Ahşap evlerin doğal cazibesini gösteren örnekler

umit atdağ umit atdağ
Log Cabin beside Japan Alps, Cottage Style / コテージスタイル Cottage Style / コテージスタイル Kırsal Evler Ahşap Ahşap rengi
Loading admin actions …

Ahşap evler; betonarme evlerin çok yaygın olduğu, apartman dairelerinin birer modern hapishane olduğu günümüzde doğallığı ve doğal yaşam imkanı ile insanı mest eden ev modelleridir. Geçmişten günümüze köylerin geleneksel evleri olarak  kullanılan,  doğal özelliğinin yanında  doğal bir iklimlendirme özelliğine sahip olan ahşap evler aynı zamanda insanı mutlu eden ve cazibesi ile insana huzur veren bir ev modelidir. Günümüzde yaygın betonarme evlerin dışında  yazlık alanlarda veya çiftliklerde inşa edilmeye başlanılan ahşap evler kullanılan inşa malzemesinin ekonomik olması ile de ekonomik bir ev modeli olma özelliğine sahiptir.  Ahşap, istenildiği gibi şekillendirilebilen, kolay bir şekilde inşa edilebilen ve uzun yıllar yaşayan bir malzeme olduğu için ahşap evlerin doğal dekorasyonları çok uzun yıllar devam eder. Bu gün homify ahşap ev modelleri sayfasında yer alan estetik ahşap ev modellerini inceliyoruz. Birbirinden özel ve birbirinden güzel ahşap ev modellerini inceleyerek ev tercihleriniz hakkında fikir edinebilirsiniz. 

Estetik tasarım

Ahşap evlerin tasarımı betonarme evlere göre daha kolay ve daha işlevsel olarak  yapılabilir. Bu nedenle ahşap evlerin estetiği diğer evlere göre daha çekici ve daha cezbedici olmaktadır. Bu ahşap ev örneğimizde olduğu gibi dilediğiniz gibi tasarım yapabilir, tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir eve sahip olabilirsiniz.

Kütük evler

Ahşap ev modelleriiçinde yer alan ve uzun ömürlü olması ile bilinen bir ev modeli olan kütük evler estetik olarak da diğer ev modellerine göre daha etkileyici evler olmaktadır. Örnek ev modelinde olduğu gibi  kütüklerin üst üste yerleştirilmesi ile  yapılan bu ev her detayı ile harika görünüyor.

Sadelik ve zarafet

Ahşap evlerin doğal olmalarının dışında bir diğer özelliği de  sade görünmeleridir. Minimalizmi doruklarda yaşayabileceğiniz bir ev modeli olarak oldukça çekici görünen bu ev modelinde olduğu gibi sade bir tasarım ahşap evi daha çekici kılacaktır.

Küçük evler

Eğer küçük bir eve ihtiyacınız varsa  ekonomik olması ve maliyetinin düşük olması açısından bu ev modelini tercih edebilir hem ekonomik hem de doğal özellikleri ön planda olan ferah bir eve sahip olabilirsiniz.  Verandası ile oldukça çekici duran bu ev  tam ihtiyacınızı karşılayacak.

Doğal yaşam

Ahşap evlerin bir diğer özelliği de doğal yaşam için ideal evler olmalarıdır.  Doğanın bir parçası olmak istiyorsanız ve doğal bir hayat sürerek mutlu olmak istiyorsanız resimde yer alan ve doğa ile olan uyumu göz kamaştıran bir ev modeli tercih edebilirsiniz.

Çekici dış cephe tasarımı

Ahşap boyanabilir bir malzeme olduğundan istediğiniz renklere boyayabilirsiniz. Bu evimizde olduğu gibi dış cephe tasarımınızı yaptıktan sona vurucu renklere boyayabilir veya doğal ahşap rengi ile doğallığın pekişmesine katkı sunabilirsiniz.

Modern tasarımlar

Ahşap evler dilediğiniz gibi tasarlanabilen ev modelleri olduğu için  modern bir ev tasarımı yapabilir veya geleneksel bir ev modeli tercih edebilirsiniz.  Resimde yer alan ve modernliği ile göz kamaştıran bu ev modelini tercih ederek modern ahşap bir eve sahip olabilirsiniz.

Kutu gibi evler

Sade bir tasarıma ve sade bir mimariye sahip olmasını istediğiniz eviniz için resimde yer alan sade ve minimalist özellikleri yoğun olan ahşap ev modelini tercih edebilirsiniz. Her detayı ile sadeliğin sembolü olan bu ev modeli ile sade hayatınızı daha sade bir hayat haline getirebilirsiniz.

Dört mevsim için ideal evler

Mevsimlerin çok sert geçtiği soğuk bölgeler için ideal evler arasında yer alan ahşap evler aynı zamanda bahar aylarının sıcak havasını da absorbe eden özelliklere sahiptir. Doğal iklimlendirmesi ile size daha yüksek standartlar sunan bir ev modeli olarak bu evi tercih edebilir dört mevsim rahat edebilirsiniz.

Bu evleri görmeden ev satın almayın

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler