Ev dekorasyonunda sıkça yapılan 12 hata

umit atdağ umit atdağ
homify İskandinav Oturma Odası
Loading admin actions …

Ev dekorasyonu yapmak zor bir iş zor bir süreç olsa da dikkat ederek ve titiz davranarak evinizde harika işler yapabilirsiniz. Dekorasyon yapılırken dikkat edilmesi gereken püf noktalar, özel noktalar ve tercihler  göz önünde bulundurularak oldukça zarif ve etkileyici dekorasyonlar yapabilir, arkadaşlarınızın hayranlığını kazanabilirsiniz. Bu gün en çok yapılan dekorasyon hatalarını inceliyoruz. dekorasyon hatalarının neler olduğunu, nelere dikkat etmeniz gerektiğini öğrenmek ve detaylı bir şekilde görmek için en çok yapılan dekorasyon hatalarını farklı uygulamalar ile bir araya getirdik. Bu dekorasyon hatalarını yapmadan şık ve herkesin hayran kalacağı ferah evlere sahip olmak için  sık sık yapılan bu hataları birlikte inceleyelim.

Fazla eşya kullanmayın

Reforma de la vivienda de Mario en Chamartín, Madrid, Empresa constructora en Madrid Empresa constructora en Madrid Modern Oturma Odası

Küçük odalarda dekorasyon yaparken fazla eşya kullanmamaya özen gösterin.   Küçük odalarda  fazla ve büyük eşya kullandığınızda ortaya resimdeki gibi orantısız ve ölçüsüz bir dekorasyon çıkacaktır. 

Fazla aksesuar

homify Eklektik Oturma Odası

Duvarları süslemek istiyorsanız fazla aksesuar kullanmadan yeterli bir miktarda dekorasyon yapmalısınız. Fazla sayıda farklı özellikte aksesuar kullandığınızda ortaya resimde yer alan kötü görüntüye benzer bir görüntü çıkacaktır.

Ofis tasarımı tercih etmeyin

K.K EVİ, Kerim Çarmıklı İç Mimarlık Kerim Çarmıklı İç Mimarlık Modern Oturma Odası

Evinizde yapacağınız dekorasyonlar için ofis mobilyalarını ve ofisi andıran mobilyalar tercih edip salona resmi bir hava kazandırmayın. Şirin sıcak ve samimi bir salon sizi mutlu edecektir.

Tekil mobilyalar

Дом из сруба, Ново-Рижское шоссе, Amazing Studio Светланы Панариной Amazing Studio Светланы Панариной Rustik Oturma Odası

Salon içinde veya oturma odasında oturma grupları veya koltuk takımları tercih edin. Tekil kanepeler ve koltuklar dağınık bir görüntü oluşturacak ve dekorasyonu kötü gösterecektir. 

Çok fazla renk kullanmayın

homify Modern Oturma Odası

Dekorasyon içinde belirli renklerin ağırlıkta olmasına özen gösterin ancak çok fazla sayıda renk kullanmamaya dikkat edin. Çok sayıda renk ana görseli ve mobilya ışıltısını gölge de bırakacaktır.

Asimetrik yerleşimler yapmayın

homify Modern Banyo

Oda içinde veya evin her hangi bir bölümünde asimetrik yerleşimler olmamasına özen göstererek  dekorasyonun daha zarif ve şık olmasını sağlayabilirsiniz. Aksi durumda görsel oldukça kötü olacaktır. 

Koltuk yerleşimi

Paradise getaway , Aileen Martinia interior design - Amsterdam Aileen Martinia interior design - Amsterdam Tropikal Oturma Odası

Koltukların duvar ile sıfır hizada olması odanın içinde geniş alan bırakabilir ancak salonun veya oturma odasının mobilyalarının hızlı bir şekilde yıpranmasına ve oda içinde tıkış tıkış bir dekorasyon yaptığınız izlenimi oluşturacaktır.

Farklı akımları bir arada tercihe tmeyin

homify İskandinav Oturma Odası

Duvar süslemeleri için seçeceğiniz aksesuarlar için farklı akımların tablolarını bir arada kullanmamaya özen gösterin. Farklı akımlara ait renkler desenler ve görseller kötü bir duvar dekorasyonu yapmanızı sağlayacaktır.

Geniş salonları boş bırakmayın

Yaşam Alanı (Oturma Alanı) Damla SABUNCU Modern Oturma Odası Ahşap Ahşap rengi oturma alanı

Salonunuz oldukça geniş ölçülere sahipse yapmanız gereken orantılı mobilyalar tercih etmek ve salonu yeterince dolu göstermektir. Aksi durumda resimdeki gibi boş bir salona sahip olabilirsiniz.

Aykırı renkler tercih etmeyin

Ookinhetpaars de webshop voor kleurrijke kussens en prachtige plaids, Ookinhetpaars Ookinhetpaars İskandinav Oturma Odası

Evin her hangi bir odasında birbirine çok aykırı olan renkleri tercih etmemelisiniz. Aykırı renklerin bir arada kullanılması görseldeki gibi canlı renklerin ışıltısını gölge de bırakacak ve istediğiniz dekorasyonun oluşmasını önleyecektir.

İşlevsiz mobilyalar

ORT DER RUHE, ONE!CONTACT - Planungsbüro GmbH ONE!CONTACT - Planungsbüro GmbH Modern Banyo

Dekorasyon içinde işlevsiz mobilyalar kullanmak yer işgal etmekten öteye geçmeyecektir. Bu nedenle evlerinizde ihtiyaç duymayacağınız işlevsiz eşyalar yerine doğru eşyaları tercih etmelisiniz.

Aydınlatmalar

Inspiratie zit in de details: laat je betoveren van deze chique villa, Medie Interieurarchitectuur Medie Interieurarchitectuur Rustik Oturma Odası Kürk Beyaz

Oda içinde homojen ve estetik bir aydınlatma yapmak yerine resimdeki gibi bir aydınlatma tercih ettiğinizde göz sağlığınızı bozabilir, oda içinde ışıltısı olmayan kötü görünen bir dekorasyona imza atmış olursunuz. Bu nedenle özel ve yeterli bir aydınlatma tasarımı yaparak ışıltınızı herkese gösterebilirsiniz.

Siz bu hatalardan uzak durabiliyor musunuz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler