Ahşabı taklit eden inanılmaz 8 alternatif kaplama

umit atdağ umit atdağ
Pavimentos imitación a madera, INTERAZULEJO INTERAZULEJO Endüstriyel Çalışma Odası
Loading admin actions …
  1. Doğal ahşap, güzelliği ve geleneği için bizi büyüleyen ve çok dayanıklı olan asil bir maddedir. Doğal ahşap zeminli herhangi bir konut sıcaklığı ve  samimiyeti sayesinde keyifli ve rahat bir mekana dönüşecektir. Ayrıca ahşap zeminli konutlar daha pahalıdır. Maddi konuların yetersiz oluşu veya tembellikten kaynaklı olarak yapmadığımız ahşap zeminler yerine kullanabileceğiniz kaplama malzemeleri vardır. Özellikle oturma odası boya renkleri  ve salon renkleri ile uyumlu renklerde seramik, laminant, vinil, pleksi glas gibi malzemelerin kullanıldığı farklı kaplama malzemeleri ile evlerinize aynı samimiyeti ve sıcaklığı kazandırabilirsiniz. Bu gün homify alternatif  dekorasyon fikirleri sayfasında yer alan ve ahşabın yerine kullanabileceğiniz inanılmaz kaplama malzemelerini  inceliyoruz. Küçük oturma odası boya renkleri ile uyumlu olan ve ekonomik olarak size avantaj sağlayan olan bu malzemeleri birlikte inceleyelim.

Vinil

Doğal ahşap alternatifi olarak vinil tercih edebilirsiniz. Vinil zemin, mutfak zemini olarak tercih edildiğinde ahşabı gerçekçi bir şekilde  taklit edebilirsiniz. Kolayca  kaplayacağınız mutfak zemini ile hem ekonomik bir malzeme tercih etmiş olursunuz hem de mutfak boya renkleri ile uyumlu zarif bir kaplama yapmış olursunuz.

Çini

homify İskandinav Duvar & Zemin Karolar

Doğal ahşap yaklaşım için başka bir yol olarak çini döşeme tercih edebilirsiniz.. Ahşap ile benzer görünüme sahip olan çini döşemeler oturma odası boya renkleri ile uyumlu oldukları için geçmişten beri tercih edilen ve sıcak bir atmosfer oluşturmanıza yardımcı olan kaplama malzemeleridir.

Taş zeminler

Evinizde ahşap zemin yerine tercih edebileceğiniz farklı bir malzeme de taş zeminlerdir. Günümüzde her doku ve desende taş zemin kaplama malzemeleri üretilebildiği için tarzınız ve dekorasyonunuz ile uyumlu bir tercih yapabilirsiniz. Taş zeminler dokusal olarak çok zarif bir tercih olacaktır.

Vinil parke

Salon ve oturma odası gibi mahallerde en iyi renklere sahip olan zemin döşemesi tercih edebilir, vinil parkeler ile harikalar yaratabilirsiniz. Oturma odası boya renklerine ile her konuda uyum göstermesi tercih sebebi olan vinil parkeler her zaman en iyi kontrastı sağlar.

Pleksi glas

Kaplama malzemesi olarak oturma odası için en iyi renk olan açık tonlarda üretilen pleksi glas  parkeler ve zemin kaplama  modülleri ile evlerinizde harikalar yaratabilirsiniz. Özellikle oturma odası boya renkleri ile dokusal uyum göstermesi size avantaj sağlayacaktır.

Laminant

Laminat sert ve çizilmez bir malzeme olduğu için özellikle oturma odası ve salon gibi alanlarda tercih edilir. Oturma odası boya renkleri ve salon boya renkleri ile en yii renk seçeneğine sahip olması ve aynı zamanda ahşabın verdiği sıcaklığı vermesi tercih edilme sebebidir.

Lifli levhalar

Vivienda El Cabanyal, Enblanc Enblanc Modern Mutfak

Laminat parkenin  başka bir türevi de malzeme yapıştırılmış ve preslenmiş odun lifli levhalardır.  Lifli levha panel daha yüzeysel olduğu için oturma odalarında harikalar yaratabilirsiniz. Ayrıca renk seçimlerinde dekorasyonunuz ile uyumlu en iyi renk seçimi yapabiliyor olmanız size avantaj sağlıyor.

Porselen karo

Porselen karolar zarafet ve estetiğin sembolü olan malzemelerdir. Bu malzemeler ile evlerinizde harikalar yaratarak zarif zemin kaplamaları yapabilir oturma odalarınızın daha dekoratif olmasını sağlayabilirsiniz.

Bu fikirleri siz nasıl buldunuz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler