Çok fazla eşyası olanlar için devasa dolaplar: 9 örnek fotoğraf

Homify TR Homify TR
VESTIDORES A MEDIDA, EBAE INTERIORISME EBAE INTERIORISME Modern Giyinme Odası
Loading admin actions …

Depolama alanı sorunu, hemen hemen her evde kendini gösteren bir sorun aslında. Çünkü çoğunlukla eşyalarımızı yenilerken eskileri atmaya kıyamayan ve mutlaka bir gün işe yarar diye düşünerek aslında fazlalık olan eşyalarımızı çok eskimiş ve yıpranmış değillerse biriktiren insanlarız. Oysa aslında daha ferah bir ev ve daha kaliteli bir gündelik yaşam için kullanmadığımız hiçbir şeyi evimizde bulundurmamızda fayda var. Bu konuya Evinizi daha sade ve minimalist hale getirmek için 7 ipucu başlıklı yazımızda da değinmiştik. Ancak elbette yalnızca atamadığımız eşyalardan ötürü evimiz kalabalıklaşmıyor, bazı kalabalık ailelerde ya da eşyası çok olan evlerde her zaman daha fazla depolama alanına ihtiyaç duyuluyor. Bazen iş hayatının gerektirdiklerinden ötürü, bazen çocukların eşyalarının kapladığı yerlerden dolayı, bazense kalabalık ailemizle birlikte yaşadığımız için devasa dolaplara ihtiyaç duyabiliyoruz. İşte bu yazımızda ilham veren çok alanlı dolap modellerine şöyle bir göz gezdireceğiz.

Çift cephede uzanan giysi dolabı

Yatak odaları söz konusu olduğunda özellikle çalışan ve sürekli prezantabl olmak zorunda olan çiftler için ne kadar dolap alanı, o kadar düzenli ve şık bir yatak odası demek oluyor.  Standart giysi dolapları belirli ölçülerde imal ediliyor pek tabii ki. Gelgelelim bu örnekteki gibi özel tasarım bir giysi dolabı, herkese yetecek büyüklükte. Zeminden tavana kadar uzanan ve farklı boyutlardaki kapalı dolaplara sahip olan bu şık dolap iki cephe boyunca da uzanıyor ve ayrıca palto gibi kıyafetleri kolayca asabilmek bir de vestiyer ünitesi var.

Saydam dolap kapakları

Geniş giysi dolaplarının en büyük sıkıntılarından biri de eğer odanız yeterince geniş ve ferah değilse odayı daha da küçülten bir atmosfer yaratma riski oluyor genellikle. Ancak bu örnekte buna harika bir çözüm bulunmuş. Saydam dolap kapakları ile hem oldukça büyük ve tavana kadar uzanan bir dolap ünitesi var, hem de ferahlıktan ödün verilmiyor. Ayrıca yan taraftaki geniş ayna da ferahlığı kuvvetlendiriyor.

Pürüzsüz ve akıcı tasarım

Çok büyük dolaplar isteyenler için şahane çözümlerden biri de pek tabii ki oldukça fonksiyonel ve şık giyinme odaları. Bu giyinme odası örneğinde de küçük bir alanda da olsa oldukça geniş bir dolap uygulaması söz konusu. Üç cephede uzanan pürüzsüz dolaplar şık ve gösterişli bir giyinme alanı ortaya koyuyor.

Sürgülü kapılı modern bir model

CABINET heyecan verici yeni yüzeylerini tanıtıyor, CABINET CABINET Modern Giyinme Odası

Yeni nesil giysi dolapları her zaman çok modern ve şık bir görünüm oluşturuyor ve bunun yanı sıra oldukça da fonksiyonel ve alan kazandıran tasarımların başında geliyorlar. Sürgülü kapılar ve ahşap ve beyaz birlikteliği ile dizayn edilen bu giysi dolabı odaya karakter kazandıran bir dekorasyon unsuru.

Antrede vestiyer dolapları

Büyük dolap ihtiyacı elbette yalnızca yatak odalarında hâsıl olmuyor, giriş koridorlarında da vestiyer olarak kullanılan geniş dolaplar her zaman işe yarayan ve giriş alanını daha derli toplu ve davetkâr gösteren mobilyalardır. Sürgülü kapılarla iki cephedeki çekmeceli dolaplar harika bir antre oluşturmuşlar değil mi?

Farklı ve şık bir tasarım

Bir başka devasa vestiyer dolabı tasarımı ise tamamen kapalı dolaplardan ibaret değil, açık raflar ve bir oturma köşesi ile harmanlanan şık ve gösterişli bir vestiyer dolabı.

Sürgülü kapıyla oluşan giysi dolabı

Sürgülü kapılar yalnızca dolapların kapakları söz konusu olduğunda şahane bir buluş değiller elbette; yatak odanızın bir kısmını sürgülü kapılarla bölerek içeride kendi tasarladığınız raflarla şahane bir giyinme alanı meydana getirebilirsiniz.

Devasa bir ayakkabılık!

Bazılarının eşyası çok olur, bazılarının ise sadece ayakkabıları! Ayakkabı tutkunları neden bahsettiğimizi çok iyi biliyor… Devasa dolapları yerine sıra dışı ve büyük ayakkabılıklar bazı evlerin en büyük ihtiyacı olabiliyor. Ayakkabı depolamada yaratıcı çözümler başlıklı yazımızda da bu konuya değinmiştik.

Ve dolap olarak dizayn edilen geniş bir televizyon ünitesi

Ve son olarak evlerin en sosyal alanı olan oturma odalarında dolap ihtiyacı duyanlara ilham verecek şahane bir örnek. Bir cephe boyunca uzanan oldukça geniş ve fonksiyonel, ve devasa bir dolap olarak dizayn edilmiş şık bir TV ünitesi.

Siz hangisini beğendiniz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler