Minik bir ev yaptırmak isteyenler için 6 fikir

Meral Eser Meral Eser
Little House in the Orchard, エコリコデザイン一級建築士事務所 エコリコデザイン一級建築士事務所 Eklektik Evler
Loading admin actions …

Huzur veren bir atmosfer için geniş ya da büyük evlere sahip olmak şart değil. Sıcak bir atmosfer sunan küçük ama konforlu konut projeleri de oldukça rağbet görüyor. Metrekare bakımından geniş olmayan evlerde akılcı çözümlerle planlama ile fonksiyonellik kazandırabilir, dekoratif unsurlarla evinizi güzelleştirebilirsiniz. Müstakil bir konuta sahip olmanın birçok avantajı bulunmaktadır. Doğa ile iç içe arzuladığınız yaşam şartları için çevresel şartlarla uyumlu, enerji verimliliği açısından avantajlı ahşap evler de ilginizi çekebilir. Doğal malzemelerin mimaride kullanımı çevre dostu konut projeleri ile fark yaratıyor. Minik bir ev yaptırmak isteyenlere ilham verecek 6 konut projesini bir araya getirdik, bu evlerden hangisi ilginizi cezbediyor?

Sıcak atmosferiyle ahşap konut

Müstakil bir konuta sahip olmak isteyenler için sıcak bir atmosfer sunacak ahşap evler ilham verebilir. Özellikle soğuk iklim şartlarına uygun ve yapısal özellikleriyle sıcak havayı koruyan bir proje tasarlanabilir. Veranda ihtiyacı ve avlu alternatifleriyle ekstra pencere açıklıkları için uygun cepheler, iç bahçe ya da sıcak havayı tutan ve koruyan bir planlama oluşturabilirsiniz. Kullanılan malzeme unsurlarına göre ahşabın zengin alternatifleri bulunmaktadır ve soğuk hava koşulları başta olmak üzere dayanıklı bir malzemedir.

Dekoratif unsurlar

CASA 3-64. VIVIENDA UNIFAMILIAR. Barquisimeto, Venezuela., YUSO YUSO Klasik Evler

Son derece cazip ve şık bir giriş dizayn etmeye ne dersiniz? Kırmızı tuğla duvar genel olarak klasik stil mimaride kullanılır, buna nazaran modern çizgiler taşıyan yapılarda da dekoratif unsurlar taşıması bakımından duvar dekorları için kullanılır. Şık ve davetkar bir giriş dizayn etmek için dekoratif bitki saksılarıyla evinizin girişini güzelleştirebilirsiniz. Küçük ve modern bir konut projesi için hem ekonomik hem de kutu gibi şirin bir eve sahip olmak hayal değil. Huzur veren manzarasıyla dingin bir atmosfer oluşturmak için çok büyük masraflar etmeye gerek yok.

Mütevazı çizgiler

Dingin atmosferiyle natürel doku ve renklerin ön planda olduğu mütevazı bir konut. Basit çizgilerle dizayn edilen alçakgönüllü bir konuta sahip ve dingin atmosferin keyfini çıkarmak hayal değil. Şehir yaşamı gürültülü ve kalabalık atmosferi ile bezdirebilir. Doğa ile iç içe huzur veren müstakil bir konuta sahip olmak birçok insanın hayalidir. Küçük ama mütevazı yapısıyla huzur dolu bir eve sahip olabilir, manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz.

Doğa ile iç içe

Doğa ile iç içe olmayı arzulayanlar için natürel dokularla çevrili enfes bir manzaraya eşlik eden bu küçük konut projesi ilginizi çekebilir. Ormanlarla çevrili bu şahane ev rüyalarınızı süsleyebilir. Küçük ama bir ailenin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak bu projede göz yormayan renkler ve natürel dokular tercih edilmiş. Ferah ve huzur veren atmosferi ile açık alanlarda da günün keyfini çıkarabilir ve terasla bütünleşen cam sürgülü kapılarla fark yaratabilirsiniz.

Ahşabın cazibesi

Ahşap evler sıcak bir atmosfer sunmasının yanı sıra cephe mimarisinde de estetik unsurlar taşıyor. Yapı sistemine göre bina elemanlarında işlevsel amaçlı kullanıldığı gibi estetik bir görünüm vermek açısından sadece doğal renk ve dokusunun bile fark yaratacağı ahşap malzeme, modern stilden kırsal stile birçok tarza projelerde kullanıma elverişlidir. Dayanımı kuvvetlidir ve özellikle soğuk iklim şartlarına uygundur. Sıcak bir atmosfer sunar ve küçük ahşap evler ekonomik açıdan da cebi yakmaz.

Minik ve ekonomik

Müstakil evlerde sıcak bir yuva olma özelliğini en iyi yansıtanlardan biri de ahşap evlerdir. Hem sıcak bir atmosfer sunması bakımından hem de küçük ve hesaplı çözümler sunması bakımından alternatifler arasında değerlendirilebilir. Hem ekonomik hem de mevsimsel şartlara göre farklı kullanım amaçlarına hizmet eden ahşap bungalov, kütük ev ve daha fazla örnek projelere göz atabilir; kullanım ihtiyacınıza göre bir ahşap ev modeli belirleyebilirsiniz. homify'da ağaç bakımı hakkında örnekler bulabilir, fikir edinebilirsiniz.

Bu yazımızı beğendiyseniz, ayrıca ’Alçakgönüllü ama çok şık: Büyüleneceğiniz 7 ev’ yazımız da ilginizi çekebilir.

Siz hangisini beğendiniz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler