Bakımsız bir balkon ya da teras için uygulayabileceğiniz 9 çare

nihal e. nihal e.
Gerberas in Bloom, Studio StageRô di Roberta Anfora - Home Staging & Photography Studio StageRô di Roberta Anfora - Home Staging & Photography
Loading admin actions …

Aşağıda önce ve sonra fotoğraflarıyla görebileceğiniz 9 balkon küçük düzenlemelerle büyük değişim geçirdiler. Şimdi sırayla örnekleri inceleyelim.

​Önce: Sıradan teras

Eski teras kullanılabilir durumda olsa da sıradan bir görünüme sahip.

​Sonra: Canlı ve neşeli

Ne duvar boyası yapıldı ne de zemin temizlendi. Oysa şimdi çok daha iç açıcı bir teras var karşımızda. Tek yapılan zemini temizleyip, arkada duran şezlongları öne yerleştirip biraz çiçek ve minderle süslemek. Sonuç mükemmel.

​Önce: Boş bir alan

Kırmızı tuğla duvarlı balkon aslında çok iyi değerlendirebilir ancak boş haliyle sanki inşaatı dahi bitmemiş gibi görülüyor.

​Sonra: Sunum farkı

Bir önceki örnekte olduğu gibi bu balkonda da duvarlar ve zemine hiç dokunulmadı. Sadece iki adet renkli sandalye, desenli minderler ve bir masa ile sunumu değiştirmek.

​Önce: Yıpranmış zemin

Son derece uzun bir alana sahip balkon ne yazık ki iyi değerlendirilmeyerek bakımsız kalmış. Peki böyle dar ama uzun bir balkon nasıl düzenlenebilir?

​Sonra: Balkonda bahçe

Dönüşüm tek kelimeyle büyüleyici. Uzun ama dar alana mobilya yerleştirilebilirdi ancak hareket alanı çok kısıtlanırdı. Bakımsız zemini kurtarmak için yere çim döşemek ve çok sayıda bitki ile tamamlamak ise mükemmel bir fikir.

​Önce: Harabe gibi

Sırada kapalı bir balkon var. Tuğla duvarla farklı tondaki zemin kaplaması, sıva duvarlar ve çok sayıda tesisat borusuyla balkon berbat halde.

​Sonra: Küçük cennet

Böyle kapalı ve küçük bir balkon anca depolama için kullanılır diye düşünüyorsanız eğer bu fotoğrafa mutlaka bakın. Bir kilim, şişeler de dahil olmak üzere değişik saksılara sahip çiçekler ve bir şövale ile balkon küçük bir cennete benziyor.

​Önce: Geniş alan

Fotoğraftaki balkon çok eski değil ve kullanılabilir durumda. Aynı zamanda büyük bir balkon. Peki bu boş alan nasıl değerlendirilebilir?

​Sonra: Sıcak atmosfer

Balkon yıpranmış durumda değildi ancak ev sahipleri daha sıcak bir atmosfer istedi. Bunun için zemine ahşap döşendi ve duvarların da yarısına uygun bir kaplama yapıldı. Balkon katlamalı cam ile arzu edildiği takdirde kapatılma imkanına kavuştu.

​Önce: Daracık balkon

Sırada şimdiye dek gördüğümüz en küçük balkonlardan biri var. Öyle ki bu balkona ne yapılabilir diye biz de merak ediyoruz.

​Sonra: Daha doğal

Balkonun demir parmaklığına bambu eklenerek daha doğal bir görünüm sağlandı. İrili ufaklık çok sayıda saksı ile yeni balkon hazır hale geldi.

​Önce: Binaların arasında

Teras Önceki Hali homify

Balkonlardan teraslara geçelim. Son derece geniş bir alana sahip teras binaların arasında kaldığı için kendi haline bırakılmış. Kapsamlı bir dönüşüm şart.

​Sonra: Bambaşka bir teras

Teras Sonraki Hali homify

Dönüşümden sonra teras tanınmaz halde. Zemine ahşap platform yapılırken duvarlar yükseltilerek mahremiyet sağlandı. Birbirinden güzel mobilya ve aksesuarlar eklenerek yepyeni bir teras elde edildi.

​Önce: Güzel ama demode

Örnek teras alanı gayet kullanılabilir durumda. Yemek masası ve portatif barbekü de bu durumun ispatı. Ancak ev sahipleri terası demode bulunuyorlardı, bu nedenle değişim istediler.

​Sonra: Yeni teras

Yeni teras eskisine göre çok daha cazip görünüyor. En büyük değişiklik önceden barbekü bulunan boş beyaz duvara taş kaplama uygulamak. Önünce ise bir bitki yatağı yapıldı.

​Önce: İnşaat halinde

homify

Son teras örneği için inşaat halinde denilebilir. Kesinlikle müdahale şart.

​Sonra: Büyük ve şık

homify Akdeniz Balkon, Veranda & Teras

Cam ve çelikten oluşan küpeşte etrafına bitki yatakları yapılarak daha iç açıcı bir ortam sağlandı. Zemin için ise ahşap platform eklendi.

Bu yazıyı beğendiyseniz 'Güzel, ucuz ve konforlu 8 küçük ev' başlığına bakabilirsiniz.

Siz hangi değişim projesini beğendiniz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler