​Sakarya’da bir evden ilham verici fikirler

K.M EVİ, SAKARYA, NUUN MİMARLIK NUUN MİMARLIK Modern Mutfak
Loading admin actions …

İnşaat sektörü ülkemizde her dönem revaçta olmuş bir alan. Öyle ki sadece İstanbul, Ankara ve İzmir gibi merkezi şehirlerde değil daha küçük illerde de göz alıcı evler inşa ediliyor. Bugün size tanıtacağımız ev projesi filmlerde gördüğünüz binaları aratmayacak cinsten. Merkezi İstanbul’da bulunan Nuun Mimarlık’ın tasarladığı ev Sakarya’da bulunuyor. Görünüm olarak ise Amerikan tarzı olup herkesin beğeneceği bir mimariye sahip. Basit ama etkili tasarım, işlevsellik ve stilin bir arada nasıl mükemmel bir şekilde harmanlanabileceğine dair başarılı bir örnek teşkil ediyor. Aşağıda evin dış ve iç mekan fotoğraflarını inceleyerek kendi yaşam alanlarımız için ipucu ve püf noktaları toplayacağız.

​Amerikan tarzı dış cephe

Çift katlı ev, gri çatı ve beyaz yüzeyler ile zenginleştirilmiş sıcak ve doğal tonlara sahip. Dış cephede ise nötr tonlu açık bir renk uygulanmış. Yeşillikler arasında uzanan taş bahçe yolu doğallıyla bahçeye uyum sağlarken konuklar için davetkar bir giriş sunuyor. Garaj evin ön kısmında olup garaj yolu da doğal taşlarla döşenmiş. Bakımlı yeşil çimler bahçe alanını düzenli ve görsel açıdan cazip tutmak için iyi bir fikir.

​Doğal tavan strüktürleri

Dış cepheden iç mekana geçelim. Düz bir beton tavan yerine farklı bir şey arıyorsanız çatının eğimini ortaya çıkaracak tavan tasarımı tam olarak size göre. Bu eğimi daha fazla vurgulamak içim örnek fotoğraftaki gibi ahşap taşıyıcılar kullanabilirsiniz. Ülkemizde her ne kadar bu tür tavan strüktürleri pek kullanılmasa da Avrupa’nın kırsal bölgelerinde böyle örneklere sıkça rastlayabilirsiniz. Dekorasyona gelince, odanın boşluğu dikkatinizi çekmiştir. Aslında odada eşya yok değil, ancak belli bir alanda toplanmış durumda. Bu şekilde bir dizayn sıra dışı gelebilir fakat evinizi minimalist stilde dekore etmek istiyorsanız rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Halı kullanılmaması da bir eksiklik değil zira yer döşemesi ahşap ve koyu tonuyla gayet dikkat çekici.

​Taş kaplama duvar

Oturma odasını diğer bir açıdan gördüğümüz fotoğrafta geniş bir duvar doğal taşlarla kaplanmış. Taşın dokusu ahşapla uyum sağlarken gri rengiyle dekorasyona hareket katıyor. Duvarın tam ortasında bulunan şömine ise modern bir model olup sıcak bir ortam sunuyor. Şömine bir nevi duvarı ikiye bölmüş, sağ tarafında televizyon mevcut. Oturma odasıyla diğer alanlar arasında zemin yüksekliği farklı. Bu nedenle basamak kullanılmış. Salonla yemek odası arasında kapı bulunmazken geniş bir duvar açıklığı mevcut. Boşluğun üst kısmı tavan yapısıyla uyumlu olarak üçgen biçiminde.

​Canlı renkler

Yemek odası oturma odasıyla uyum içinde olmakla birlikte detaylarda farklılıklar ortaya çıkıyor. Bu defa duvarlar gri rengine boyanmış. Yemek masası ahşap olup kalabalık bir misafir grubunu rahatlıkla ağırlayacak kapasitede. Sandalyeler mor kadife kaplamalı. Diğer tarafta ise yeşil kadife bank bulunuyor. Bir duvar geniş bir ayna ile beyaz konsol mevcut. Sol tarafta ise mutfak var.

​Ahşap ve beyaz uyumu

Mutfak oturma odası ve yemek alanından farklı olarak düz bir tavana sahip. Çok büyük bir mutfak olmamasına rağmen U şeklindeki tezgah sayesinde geniş bir çalışma yüzeyi sunuyor. Duvarlar, üst dolaplar ve tezgah beyaz renkli iken alt dolaplar ahşap kaplama. Sağ tarafta dışa doğru L biçiminde bar bulunuyor.

​Minimalist yatak odası

Üst katta bulunan yatak odası hayli sade olmakla birlikte ahşap ağırlıklı olması nedeniyle sıcak ve huzurlu görünüyor. Tavan ise yüksek olmakla birlikte eğimli bir yapısı var. Zeminde yine halı yok. Yatağın karşı hizasında mevcut alana göre tasarlanmış geniş bir masa ve raf bulunuyor. Yatak odasına bağlı balkon mevcut.

​İnce detaylar

Sakarya'daki ev turumuzun sonuna geldik. Salon, yemek odası, mutfak ve yatak odası evin iç mekanına dair yeterli fikir vermiştir diye umuyoruz. Bu evde sadece genel dekorasyona değil tüm detaylara özenle çalışılmış.

Bu yazıyı beğendiyseniz 'Yatak odası duvarı için 18 yaratıcı örnek' başlığına bakabilirsiniz.

Bu evi beğendiniz mi?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler