Kış ayları için sıcacık mutfaklar: Türkiye'den 9 örnek

umit atdağ umit atdağ
MUTFAK VE BANYO TASARIMLAR, erenyan mimarlık proje&tasarım erenyan mimarlık proje&tasarım Rustik Mutfak
Loading admin actions …

Ailemize ve misafirlerimize yemek pişirdiğimiz, yemek yaparken keyif aldığımız yaşam alanları olan mutfaklar aynı zamanda sıcaklığı, doğallığı ve samimi iç ortamı ile  insana huzur veren, ev hanımlarının mutlu olmasını sağlayan alanlardır. Bir evin en sıcak yaşam alanı olan mutfağın aile bireylerince benimsenmiş olması çok önemlidir. Bir mutfağın aile bireylerince benimsenmesi için sıcak bir tasarıma, ve insana hoş gelen pozitif enerji veren  dekorasyona sahip olması gereklidir. Kış aylarının sıcak geçmesi ve soğuk havanın vereceği kasvetten kurtulmak için sıcak tasarımlara sahip mutfak modellerine göz atmalı, evinize ve tarzınıza uygun olan mutfak modelini tercih ederek evinizde farklı bir mutfak tasarımına ve dekorasyonuna imza atmalısınız.

Kusursuz mutfak

Bir mutfağın insana huzur vermesi için hem kusursuz olması hem de insana pozitif enerji veren renklere sahip olması gereklidir. Bu mutfak modelinde olduğu gibi şık bir mutfak yerleşimi ve beyaz renklerin yoğunluğunda ahşap yüzeyli bir yemek masası mutfağın sıcacık ve huzur dolu olmasını sağlamış.

Beyaz ve saf mutfaklar

Beyaz renk saflığın sembolü olan renktir. Mutfak içinde beyaz renk kullanıldığında mutfak hem ışıl ışıl olur hem de  mutfağa bir karakter kazandırır. Bu mutfak modelinde de beyaz renkler yoğun bir şekilde kullanılmış ve siyah renkli kara tahta ile mutfağa karakter kazandırılmış.

Mermer zarafeti

Sıcak bir iç ortama sahip olması için mutfağın estetik özelliklere sahip mermer de tercih edebilirsiniz. Bu mutfak modelindeki gibi modern ve zarif bir mermer tezgah tek başına mutfağınıza zarafet ve estetik kazandırabilir. Basit bir halı ile mutfak dekorasyonunuzu destekleyebilirsiniz.

Köşe konsept

Mutfak boyutları küçükte olsa samimiyeti ve sıcaklığı mutfağınızın her köşesine yayabilirsiniz. Köşe konsept mutfak tasarımları ile mutfaklarınız da harikalar yaratabilir,  özel tasarım yemek masası ile evinizde harika bir mutfağa sahip olabilirsiniz.

Modern tasarımlar

Bir mutfağın klasik ve geleneksel bir tasarıma sahip olması kadar modern bir tasarıma sahip olması da  size sıcak bir mutfağa sahip olma imkanı sunacaktır. Bu mutfak modelinde olduğu gibi farklı renklerin yer aldığı modern bir mutfak size sıcak bir mutfağa sahip olma imkanı sunuyor.

Ahşap mutfaklar

Sıcak ve doğal bir mutfağa sahip olmak için resimde yer alan ve her detayı ahşap ile kaplanmış olan  mutfak modelini kendinize baz alabilir ve aynen kopya çekerek uygulayabilirsiniz. Ahşap kaplamalar size doğal ve sıcak bir mutfak sunacaktır.

Renk cümbüşü

Mutfak içinde renk cümbüşü yaratarak mutfağınızın bir karaktere sahip olmasını ve özel bir mutfak oluşmasını sağlayabilirsiniz. Bu mutfakta olduğu gibi kırmızı renkli bir buz dolabı ve tuğla kırmızısını kombine edebilir, beyaz renkli fayanslar ve gri mermer yüzey ile renk cümbüşü oluşturabilirsiniz.

Mutfak adaları

Kış aylarında ailenizle veya arkadaşlarınız ile mutfak sohbetleri yapabilir, mutfağınızın insanlar için bir toplanma alanı veya sosyalleşme alanı olmasını sağlayabilirsiniz.  Mutfak adaları bu amaç için biçilmiş kaftandır. Şık ve estetik özelliklere sahip desenli bir mermer yüzey keyifli sohbetlerin yapıldığı özel bir mutfağa sahip olma imkanı sunacaktır.

Açık mutfaklar

Kış aylarında mutfakta oturup salonda televizyon izlemek istiyorsanız resimdeki gibi açık mutfak modellerini tercih edebilirsiniz. Renkli yüzeyler ve şık tasarımlı bir aydınlatma ile açık bir mutfak size sıcak ve samimi bir iç mekan imkanı sunacaktır.

Bu mutfaklardan siz hangisini beğendiniz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler