Tokat'ta modern country stilini yansıtan göz alıcı bir daire!

Homify TR Homify TR
Country house , Murat Aksel Architecture Murat Aksel Architecture Kırsal Çalışma Odası Ahşap Ahşap rengi
Loading admin actions …

Sayfalarımızda dizlerle düzenli olarak Türkiye’den ve dünyadan göz kamaştırıcı dekorasyon ve mimarilere sahip olan apartman dairelerine ya da müstakil evlere konuk olmaya devam ediyoruz. Bu yazımızda ülke dışına çıkmayacağız; Karadeniz bölgesine doğru uzanacağız ve Tokat’ta yer alan ve dekorasyon projesi ile öne çıkan modern bir apartman dairesine konuk olacağız. 

Modern country stili dekorasyonu mutlaka duymuşsunuzdur. Son yılların en çok tercih edilen dekorasyon tarzlarının başında gelen bu stil ülkemizde de yaygınlaşmaya başladı elbette. Peki nedir bu modern country? Aslında kırsal stil olarak da adlandırabileceğimiz country stilinin modern şehir yaşantısına adapte edilerek, kentsel ama sıcak ve doğal, yuva gibi yaşam alanları oluşturan stile modern country deniyor. Country tarzın çoğu kaynakta doğrudan kırsal stil olarak tercüme edilmemesinin nedeni aslında bu stilin Amerikan tarz bir kırsal modeli temsil ediyor olması. Ancak dekorasyon tarzları elbette yerele uyarlanabilen esnek tasarımlarla dolu ve bu yüzden modern country de ülkemizde yerini kolaylıkla bulabildi. Modern kırsal stilin ana hatlarını oluşturduğu bu şahane daire projesini görmeye hazır mısınız? O halde buyurun…

Açık planlı yaşam alanı

Önce açık planlı muhteşem salondan başlayalım. Amerikan mutfak olarak da adlandırılan açık mutfak modelinin uygulandığı salonda daha ilk bakışta sıra dışı bir dekorasyonun hakim olduğunu görebiliyoruz. Ağaç dokusunun oldukça belirgin olduğu ahşap zemin döşemeleri mutfak ve oturma alanını bütünleştiren geçiş unsuru olarak göze çarpıyor. Konforlu ve kullanışlı bir düzenleme ile karşı karşıyayız belli ki.

Oturma odası

Oturma alanına biraz daha yakından bakalım isterseniz. L şeklindeki modüler kanepe, bugün bir oturma odasında en çok aranan özelliklerin hepsini bünyesinde barındırmayı başarıyor: Konfor, sıcaklık, çağdaş bir görünüm ve kullanım kolaylığı! Gri renk tercihi de kent evlerinde bugün en çok trend olan yumuşak ve çarpıcı atmosferin yakalanmasını sağlayan en önemli unsur sayılabilir.

Mutfak

Şimdi de mutfak kısmına bir daha göz gezdirelim. Modern country stilinin en çok görüldüğü yaşam alanları mutfaklar. Bunun elbette bir sebebi var: Mutfakların aktif ve sosyal kullanım özellikleri bu alanda country stilinin sıcaklığı ve modern kullanım alışkanlıkları bir araya geldiğinde harika bir görsel şölen ve pratik bir yerleşim ortaya çıkarıyor. Bu mutfak alanında da bar tabureleri ile oluşturulan minik yemek alanından dolap kapakları ve kulplarının seçimine kadar her şey göz kamaştırıcı ve kullanışlı.

Koridor

Evi gösteren girişidir, öyle değil mi? Bu dubleks dairenin giriş koridoru da oldukça sade ama aynı zamanda da görkemli bir estetik anlayışla dizayn edilmiş.

Çalışma odası

Çalışma odaları her zaman dizayn etmesi en zor olan alanlardandır çünkü aslında kişiye ve yapılan işe özel olmaları gerekir. Odaklanmayı kolaylaştıracak, yorucu olmayan ama uyku getirecek bir dinginlikte de olmayan bir dekorasyona ve düzene sahip olmaları gerekir. Tıpkı bu odada olduğu gibi. Işıklandırmadan seçilen mobilyalara kadar her şeyiyle harika değil mi?

Banyo

Banyoda ise banyo dolaplarının beyaz ve ahşabın harmanlandığı modelinde modern country stilinin izlerini kolaylıkla görebiliyoruz. Yuvarlak lavabodan merdivenli ve sürgülü camlı küvet ve duş kabininin tasarımına kadar her şeyiyle göz dolduran ve alan kullanımı açısından da örnek teşkil edebilecek kadar özenli bir banyo projesi.

Giyinme odası

Evde bir de giyinme odası bulunuyor. Bugün artık modern iş hayatına uyum sağlayabilmek için prezantabl bir görünüm şart; dolayısıyla yoğun iş hayatının içindekiler için giyinme odaları da bir ihtiyaç haline geldi. Üstelik giyinme odasına sahip olmak için öyle kocaman alanlara da ihtiyacınız yok. Bu örnekteki gibi minik ama kullanışlılık açısından oldukça devasa bir işlevi yerine getiren ilham verici bir giyinme odasına sahip olabilirsiniz.

Bu daire projesini siz nasıl buldunuz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler