Modern bir apartman dairesinden aynen alabileceğiniz 6 fikir

Özlem K. Özlem K.
APARTMENT “VERBI”, Polygon arch&des Polygon arch&des Minimalist Banyo Mozaik
Loading admin actions …

Bugünkü yazımız küçük dairelerin yaratıcı ve işlevsel dekorasyonlarıyla ilgili. Sıfırdan ev dekore etmek keyifli olmakla birlikte oldukça da zorlayıcı bir çalışmadır. Satın alınan ürünlerin uzun yıllar boyunca kullanılmasının hedeflenmesi işi zorlaştıran bir numaralı etmen. Eşya satın alırken her birinin eve uygun olmasını, birbirine uyumlu olmasını, zevkimize hitap edip ihtiyaçlarımızı karşılamasını, kaliteli olmasını hedefliyor, tüm bunları bütçemiz dahilinde halletmeye çabalıyoruz. İşin içine bir de dairenin çok küçük olması girdi mi, iş iyice zorlaşıyor. 

Küçük bir daireyi işlevsel bir şekilde dekore etmek, üstelik bunu yaparken şık görünümden ve konfordan ödün vermemek için, bu işi kusursuz olarak yapmış bir profesyonelin yardımına ihtiyaç duyabiliriz. İç mimarlar ve dekoratörler aldıkları eğitim ve deneyimleri sayesinde, bazen bizim görmekte güçlük çektiğimiz, hiç aklımıza gelmeyecek ayrıntıları mükemmel bir biçimde değerlendirerek şık ve fonksiyonel iç mekanlara imza atarlar. Tıpkı sayfamızın bugünkü konuğu olan 40 metrekarelik bu daire gibi. Bakalım bu daireden biz ne gibi fikirler alabileceğiz…

1) Penceresiz odaya komple cam duvar

İlk örneğimiz son derece sıra dışı ve penceresi olmayan odalar için iyi bir fikir sunuyor. Aslına bakarsanız, bu ev aslında stüdyo daire, yani bölünmemiş, tek bir mekandan oluşuyor. Ancak ev sahipleri yatak odasını oturma odasından ayırmak istemiş. Bu iki mekan arasına duvar çekilse, yatak odasının dışarıya açıulan bir penceresi olmayacak, yani doğal gün ışığından mahrum kalacak. Bu durumu çözmek için, iki mekan arasına cam duvar çekilmiş. Böylece iki mekan fiilen birbirinden ayrılmış ancak içeri gelen ışık engellenmemiş. Arzu edilirse, bu cam duvar perde ya da jaluzi ile arzu edildiği zamanlarda kapatılabilir.

2) Başucu lambası için yer yoksa

Ufak yatak odalarında bazen komodin ve dolayısıyla başucu lambası için yer olmuyor. Oysa lambanın mutlaka abajur türünde olması gerekli değil. Aplik şeklindeki iki lamba, yatağın başının geldiği duvara, uygun yerlere monte edilebilir. Hatta aynı şekilde tavandan sarkıt lambalar dahi kullınılabilir.

3) Mutfak ve yemek odası

İşte enteresan bir fikir daha! Mutfak ve yemek odası aynı mekanda ise, bu iki alanı görsel olarak birbirinden ayırmak için farklı zemin kaplamaları tercih edebilirsiniz. Bu örnekte, aynı malzemenin iki farklı renkteki cilası ile zeminler birbirinden ayrılarak alanlara iki farklı mekan havası verilmiş.

4) Tavana kadar dolap

Mutfak dolapları genellikle tavandan 40 cm kadar aşağıda bitiriliyor. Oysa bu boş kısım da depolama alanı olarak kullanılabilir. Nadiren kullanılan eşyaları ulaşılması zor olan bu kısma yerleştirebiliriz.

5) Dar bir çalışma masası

Artık bilgisayar monitörleri son derece ince olduğu için geniş çalışma masalarına ihtiyaç duymuyoruz. Eğer alanımız darsa, duvar dibine yerleştireceğimiz dar bir masayı çalışma masası olarak kullanabiliriz. Eğer bu alan yetersizse, masanın çekmecesi ekstra bir alan olarak kullanılabilir; örneğin klavyeyi koymak için.

6) Banyo depolama alanları

Küçük evlerin bir numaralı sorunu olan depolama alanlarına muhteşem bir çözüm: Banyoda, çamaşır makinesinin yan(lar)ı ve üstü dolap olarak değerlendirilebilir. Yedek havlular, tuvalet kağıtları, hijyenik ürünler, makyaj malzemeleri, artık aklınıza ne gelirse, açıkta değil, bu geniş dolaplarda depolanabilir.

40 metrekarelik evin planı

Bu resimde evin yerleşim planını görüyoruz. 

Birbirinden güzel ve yaratıcı başka fikirler için, '60 metrekarenin altında 5 küçük apartman dairesi' başlıklı yazımıza da göz atmanızı tavsiye ederiz.

Bu daire projesini siz nasıl buldunuz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler