Türkiye'de bir firmadan hayran bırakan dekorasyon uygulamaları

Homify TR Homify TR
RBK evi Lapta/ Girne, Şölen Üstüner İç mimarlık Şölen Üstüner İç mimarlık Modern Yemek Odası
Loading admin actions …

Evlerimiz bizi bu dünyada simgeleyen ve yaşam tarzımızı yansıtan, yani tam anlamıyla bize  ve hayat tarzımıza ait olan yegane mekânlardır. Zaten bu yüzden de her evin görünümü, dokusu, verdiği enerji, hatta kokusu farklıdır ve her yaşam alanı da o yaşam alanında en çok vakit geçiren insanlarla özdeşleşir. Dekorasyon sanatının bugün bu kadar önemli olmasının en öne çıkan sebebi de tam da bu. Aslında her dekorasyon, söz konusu yaşam alanlarının karakterini, orada yaşayan insanların stillerini, orayı yuva yapan ana unsurlarını yansıtır. Ve tabii ki insanlar kendilerini buldukça, kendi stillerini yaratabilip, kendi tarzlarını giyimlerinden dekorasyonlarına kadar her şeyde yansıtabildikleri sürece çok daha konforlu ve iyi kaliteli bir hayat sürebilirler. 

İşte tarz sahibi ev dekorasyonlarına, bize hitap eden şık mobilyalarla döşenmiş odalara, incelikle tasarlanmış detayları olan iç mimariye sahip evlere konuk olmak da bu yüzden insanda hep iyi hisler yaratan ve mutluluk veren bir histir. homify sayfalarında okurlarımıza öne çıkan ilgi çekici dekorasyonları sergilemeye devam ederken, bugün Şölen Üstüner İç Mimarlık tarafından hayata geçirilen harika dekorasyon uygulamalarını derledik; eminiz ki hepiniz kendi tarzınızdan bir şeyler bulacak ve 'tam bana göre' diyeceksiniz! Lafı daha fazla uzatmayalım ve ‘karakteristik, ayırt edici ve incelikli bir dekorasyon nasıl olmalı?’ sorusuna cevap niteliğindeki farklı odalara göz gezdirmeye başlayalım hadi…

Modern akıcılık

Modern dekorasyon stiline harika bir örnek teşkil eden bu geniş salon iki farklı alanı bünyesinde barındıran bir yerleşime sahip. Bu dizayn, evde yaşayanların kullanım konforunu benzersiz şekilde arttıran bir uygulama diyebiliriz rahatlıkla. Geniş ve dikdörtgen formlu salon, ortada oluşturulan doğal koridor sayesinde ayrılarak iki kullanım alanı oluşturuyor. Beyaz modüler köşe kanepenin bulunduğu televizyon alanı ve koridorun diğer tarafındaki şömine alanı.

Renk sıçramaları

Salona tam karşı cepheden baktığımızda şömine alanındaki inceliklerle karşılaşıyoruz. Seçilen mobilyaların her biri hem konforlu hem de şıklıklarıyla göz dolduruyor. Zemin, şömine ve mobilyalardaki ayrıntılarda yer alan ahşap ve taş doğallığının iç içe geçişini destekleyen siyah ve beyaz renk seçimi de modern estetiği akıcı bir şekilde tamamlayan unsurlardan biri. Ve tabii ki abartıya kaçmadan kırmızı ile yaratılan renk sıçraması da adeta ders niteliğinde.

Fonksiyonel ve sıra dışı dolaplar

Koridor oluşturulan ve mekanı küçültmeden ferah ve açık bir şekilde sınırları belirleyen alanda daha önce karşılaşmadığımız bir tasarıma sahip olan dolaplar görüyoruz. Bu dolaplar hem dizaynlarındaki sıra dışılık ile ilgi çekiyor hem de oldukça fonksiyonel depolama alanları oluşturuyor. Harika değil mi? 

Bu evi daha ayrıntılı incelemek isterseniz Hem modüler hem renkli bir daire başlıklı yazımıza tıklayabilirsiniz.

Klasik şıklık

Eğer daha klasik stilli dekorasyonlardan hoşlanıyorsanız ve modern tarzlı yaşam alanları size tam olarak hitap etmiyorsa bu salona bayılacağınıza eminiz! Işıltılı bir görkeme sahip olan salonda kadife dokusu, geniş mobilyalar ve mermer gösterişi bir arada! Ancak işin sırrı, tüm bunların yorucu, boğucu, abartılı bir atmosfere yol açmayacak şekilde dizayn edilmesinde elbette…

İlgi çekici bir yemek alanı

Yemek odası için fikir arayanlar bu mobilyalara bayılacak! Siyah, beyaz ve gümüş pırıltısının modern şıklığı ve benzersiz bir masa tasarımı! Masanın bir kenarında sandalye yerine puf bank kullanılması da tüm dünyada giderek yaygınlaşan son trendlerden biri.

Kullanışlı ve ışıl ışıl

Siyah ve beyazın doğru bir şekilde kullanıldığında yaratacağı muhteşem estetik etkinin başarılı bir kanıtı olan bu geniş mutfak aynı zamanda fonksiyonel yerleşimiyle de öne çıkıyor. Siyah şık bar tabureleri, içeriyi aydınlatan parlak beyaz dolaplar, endüstriyel bir mutfakta olduğu gibi geniş ve kullanışlı çalışma tezgahı, mutfak alanını oturma alanından ayıran seperatör görevi gören ek tezgah ve harika bir organizasyonla yerleştirilmiş yarım daire şeklindeki yemek masası… Her şey hayranlık uyandıran bir akıcılıkta, değil mi?

Benzersiz bir estetiğe sahip banyo tasarımı

Farklı bir dekorasyon yaratmak elbette her oda için zordur, ama en zoru banyo diyebiliriz. Banyolar çok spesifik bir işleve sahip olan ve hep aynı tür tasarımların tercih edildiği, yenilikçi ve yaratıcı dizaynlara pek rastlanamayan yaşam alanları. Ama bu örnekte bu ezberimiz bozuluyor. Zemindeki taşlı düzenlemeden duvara monte ahşap tezgahın çarpıcı tasarımına, duş kabininden merdiven şeklinde tasarlanan havluluğun ardındaki şahane banyo dolaplarına kadar her şey çarpıcı, benzersiz ve kullanışlı!

Siz bu göz alıcı yaşam alanlarından en çok hangisini beğendiniz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler