Modern, elegan ve sofistike: Harika bir daire!

Homify TR Homify TR
CARBON | APPARTAMENTO IN CENTRO STORICO, ADIdesign* studio ADIdesign* studio Minimalist Oturma Odası
Loading admin actions …

homify sayfalarında en sevdiğimiz konuların başında dünyanın farklı noktalarından farklı dekorasyon ve mimarileri görme şansına eriştiğimiz ev ziyaretleri geliyor. Bugün de özellikle modern ve minimal dekorasyon seven herkesin hayran kalacağı bir yenileme hikayesini aktarmak için İtalya’ya doğru uzanıyoruz. İtalya’nın kuzeyindeki Monza bölgesinde yer alan bu pırıl pırıl apartman dairesi baştan aşağı yenilenmiş, dizayn edilmiş ve sıfırdan yeniden döşenmiş. Her odada ahenkli ve etkileyici bir minimalist doku oluşturmak için maskülen tarzlı mobilyalar yumuşak geçişler ve nötr renklerle harmanlanmış. Bu da hem sofistike hem de oldukça rahatlatıcı bir estetiğin ortaya çıkmasına sebep olmuş. Işıklandırma ve malzeme tercihleri de evin dekorasyonunda öne çıkan incelikli detaylardan. 

Lafı daha fazla uzatmaya gerek yok… Önden buyurun…

İlk görüş: Işıl ışıl bir sadelik

Daha ilk bakışta evin geneline hakim olan estetik anlayışının modern bir minimalizm olduğunu hemen anlayabiliyoruz. Yemek odası ve oturma odasının bir arada bulunduğu açık planlı salonda zeminden tavana doğru giderek açılan bir renk tonlaması olduğunu görebiliyoruz. Zeminin doğal ahşap rengi, duvarların açık krem tonları ve tavanın aydınlık ışıltısı basık tavanlı evlerde de uygulayabileceğiniz dekorasyon tekniklerinden biri. Aşağıdan yukarı doğru açılan tonlamalar evinizi daha derin ve yüksek tavanlı gösteriyor. Modern tarzın vazgeçilmez rengi olan gri, zemindeki ahşap tonları ve diğer nötr renklerle mükemmel bir yalınlık ortaya çıkarmış.

Yemek alanı

Altı kişilik yemek masası köşesiz tasarımı ile göz dolduruyor. Oldukça konforlu sandalyelere sahip olan takım renk kontrastı ile modern bir doku yaratıyor. Yemek masasının üzerindeki sade ama etkili aydınlatma ögesi ise yemek masasını vurgulayan gerekli bir ayrıntı.

Manzaraya karşı

Açık salonun merkezinde konforlu ve yine sadeliği ve doğallığıyla göz dolduran bir L koltuğun baş rolde olduğu oturma alanı bulunuyor. Modern bir tasarıma sahip olan ve döşemesinden bile bir hayli konforlu olduğu belli olan kanepe geniş bir balkon ve balkonun geniş şehir manzarasına bakıyor.

Sofistike detaylar

Dekorasyon ve tasarımların kalitesini ve düzeyini çoğunlukla ayrıntıların belirlediği bir gerçek. Yaşam alanlarındaki yaşam kalitesi ve estetik söz konusu olduğunda ise bu ayrıntıların başında ışıklandırma sistemi geliyor. Bu dairenin en öne çıkan özelliklerinden biri de aydınlatmanın müthiş bir özenle dizayn edilmiş olması. Duvardaki metropol siluetli dekoratif tablonun bile aslında bir aydınlatma ünitesi olması da bunun en şık göstergelerinden.

Mutfak

Açık planlı salondan bir koridorla mutfağa geçiş yapıyoruz. Mutfağın girişinde kapı kullanılmamış; bu da hem sınırları son derece belirli hem de ferah ve açık hissi veren bir yaşam alanı yaratıyor. Bar tabureleri ile oturma alanı da oluşturulan mutfak adası ve pürüzsüz görünümlü mutfak üniteleri ile akıcı stilli fonksiyonel bir mutfakla karşılaşıyoruz. Antrasit nüansların saten tonları ile dansı ise göz kamaştırıcı.

Kullanım kolaylığı

Mutfaklardaki depolama alanları kullanım alışkanlıklarını kolaylaştırmada en önemli unsurların başında geliyor. Bu düzenleyicili çekmece tasarımları da kusursuz bir fonksiyonellik için optimizasyon ve organizasyon görevi üsteleniyor.

Yatak odası

Yalın ve şık bir düzen, aynı zamanda kaliteli ve iyi hissettiren tekstil ürünleri sıcacık ve huzurlu bir yatak odası.

Akılcı tasarım

Giyinme odası mı yoksa gardırop mu? Aslında ikisi bir arada. Sürgülü ve tamamen açılabilen tasarımlı kapısıyla giyinme alanını yatak odasından ayıran bu yatak odası dolabı tasarımı ergonomi açısından harika bir eser niteliğinde.

Banyo

Banyo tasarımında ise hem minimalist doku korunuyor, hem dar bir alanda oldukça kullanışlı bir kullanım ortaya çıkaracak bir dizayn yaratılmış. Bunların yanı sıra fütüristik bir tarz da kendini ayrıntılarda belli ediyor.

Bu daireyi siz nasıl buldunuz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler