Modern çizgilere sahip muhteşem bir çiftlik evi

Özlem K. Özlem K.
Una Casa con historia, Abitar arquitectura Abitar arquitectura Rustik Evler
Loading admin actions …

homify 360 sayfamızın bugünkü konuğu geleneksel çiftlik evi mimarisi ile modern çizgilerin bir araya geldiği muhteşem bir kır evi. 

Şehir hayatının karmaşasından uzakta, sakin bir yaşam sürmek isteyen birçok kişi, kırsal bölgelere göç ediyor. Bu göç ise, kırsal bölgelerdeki çiftlik evlerinin hem görünümlerinde hem de konforlarında değişim olmasını sağlıyor. Şehirli hayatlarımızdan alıştığımız konforu çiftlik evlerinde de yakalayabilmemiz için, mimarlar dışı geleneksel mimariye yakın olmakla birlikte içi son derece çağdaş konutlara imza atıyorlar. Köy evleri dahi bu değişimden etkileniyor.

Bugün inceleyeceğimiz ev de aynı şekilde, ilk bakışta klasik çiftlik evi mimarisinin özelliklerini gösterse de, dış görünümünün detaylarında, iç kısmının ise neredeyse tamamında çağdaş ve konforlu bir  ortaya koyuyor.

Güzel bir cephe

Konutun mimarisine daha ilk bakışta geleneksel motifleri de, çağdaş motifleri de görüyoruz. Keskin hatlar ve kübik formlar çağdaş mimaride sıklıklıa gördüğümüz tipik özellikler. Eğimli çatı ve kızıl kiremitler ise geleneksel kır/çiftlik evlerinde çok sık karşımıza çıkıyor. Bu yapıda ise ikisini bir arada ve mükemmel bir uyum içerisinde görüyoruz.

Toprak rengi

Konutun en sıradışı, alışılmışın dışında kalan özelliği, koyu toprak rengi. Bu sıcak kahverengi tonu nedeniyle, yapı sanki kilden inşa edilmiş gibi duruyor. Renk, yapının doğramalarında kullanılan ahşap ve çatısındaki kızıl kiremitler ile ahenk içerisinde.

Kapalı garaj

Ülkemizde pek alışık olmasak da, Avrupa'da ve Amerika'da konumlanan evlerde kapalı garajlar oldukça yaygın. Uzaktan kumandalı sistemle açılıp kapanan garaj kapıları knut ile uyumlu olacak şekilde birçok farklı malzemeden yapılabiliyor. Bu konutunki ise elbette ahşap. 

Hoş geldiniz!

Konutun ana giriş kapısı oldukça davetkar. Çift kanatlı ahşap kapının iki yanında, pişmiş topraktan saksılar içerisine mevsimlik çiçekler ekilmiş. Yine iki yanda girişi aydınlaran aplikler ve ayrıca bir de mekanik, geleneksel, çanlı bir zil sistemi bulunuyor.

İç mekanlar

Konuta hakim olan sade ve samimi hava iç mekanlarda da kendini gösteriyor. Koyu renkli ahşap zemin ve doğal taş kaplamalı şömine muhteşem. 

Mutfak

Konutun şık ve işlevsel mutfağı tamamen çağdaş bir biçimde dekore edilmiş ancak dolaplar için ahşap, tezgah için ise mermer seçilerek doğal malzeme kullanımına devam edilmiş.

Diğer bir açıdan mutfak

Mutfağa bu açıdan baktığımızda, açık planlı olduğunu fark ediyoruz. Arkada L biçimli tezgah ve dolaplar, önce ise yüksek bir yarım ada tezgah bulunuyor.  

Bahçeden detaylar

Çiftlik evinin bahçesinde oldukça hoş detaylar var. Bunlardan bir tanesi taş süs çeşmesi. Minik bir havuzcuk oluşturan taş kaplı geniş çeşme hem dekoratif hem de kuşlar için su kaynağı.

Köy fırını

Çiftlik evi olur da, bahçesinde köy fırını olmaz mı? Kubbe biçimli geleneksel fırın ekmek, pizza, pide, et pişirmek için ideal. Üstelik konutun rustik atmosferine katkı da sağlamış.

Teras

Konut yanyana, düz çatılı küpler ve eğimli çatılı iç dikdörtgen prizmalardan oluşuyor ve ağimli çatının altında kalan kısımların ön tarafları çatı altında kalan birer teras oluşturuyor. Bu teras evin çocuğu için oyun alanı olarak bırakılmış.

Huzur dolu bir bahçe

Çiftlik evinin geleneksel L biçimli yapısının iç kısmı komple çim bir bahçe. Bu bahçenin komşu gözlerden uzak, rahat bir alan olduğunu söyleyebiliriz.

Otoparkın için

Otoparkın tavanında eğimli ahşap çatıyı doğrudan görebiliyoruz. Bu alandan evin içine doğrudan geçiş var.

Banyo

Konutun banyosunda dış cephede gördüğümüz koyu kahverengi toprak rengini görüyoruz. Banyonun artık bir dinlenme alanı işlevi gördüğünü de göz önünde bulundurursak, huzurlu bir ortam oluşturmak için iyi bir renk seçeneği.

Siz de banyonuzda değişiklik yapmak mı istiyorsunuz? Banyolarınızda az para ve emek ile yapabileceğiniz 9 değişiklik başlıklı yazımız ilginizi çekebilir.

Bu ev projesini siz nasıl buldunuz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler