Herkesin ilgisini çekecek 10 farklı 3D zemin uygulaması

Aydin Sanli Aydin Sanli
Educational Flooring, Blue Butterfly Flooring Blue Butterfly Flooring Ticari alanlar
Loading admin actions …

Dijital baskı teknolojisi ve polimer yapı malzemeleri ev dekorasyonuna hem ilgi çekici hem de ekonomik olarak uygulanabilen katkılar sağlıyor. Duvarlardan tavana ve zemine kadar her yerde, üç boyutlu baskı teknolojisinden  faydalanılarak mekanların çehresi, bütçeler sarsılmadan değiştirilebiliyor. Üç boyutlu duvar kağıtlarıyla duvarlarınızı Amazon Ormanları'na, gergi aydınlatmalarla tavanlarınızı gökyüzüne  dönüştürebileceğiniz gibi, zeminleri de bir akvaryuma veya bir plaja dönüştürmeniz mümkün. 

Üç boyutlu zemin kaplamaları genel olarak banyo, tuvalet ve mutfak alanlarında rağbet görüyor. Zemin kaplamalarını üç boyutlu görsellerin uygulandığı gergi aydınlatma tavanlardan ayıran en önemli özellik, baskının üzerine uygulanan kaplama malzemesi. Epoksi, polimerik gibi çeşitli isimlerle anılan reçine kıvamındaki polimer malzeme üç boyutlu görselin basılı olduğu vinil üzerine sıvı olarak uygulanıyor ve donarak zemine camsı bir görüntü kazandırıyor. Bu malzemenin şeffalığı tercihe göre değişebiliyor.  Toksik madde içermeyen, koku yaymayan, darbelere karşı dayanıklı ve yanma dayanımı yüksek olan bu malzemeyle zeminler ekonomik biçimde 3 boyutlu hale getirilebiliyor. Elbette 3 boyutlu baskılı malzemenin üzerine gerçek cam malzeme uygulamak da mümkün ama bu yöntemin maliyeti çok daha yüksek. 3 boyutlu vinil yüzeylere polimer malzeme uygulanarak elde edilen cam görünümlü paneller zemin döşemelerinin yanı sıra mutfakların tezgah aralarında da yaygın olarak kullanılıyor. 

Bu kadar teknik bilginin ardından, uygulandıkları mekanlara bambaşka bir hava katan başarılı 3 boyutlu zemin döşemesi örneklerine hep birlikte bakalım.

Ayaklara vuran dalgalar

Üç boyutlu zemin kaplamalarında en çok tercih edilen görseller arasında deniz, plaj ve akvaryumlar geliyor. Buradaki örnekte de zeminin bir kısmı köpük köpük dalgalarla, bir kısmı da klasik laminant dokulu baskıyla kaplanmış. Laminant doku tüm kompozisyonun içinde plaj algısı yaratıyor. Duvar da gökyüzü manzarasıyla kaplanarak tam bir ambiyans yaratılmış. Denizin üstündeki koltukta ayaklarınız ıslanmadan gazetenizi okuyabilirsiniz.

Flamingolu mutfak

Üç boyutlu zemin kaplamalarının sıkça kullanıldığı mekanlardan biri de mutfaklar. Kaplamadaki manzara ve motiflerde sınır yok. Zeminler istenen doku, manzara, şekillerle kaplanabiliyor. Bu tamamen ev sahibinin zevkine bağlı bir konu. Bu mutfak zemin kapmasında da pembe flamingolar ön planda. Üç boyutlu polimer zemin kaplamalarıyla mekanların görünümünü her yıl değiştirmek de çok kolay. Flamingolu mutfağı, yemyeşil kırlara dönüştürmenin maliyeti birçok zemin kaplama seçeneğine göre çok uygun.

Eğitici çocuk odaları

Üç boyutlu zemin kaplamaları daha çok mutfak, banyo ve koridor gibi mekanlarda tercih ediliyor. Ancak teknolojinin dekorasyon dünyasına sunduğu bu önemli yöntem çocukların doğal yaşamı tanımaları konusunda eğitici bir unsur olarak da kullanılabilir. Bu  fotoğrafta görülen zemin kaplamasıyla çocuklar nilüfer çiçeklerinden, kurbağalara bir nehir flora ve faunasını öğrenebilir.

Şelale banyo

Üç boyutlu zemin döşemelerinin yaygın olarak kullanıldığı alanaarın başında banyo geliyor. Bu banyo da duvar ve zeminiyle bir şelale manzarasıyla kaplanmış. Sizce de çok güzel olmamış mı?

Tropikal memleketler

Üç boyutlu kaplama çözümleriyle Eskişehir gibi karasal iklimin hakim olduğu  veya Güneydoğu'nun kavurucu şehirlerinde bulunan bir evin mutfağını tropikal bir cennete çevirmek mümkün. Zemin kaplamaları duvar, mutfak dolapları ve hatta tavanlara uygulanan kaplamalarla bütünlüklü bir atmosfer yaratılabiliyor.

Akdenizli banyo

Üç boyutlu zemin kaplamalarıyla dünyayı, hatta uzayı bile ayaklarınızın altına alabilirsiniz. Bu banyoda İber yarımadası, Cebelitarık Boğazı, Akdeniz ve Pasifik ayaklar altına serilmiş.

Sonbahar yaprakları

Lazer baskı teknolojisiyle mekanların zeminlerini pastel tonlarla donatmak da mümkün. Bu örnekte banyonun sonbaharda bir kestaneliğe dönüştürebildiğine tanık oluyoruz. Rengarenk kestane yaprakları arasına düşen kestaneler…

Görüldüğü gibi 3 boyutlu zemin kaplamalarına cam görünümlü bir doku uygulanmadan da hoş ambiyanslar yaratılabiliyor.

Akvaryum banyo

Çok tercih edilen 3 boyutlu zemin döşemeleri arasında tropikla balıklarla dolu bir akvaryum görüntüsündeki okyanus dibi görselleri geliyor. Bu görseller özellikle çocukların büyük ilgisini çekiyor. Parlak polimer kaplamayla 3 boyutlu deniz görselinin gerçekçiliği bir kat daha artmış.

Serbest düşüş

Derinlik illüzyonları 3 boyutlu baskı teknolojisinin ev dekorasyonuna sağladığı en önemli katkılardan biri. Küp blok duvarları olan bir kuyunun ortaya koyduğu illüzyon gerçekten çok başarılı.

İllüzyıon

Bu örnekte de 3 boyutlu zemin döşemeleriyle ortaya koyulan bir başka illüzyona şahit oluyoruz. Banyonun zeminine uygulanan üç boyutlu zeminlerin farklı tarzlarda dekore edilmiş banyo duvarlarıyla uyum sağladığını görmek de mümkün.

Farklı zemin çözüm alternatifleri hakkında faydalı bilgiler ve etkileyici fotoğraflar içeren bir yazı için lütfen tıklayın.

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler