Yeni Fikirlere Geri Dön

Makine Odası Ses Yalıtımı

Ses İzolasyonu Ses İzolasyonu
Düzenle
Fotoğraf ekle

Makine bir parça kendi istikrarını etkileyebilecek titreşimler neden olabilir, ya da diğer ekipmanları transfer titreşimler etkilenebilir. Kaynağı ne olursa olsun, sürekli titreşim makine performansı üzerinde olumsuz bir etki oluşturur ve personel için gürültülü ve rahatsız edici ortam yaratabilir. Alıcı ya da titreşim kaynağı ekipman kendisi ve operatörler için büyük faydalar sağlayabilir. Makine dairesinde oluşan gürültü oldukça rahatsız edicidir. Ekipman kapalı olmasına rağmen, gürültü hala binanın geri kalanı içine sızıntı yaratabilir. 

Bu gürültü üretimini engelleyebilir,sağlığınızı koruyabilir ve çalışma ortamını rahatlatabilirsiniz.Makine dairesi ses izolasyonu için önerilen malzemeler yüksek yoğunluklu süngerler ve bariyerli süngerlerdir. Bondex süngerpan %80 %90 arası ses izolasyonu sağlayan üründür. Süngerler monte edilirken sünger yapıştırıcısı kullanılır. Parmak rulo yardımıyla temiz alana yapıştırıcıyı sürdükten sonra üzerine sünger yapıştırılır.İstenilen sonuca ulaşmak için uygulamalar dikkatli yapılmalıdır. 

Makine odası ses izolasyonu, ses yalıtımı, akustik izolasyon uygulaması yapmaktayız. Makine odalarında mekanik yollarla oluşan titreşim, ses transferi yoluyla dışarıya yayılır. Rahatsız edici makine dairesi ve yüksek frekanslı ses çıkartan makinelerin verdiği huzursuzluktan kurtulmak için ses izolasyonu uygulaması yaptırabilirsiniz.

Yararlı Kaynaklar:

http://www.sesakustik.net/ses-izolasyonu/makina-odasi-ses-izolasyonu.html