ile bahçe süslemenin 10 yolu

nihal e. nihal e.
homify
Loading admin actions …

Her ne kadar yaz bitse de havalar hala sıcak. Açık havada vakit geçirmekten hoşlananlar için bahçe iyi bir alternatif. Bahçe tasarımı söz konusu olunca peyzaj mimarlarından yardım alarak şahane bir bahçeye sahip olmanız hiç de zor değil. Özellikle sıfırdan bahçe işine girdiyseniz uzmanlar bahçenizi cennete çevirebilir. Ancak daha ekonomik bir çözüm için bahçe ile kendiniz de uğraşabilirsiniz. Bahçeye çeki düzen vermek, çiçek yetiştirmek ve ektiğiniz bitkilerin yeşerdiğini görmek inanın harika bir deneyim. Hatta zamanla bitki ekiciliğine merak salıp daha çok alan ve saksıya ihtiyaç duyabilirsiniz. Böyle bir durumda standart saksılar satın almak yerine kendi saksınızı kendiniz tasarlamaya ne dersiniz? Bunda amaç yalnızca ekonomik açıdan kar etmek değil, aynı zamanda atıkların azaltılmasını sağlamak. Bugün size güzel bir bahçe süslemesi için cebinizi hiç yormayan ve yaratıcılığınızı ön plana çıkaran çeşitli tasarım fikirleri derledik. Bunun için tek yapmanız gereken artık kullanmadığınız geri dönüşüm malzemelerini elden geçirmek. Nasıl mı? Hep birlikte örneklere göz atalın.

1. Paletten koltuk

homify

İlk örneğimizde açık alanda daha çok vakit geçirip dinlenmenizi sağlayacak bir mobilya seçtik. Tamamen ahşap paletlerden yapılmış koltuk, üzerine yerleştirilen büyük minderlerle son derece yumuşak ve rahat. Ahşap paletleri dilerseniz satın alabilir dilerseniz de kendiniz yapabilirsiniz. Tasarım olarak oldukça basit bir şekle sahip paletleri hazırlamak çok kolay.

​2. Ahşap ekiciler

Sırada bitki ekimi için kullanabileceğiniz ilk tasarım fikrini görüyorsunuz. Tıpkı palet koltuk gibi bu ekiciler de tamamen ahşaptan yapılmış. Alt kısmı kapalı üstü açık ahşap ekici gayet basit bir forma sahip. Siz de aynısı yapmak istiyorsanız manav kasaları üzerinde oynayarak resimdeki ekiciyi elde edebilirsiniz.

​3. Mutfak malzemeleri

homify

Ahşap dışında metal ve plastik gibi malzemelerden de yararlanabilirsiniz. Örnek görselde şişe ve bakır çanak gibi birkaç mutfak eşyası görüyoruz. Artık kullanılmayan bu kap kacak küçük ve sağlam birer saksıya dönüştürülmüş. Gayet başarılı.

​4. Küçük plastik şişeler

Plastik, materyal olarak doğaya çok zararı olan bir artık. Dolayısıyla mümkün olduğunca az kullanmak gerekiyor. Ancak ucuz bir malzeme olmasından ötürü en kullandığımız şeylerden biri plastik. Kısacası plastik tüketimini engelleyemiyorsak dahi en azından daha yararlı bir şekilde kullanabiliriz. Örnek görselde üzerinde sevimli hayvan figürleri çizilmiş, yarısı kesik küçük pet şişeleri görüyoruz. Minik birer saksı haline getirilen şişeler ip yardımıyla kapıya asılmış.

​5. Cam kavanoz

homify

Cam, plastiğe oranla çok daha sağlıklı bir malzemedir. Bununla birlikte gereksiz cam tüketimi yine israfa girer. Dolayısıyla artık ihtiyacınız kalmayan camları saksı olarak kullanabilirsiniz.

​6. Ampulden saksı

homify

Sırada işi biten ampulleri geri dönüştürmek ile ilgili bir fikir var. Artık çalışmayan ampulleri dekoratif bir bahçe süsüne dönüştürmenin harika bir yolu. Tek yapacağınız ampulun için kısmını çıkarıp içine su eklemek.

​7. Dikey bahçeler

homify

Ahşap paletlerin ne kadar kullanışlı olduğundan söz ettik. Koltuktan sehpaya dek onlarca mobilyaya dönüştürebiliyor. Dikey bahçe de bunlardan biri. Yerden verim sağlamanızı amaçlayan dikey bahçeler son derece kullanışlı.

​8. Pet şişeleri

homify

Bir diğer pet şişe örneğinde bu defa yatay olarak kesilmiş daha büyük bir şişe söz konusu.

​9. Araba lastiği

homify

Artık kullanılmayan araba lastikleri de geri dönüşüme hazır. Örnek görseldeki daha eğlenceli bir tasarım için boyayabilirsiniz de.

​10. Lavabo

Örnekler arasında kulağa en çılgınca gelen fikir bu diyebiliriz. Artık işe yaramayan eski lavabonuzu bahçede değerlendirmeye ne dersiniz?

Bu yazıyı beğendiyseniz 'Bu hafta sonu yapabileceğiniz 18 basit mobilya' başlığını okuyabilirsiniz.

Bu önerileri siz nasıl buldunuz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler