Alanları daha verimli kullanmak için genişletilen ev projeleri

Meral Eser Meral Eser
homify Modern Evler
Loading admin actions …

Evimizi genişletmek ve daha kullanışlı hale getirmek, kullanım verimliliğini arttırır. Ev genişletirken cephe dizaynı bazı değişiklere maruz kalır ve belediyelerce alınacak izinler doğrultusunda cephelerde çıkmalar yapılabilir. Giriş cephesini vurgulayan ve daha geniş alanlar sunan değişikliklerle ilgili bazı projelere yer verdik. Daha fazla beklemeden örnek fotoğrafları ve projeleri gözden geçirmeye başlayalım.

Zemin katı genişletilen bir cephe

Kullanım ihtiyaçları belirlenerek yerine göre ek odaların dahil edilebileceği projelerden bir tanesi. Burada yalnızca zemin kat çıkması yapılmakla kalmayı saçaklar uzatılarak evin çehresinde önemli değişiklikler yapılıyor. Bu bölgede yaşayan ailelerin daha geniş ve kullanışlı yaşam mahallerine sahip olabilmeleri için, proje sahipleri tarafından gerek cephede gerekse kat planlarında alanlar genişletilerek bazı yenilikler yapılıyor. Yenilik aşamasında olan diğer projelere göz atalım.

Aşamalar

Şili'de uygulanan bu proje, değişim sürecini kapsıyor ve yetkililer tarafından alınan izinlerle bazı cephelerde değişiklikler yapılıyor. Kullanıcı ailelerin daha fazla odaya sahip olabilmeleri, alanları daha geniş ve verimli kullanabilmeleri için uzmanlar tarafından projeler yenileniyor. Yenilenme aşamasında sahip olunan mülklerde daha geniş ve ferah alanlar dizayn edilirken, iş gücü ile maliyet hesaplarına göre uygulanabilecek kararlar alınıyor.

İnşa süreci

Bu bölgede barınan ailelerin kullanım ihtiyaçlarını maksimum seviyede karşılayacak planlama için kollar sıvanıyor. Alınan kararlara göre bazı çıkmalar yapılarak duvarlar yenileniyor ve yeniden örülen duvarlar sıvanıyor. Burada ek oda olarak planlanan ihtiyaçlar arasında çamaşır ve kurutma odası, mutfak, oturma odası, banyo ve dahası kullanım ihtiyaçlarına göre yeniden tasarlanıyor. Eğer ihtiyaç duyulursa ek odalar tasarlanarak, çıkmalarla cephelerde bazı değişiklikler ve yenilikler yapılıyor.

Uygulama şartları

homify Modern Evler

Burada görülen devlet tarafından barınma ihtiyacını karşılamak üzere dizayn edilen bir ev projesi daha. Belli bir bütçeyi aşmamak üzere genişletilen evlerde daha geniş ailelerin kullanım ihtiyaçları muntazam karşılanıyor. Sosyal işlerle ilgili devletlerin birimlerine başvuran ihtiyaç sahiplerini barındıran bu projelerde, belediyelerce verilen izinler dahilinde cephelerde çıkmalar yapılabiliyor.

Strüktür

homify Modern Evler

Burada görülen inşa sürecinde uygulama malzemeleri ile yapı strüktürüne bir örnek. Daha geniş alanlar tasarlamak için çelik konstrüksiyonda daha esnek ve depreme dayanıklı yaşam alanları dizayn edilebilir. Ayrıca, homify'da mimarlar tarafından dizayn edilen farklı stil ve tarzlarda birçok proje bulabilirsiniz.

Modellemeler

Devlet birimleri tarafından inşa sürecini tamamlayan projeler sahiplendirilmek üzere bir seçim aşamasından geçiyor. Burada ülke bazında uygulama projelerinin modellemelerine bir örnek görebilirsiniz. Çok katlı yapılar için hazırlanan kat planları, görünüş ve kesit planlarının yanı sıra tamamlanan modeller üzerinden fikir sahibi olunabilir. 

Sonuçlar

Konutlarla ilgili belediyeler tarafından belirlenen ihtiyaç sahipleri, hastalar yaşlılar, engelliler ve diğer ihtiyaç sahipleri öncelikli alınarak belirleniyor. İhtiyaç puanları belirleyici faktör olarak ev sahiplenmede ön plana çıkıyor. Küçük ama hesaplı projelerde ihtiyaç sahiplerinin beklentilerini karşılayacak yapı sistemleri ile ilgili önemli kararlar uzmanlar tarafından alınarak, kullanışlı yaşam birimleri dizayn ediliyor.

Bu yazıyı beğendiyseniz, ayrıca ’Geri dönüşüm mucizesi kişilikli bir ev projesi: Mini Ev’ yazımız da ilginizi çekebilir.

Bu fikirleri siz nasıl buldunuz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler