​Sınırlı Alanlarda Harikalar Yaratan 22 Küçük Bahçe Tasarımı

nihal e. nihal e.
Projeto Paisagismo, Borges Arquitetura & Paisagismo Borges Arquitetura & Paisagismo Modern Bahçe
Loading admin actions …

Büyük bir bahçeyi tasarlamak için yapabileceğiniz sayısız seçenek var. Sadece ne istediğinize karar vermek yeterli. Küçük bir bahçe söz konusu ise işiniz biraz daha zor. Ama imkansız değil. Aşağıda peyzaj mimarlarının hazırladığı 22 küçük bahçe örneği göreceksiniz. Her biri birbirinden güzel bu fotoğraflara sırayla göz atalım.

1- Bahçeniz küçük dahi olsa açık alanda yemek pişirmek ve sevdiklerinizle güzel vakit geçirmek istiyorsanız mevcut alanınıza uygun bir açık hava mutfağı tasarlayabilirsiniz.

2- Fotoğrafta gördüğümüz bahçe düzenlemesi sade, doğal ve başarılı. Bölücülerle ayrılmış alan önce farklı boyutlarda çakıl taşlarıyla doldurulmuş ve daha sonra üzerine büyük saksılar yerleştirilmiş.

3- Bahçenizin bir köşesine uygun boyutta ahşap pergola çardak yaptırıp güzel bir dinlenme köşesi elde edebilirsiniz. Dilerseniz saksıları yerleştirmek de mümkün.

4- Bahçeniz küçük ancak daha fazla yeşillik görmek istiyorsunuz. O halde dikey bahçeler tam size göre. Böylece duvarlar da yeşillikle dolacak.

5- Kırmızıya ahşap bahçe yolunun bir köşesine beyaz çakıl taşlı zemin ve yeşil bitkilerle küçük ama tablo gibi bir düzenleme yapabilirsiniz.

6- Eviniz yüksek bir arazi üzerinde ise eğer düz bir merdiven yerine iki yanı bitkilerle dolu, iç açıcı bir manzara yaratabilirsiniz.

7- Dikey bahçeler bazen tüm bahçeyi kapladığı gibi bazen de duvarın sadece bir köşesini kaplar. Bu örnekte ahşap bank üzerine yapılan bahçe tasarımı oldukça güzel.

8- Bahçenizin küçük olması hayallerinizi sınırlamasın. Bu örnekteki gibi pekala küçük bir hidromasajlı küvet yerleştirmek dahi mümkün. Havuz yerine iyi bir alternatif.

9- Küçük bahçenizi dağınık duran bitkilerle süslemek yerine fotoğraftaki gibi kusursuz bir görünüme kavuşturabilirsiniz.

10- Son yıllarda çok popüler olan ateş çukuru, her türlü bahçeyi hareketli kılmak için iyi bir seçenek. Aynı zamanda geceleri aydınlatma da sağlar.

11- Sıradaki bahçe çok küçük bir örnek değil. Buna rağmen ağaç yetiştirmek riskli görünüyor. Oysa ortada duran tek bir ağaç hem gölgelik sağlar hem bahçenize güzellik katar.

12- Bahçe boyutlarına uygun bir süs havuzu ile görsel açıdan ortamı daha cazip hale getirebilirsiniz. Örnekteki gibi aksesuarlar kullanılırsanız daha etkili olur.

13- Bahçe mobilyaları için ahşap malzeme tercih edin. Böylece bahçenin doğal ortamına uyum sağlayacaktır. Eğer bahçenizde bitki yoksa farklı malzemelere yönelebilirsiniz.

14- Bahçe duvarını sıradan bir beton yerine tamamen yeşillik veya bambu ile kaplatabilirsiniz. Böylece bahçeniz benzersiz görünecektir.

15- Fotoğraftaki gibi daracık bir bahçe alanı bile akıllıca kullanıldığında gayet eğlenceli olabilir. Mesela bir hamak? Neden olmasın!

16- Bahçeniz büyük dahi olsa içinde havuz varsa bitki yetiştirmek için uygun alan bulamayabilirsiniz. Oysa havuz kenarına yerleştireceğiniz saksılar gayet şık durabilir.

17- Zemin tasarımında farklı ve doğal malzemeleri bir arada kullanabilirsiniz. Örneğin fotoğrafta taşların arasından çıkan çimenler çok sevimli görünüyor.

18- Bahçeyi alanlara bölerek daha işlevsel hale getirmek mümkün. Fotoğrafta çiçek ve bitkiler için ayrı bir bölme yapılarak mevcut alan daha düzenli kullanılmış.

19- Yeşil bitkiler için yeriniz kalmadıysa üzülmeyin. Duvar dipleri bu iş için uygun olabilir. Bu sayede ev de daha güzel görünecektir.

20- Evinize daha doğal bir görünüm katmak için bahçe dışında farklı seçenekler de var. Örneğin bazı duvar kolonlarını bitki ile kaplamak gibi. Sonuç mükemmel.

21- Oldukça düzenli ve simetrik görünen peyzaj çalışması ile şık bir bahçeye sahip olmak hiç de zor değil.

22- Küçük bahçenizde harikalar yaratmak için örnek görselden ilham alabilirsiniz.

Bu yazıyı beğendiyseniz 'Merdivenleri muhteşem gösteren 15 küpeşte modeli' başlığına bakabilirsiniz.

Sizin favoriniz hangisi oldu?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler