Tıkış tıkış bir ev yerine böyle olsa ne dersiniz? 6 sade salon dekorasyonu

Meral Eser Meral Eser
Дом в Средиземноморском стиле в Симферополе, Студия дизайна ROMANIUK DESIGN Студия дизайна ROMANIUK DESIGN Akdeniz Oturma Odası
Loading admin actions …

Salonlar, evlerimizin sık kullanım alanlarından biri olmakla birlikte, kişiliğimizi yansıtan birer vitrin  gibidir. Konuklarımızı ağırladığımız ve aile fertleriyle bir araya geldiğimiz salonlar, evin en geniş alanlarına sahiptir. Zaman zaman açık mutfakla ya da yemek odası ile iç içe tasarlanabilen salonlar her daim dekorasyon unsurlarında öncelikli değerlendirilen alanlardır. Salonunuzu yeniden dekore etmek istiyorsanız ya da yeni bir eve taşınıyorsanız, hangi stillerden etkilendiğinizi belirlemeniz ve uygulanacak stil ya da tarza göre evinizi döşemeniz gerekebilir. Tıkış tıkış bir ev yerine sade ama huzurlu 6  salon modelini bir araya getirdik, ilham veren örnekler bulabilirsiniz.

Yalın ve sade çizgiler

Göz karmaşası oluşturmaya gerek kalmadan son derece ferah, aydınlık ve huzur veren bir salon döşemeye ne dersiniz? Evinizi güzelleştirmek için çok fazla eşya satın almanıza gerek yok. Son derece ferah ve şık bir atmosfer sağlayan aydınlatma sistemleri ile iç açıcı zemin renklerinin tercih edildiği bu salonda ahşap mobilyalarla krem tonlarında zemin renkleri muntazam uyum sağlıyor. Ayrıca, homify'da mimarlar tarafından dizayn edilen birçok farklı stilde evlerin projesi bulabilir, ilham veren fikirler bulabilirsiniz.

Dingin atmosfer

İçinizi aydınlatan dekorasyon stiliyle mavilere teslim olan duvarlar, aksesuarlar ve mobilya ürünleri. Gözlerinizi kamaştıracak naiflikte bir mekan tasarlamak istiyorsanız, esin kaynağını renklerin duruluğundan, ahenginden alabilirsiniz. Pastel renkleri ve canlı renkleri içerisinde barındıran atmosfer içinden çıkmak istemeyeceğinizi küçük bir salonu apaydınlık yapıyor. Su gibi tasarım diye tabir edersek hiç de yanlış olmayacak.

Küçük ama aydınlık bir oturma odası

Eviniz küçükse, minimalizmi sadece estetik anlamda değil zorunlulukların getirdiği bir tarz olarak da benimseyebilirsiniz. Elbette minimalizm deyince illâ ki sanatkârane ve modern bir yaklaşımdan söz etmiyoruz. Örneğin Kıbrıs Developments'a ait olan Escape Homes projesinin oturma odası bunun iyi örneklerinden biri. Alışılmadık, ince-uzun şekle sahip olan bu salonda minimum eşyayla hem çok rafine, hem de insanı basmayan bir ortam sağlanırken, aksesuarla vasıtasıyla ortaya konan küçük dekoratif dokunuşlarla salon daha da zenginleşiyor.

Natürel renkler

Yumuşak tonlarıyla içinizi okşayan salon dekorasyonu kahverengi ile krem tonlarının ahengini taşıyor. Işıl ışıl bir avizeyle klasik öğeleri Country stilde buluşturan salon, saatlerce çıkmak istemeyeceğiniz sıcak bir atmosfer sunuyor. Özellikle bahçesi olanlar için vazgeçilmez stillerden biri Country stil, doğa ile iç içe olmayı sevenleri de cezbediyor. Klasik öğelerden şömine ve sehpalar hem dekoratif hem işlevsel nitelikleri barındırıyor.

Minimalist yaklaşım

Tv ünitesinin bulunduğu alanda dolaplarla, dekoratif alanda bir hareketlilik görülüyor. Ama bu hareketlilik sanıldığı gibi olmasın, beyaz ve yalın bir dille tasarlanmış dolaplar. Neredeyse yok gibi, ışıklandırma detaylarıyla hissedilebilir doku farkları ile. Tavandan yer zeminine, duvarlara kadar bembeyaz bir örtünün hakim olduğu salonda kontrast öğeler barındıran bir halı kullanılmış. Minimal bir dille konfor sunan koltuklar tasarlanmış. Farklı tarzlardan etkilenenler için Türkiye'den minimalist bir yaklaşım örneği.

Nötr renklerle canlı renkler

homify Eklektik Oturma Odası

Grilere bürünen salonda neredeyse tablo ve aksesuarlar dışında canlı bir renk yok. Nötr renklerin tüm zemin renklerini oluşturması ile, parlak renklere arka plan oluşturuluyor. Eklektik stil dizayn edilmiş salonda aksesuar ve dekoratif yastıkları, ve tümüyle parlak renkli objeleri kaldırdığınız soğuk bir salon dizaynı geriye kalıyor. Eğer sıcak ve soğuk etkileri bir arada kullanmak istiyorsanız, bu salon modeli size bazı fikirler verecektir.

Bu yazımızı beğendiyseniz, ayrıca ’Oturma odası dekorasyonu için etkili 13 ekonomik fikir’ yazımız da ilginizi çekebilir.

Siz hangisini beğendiniz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler