​Şahane bir bahçe ve havuza sahip güzel yazlık

nihal e. nihal e.
Casa Canãa, Jorge Machado Arquitetos Jorge Machado Arquitetos Modern Evler Mermer
Loading admin actions …

Mimaride modern hareket 50’li yıllara dayanıyor ve günümüze adapte olmuş, farklı yorumlamaları olan ve gün geçtikçe gelişen bir çizgide ilerliyor. Bu yazıda tanıtacağımız proje de çağdaş bir yapı olup desen ve doku seçimi ile birlikte malzeme kullanımıyla öne çıkıyor. Brezilya’da inşa edilmiş ev, ülkenin sıcak iklimine uygun bir şekilde açık alanları en iyi şekilde değerlendirerek tasarlanmış. Aslında arazi o kadar iyi değil ama mimarlar doğru planlama ile başarılı bir proje ortaya çıkardılar. Aşağıdaki fotoğrafları inceleyerek evi daha iyi tanıyabilirsiniz.

​Dış cephe

Dış cephe farklı şekillerle oynayan ve iyi tanımlanmış hacimlerle modern stile uygun bir biçimde tasarlanmış. Sıra dışı doku numarası çok ilginç bir görsellik sağlayarak eve kendine özgü bir cazibe katmış. Soldaki büyük garaj ise bu güzel konutun genel kompozisyonunu mükemmel bir şekilde tamamlıyor.

​Güzel ve basit bir bahçe

Fotoğraftan net anlaşılamasa da evin ön kısmında ev sakinleri ile onların ziyaretçilerini karşılayan güzel ve basit bir bahçe mevcut. Bakımlı çimler, simetrik bitkiler ve çakıltaşı bulunan bahçede ayrıca küçük palmiye ağaçları bulunuyor. Ahşap kapının bulunduğu ana girişe ise içinde kaktüs bulunan büyük bir saksı yerleştirilerek resim tamamlanmış.

​Mükemmel konfigürasyon ve geniş alan

İç mekanın tamamını değil, daha çok açık alanla bağlantılı olan mutfağı inceleyeceğiz. Çünkü evin öne çıkan özelliği geniş bahçesi ile yüzme havuzu. Mutfak tasarımı da açık alanlar düşünülerek hazırlanmış.

​Güzel bir mutfak

Mutfak içinde kurulmuş olan aletlerle mükemmel bir şekilde birleşirken eski yılların modern tasarımlarını iyi korunmuş basit çizgilerle, ancak çağdaş bir dokunuşla yeniden canlandırıyor. Solda bahçeye bakan devasa bir cam duvar bulunduğu için tezgah içinde küçük pencerelere yer verilmiş. Pencere alanını kaplayan küçük mozaik taşlar duvar bölümüne hareket katmış. Pencerenin üzerinde yer alan dolap ünitesi, tıpkı pencereler gibi basık ve enine genişliyor. Dolabın siyah renkli olması koyu duvarla birleşince kamufle olmasını sağlıyor. Kenarlar ise beyaz renkli.

​Dışa açık

Evde arka bahçeye bağlanan geniş sürgülü kapılar var. Bu da konutun içine nüfuz eden doğal ışığın miktarını arttırarak yaşam alanını daha ferah ve büyük gösteriyor. Aynı zamanda doğal havalandırma sağlayarak iç mekanın serinlemesine ve böylece aşırı sıcaklarda ev sakinlerinin nefes almasına yardımcı oluyor.

Fotoğrafta ayrıca mutfağa bağlı barı net bir şekilde görebiliyoruz. Ada tezgaha eklemlenen geniş bar beyaz rengiyle kolayca fark ediliyor. Mutfağın tamamına hakim olan siyah beyaz ikilisi mekana modern bir hava katmak için iyi bir fikir.

​Terasta yemek

Mutfaktan çıktığınız anda önce havuz daha sonra ise ahşap platformlu teras karşılıyor. Zemin gibi ahşaptan yapılma yuvarlak masa ve hasır bel desteği olan sandalyeler açık alan için uygun mobilya seçimi. Böylece mutfakta pişirilen yemekler istenildiği takdirde terasta yenebiliyor.

​Oturma alanı

Suya ve havaya dayanıklı malzemelerden yapılmış, 3 parçadan oluşan oturma grubu 2 kişilik bir kanepe ve 2 ayrı koltuktan ibaret. Açık alanda vakit geçirmek ve biraz dinlenip sohbet etmek için rahat bir oturma alanı şart. Bu nedenle uzmanlar ev sahiplerinin konforunu düşünerek böyle bir alan tasarladılar.

​Banyo

İç mekana dair son fotoğraf banyodan. Duvar dokusu, rattan sepetler ve ahşap kullanımıyla dış cephe ve terasla uyumlu bir dekor göze çarpıyor.

​Şeffaf cam duvar

Konutu çevreleyen bahçe duvarında kırılmaz şeffaf cam mevcut. Böylece sokaktan da bahçe görünebiliyor.

Bu yazıyı beğendiyseniz 'Yeniden tasarlanarak genişletilen müstakil bir ev' başlığına bakabilirsiniz.

Bu ev projesini siz nasıl buldunuz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler