İçiniz açılsın: Evinize ferahlık katmak için 6 fikir!

Meral Eser Meral Eser
Edifício Inspiration I Ecoville, Factus Arquitetura Planejamento Interiores Factus Arquitetura Planejamento Interiores Modern Yemek Odası
Loading admin actions …

Huzur dolu, sakin ve konfor sunan bir yaşam için, evimizin nasıl bir atmosfere sahip olduğu şüphesiz ki önemlidir. Eviniz için bazı yenlikler yapmak istiyor olabilirsiniz. Daha ferah ve şık bir görünüm sağlarken, modern bir çizgi yakalamak istiyorsanız bugünkü yazımızda ilham veren fikirler bulabilirsiniz. Ev dizaynı ile ilgilenenler için ferah bir atmosfer oluşturmayı kolaylaştıracak huzur veren ev örnekleri ile ilgili bazı fotoğraflar derledik. İşte şahane evlerden göz alıcı fotoğraflar ve ilham veren fikirler!

Banyolara ferahlık katan doğal ışık ihtiyacı

homify Kırsal Banyo Ahşap Ahşap rengi

Banyolar bilindiği üzere daha küçük pencerelerle doğal ışığı daha az alan küçük alanlardan oluşur. Buna nazaran doğal ışık ihtiyacını maksimum seviyede karşılayacak bir düzen oluşturabilir, kullanım ihtiyaçlarına göre aydınlatma aksesuarlarıyla ışık oranını arttırarak daha ferah bir banyo dizayn edebilirsiniz. Örnek görselde görüldüğü üzere tül perde ile son derece zarif çizgiler taşıyan banyo penceresi önünde renk katan dekoratif çiçekler kullanılıyor.

Tavan dekorlarında şık aydınlatma unsurları

Son derece konforlu ve rahat mobilyalarla dizayn edilen oturma odası dekorasyonu modern stil çizgiler taşıyor. Nötr renklerle beyazın muntazam uyumunun yanı sıra ışıl ışıl bir atmosfer dizayn ediliyor. Modern aydınlatma aksesuarlarıyla beyazın zarafeti ön plana çıkıyor. Yemek alanı ile oturma alanı ilişkisi bu açıdan gözlemlenebilir. L koltuk modeli ile modern çizgiler taşıyan mobilyalar konfor ve rahatlık açısından uyum sağlıyor.

Koridorlar için ferahlık katan açık zeminler

Açık, ferah ve iç açıcı atmosferi ile uzun bir koridor karşılıyor. Apartman daireleri genellikle çok geniş alanlar sunmaz. Buna rağmen daha davetkar ve iç açıcı bir karşılama için ideal bir alan dizayn edilmiş. Genel olarak modern stil dizayn edilen dairede, duvar zemininde krem rengi, döşeme zemini kaplamasında da açık tonlar tercih edilmiş. Yalın çizgilerle modern stil dizayn edilen dairede muntazam ışık alıyor. Basit, yalın çizgilerle sofistike ve ferah.

Yemek alanında şık aydınlatma aksesuarları

Natürel renk tonlarının kullanıldığı son derece şık ve cazip bir yaşam alanı. Oturma alanı ve yemek alanı bir arada dizayn ediliyor. Ferah bir atmosfer oluşturmayı kolaylaştıran etkenler arasında açık renk tonlarında zemin uygulamaları ve açık plan tasarım ile daha geniş alanlara doğal ışın muntazam alınması gibi faktörler yer alıyor. Yemek alanı için masayı odak alan şık bir avize modeli tercih edilmiş. Modern stil öğelerle klasik zarafeti harmanlayan şık bir daire.

Banyo dekorasyonunda natürel dokular

Krem ve bej tonlarının yanı sıra ahşap dokuların gerek zeminlerde, gerekse mobilya ve aksesuarlarda kullanılması sıcaklık katıyor. Ahşap çerçeveli dekoratif ayna ile banyoda kullanılan diğer ahşap dokular muntazam uyum sağlıyor. Modern teçhizatla banyo elemanlarıyla son derece şık bir banyo dizayn edilirken, duvar dekorları ise uyum ve ahenk taşıyor.

Mutfaklarda beyaz zeminle nötr renklerin ahengi

Daha ferah ve aydınlık bir mutfak için açık renk tonların ağırlıklı kullanılması tavsiye edilir. Muntazam ışıklandırma unsurları ile derinlik katan unsurlar yakalayabilirsiniz. Özellikle dar ve küçük mutfaklar için duvar ve tavan zeminlerinde benzer açık renklerin tercih edilmesi derinlik katan unsurlar sağlıyor. Ayrıca, homify'da mutfak planlayıcıları tarafından dizayn edilen birçok farklı stil ve tarzda mutfak modeli bulabilir, uygulama fikirleri edinebilirsiniz.

Bu yazıyı beğendiyseniz, ayrıca ’Küçük alanlarda dekoratif çözümlerle 12 modern ev’ yazımız da ilginizi çekebilir.

Bu ipuçlarını siz nasıl buldunuz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler