Keyifli bahçeler için şık fikirler

Homify TR Homify TR
Örnek Projeler, Bio Göl Havuz (Biyolojik Gölet ve Havuz Yapısalları) Bio Göl Havuz (Biyolojik Gölet ve Havuz Yapısalları) Kırsal Bahçe
Loading admin actions …

Nihayet yaz geldi! Artık yemyeşil bahçelerde güneşin, yazın, ağaçların gölgesinde serinliğin, keyifli akşam yemeklerinin, neşeli sabah kahvaltılarının tadını çıkaracağımız zamanlara kavuştuk… Bahçeli evlerde yaşayanlar, şehirden uzakta yazlık ya da kır evleri olanlar için bahçeler tatil mevsiminin en önemli yaşam alanlarıdır şüphesiz. Bizi iyileştiren, yenileyen, tüm senenin yorgunluğunu ardımızda bırakmamızı sağlayan bahçeleri daha keyifli hale getirmek için elbette yapılacak pek çok farklı tasarım hamlesi var. Biz de bu yazımızda birbirinden güzel örnek fotoğraflarla keyifli bahçeler için hem şık hem çarpıcı dekorasyon fikirlerini derledik…

- Bakımlı çimenler ve güzel bir peyzaj

Bahçe dekorasyonları söz konusu olduğunda en önemli şey pek tabii ki peyzaj. Evinizin bulunduğu bölgeye ve iklime uygun yapılmış bir peyzaj tasarımı ile uzun ömürlü, rengarenk, mis kokulu bitkilerle dinlendirici ve konforlu bir bahçeye sahip olabilirsiniz. Bahçelerin güzel görünmesini sağlayan ilk adım da tabii ki bakımlı, düzenli biçilen çimlerdir. Tıpkı bir evin dekorasyonunu gösteren şeyin temizlik ve düzen olması gibi, bahçelerde de keyifli bir yaşam alanı yaratmanın ilk adımı bakımlı çimenlerdir.

- Görkemli bir bahçe kapısı

Bahçe dekorasyonuna bahçenin girişinden başlamak lazım değil mi? Bahçe kapısı denilince yakın geçmişe kadar hep birbirine benzeyen sıradan tasarımlar akla geliyordu. Ancak son yıllarda bahçe kapısı tasarımlarında farklı ve sıra dışı örnekler yaygınlaşmaya başladı. Bu bahçedeki ağaç desenleriyle biçimlendirilmiş ahşap dokulu ferforje bahçe kapısı da bu çarpıcı tasarımlarından yalnızca biri.

- Köy fırınına ne dersiniz?

Odun fırınında pişen her şeyin lezzetine doyum olmaz. Ama nedense bahçemizde bir odun fırını inşa etmek pek de cazip bir fikirmiş gibi gelmez kulağa. Oysa geleneksel köy tipli bir odun fırını yapmak zahmetli de olsa oldukça keyifli bir uğraş olabilir. Üstelik internetten bulabileceğiniz videolardaki örneklere bakarak kendi tasarımınızı kendiniz oluşturabilirsiniz. Tabii eğer bununla uğraşmak istemezseniz bölgedeki ustalara başvurarak da bahçenize şahane bir fırın yaptırabilirsiniz. O fırında pişecek pideler, ekmekler, pizzalar ve yemekler yaz akşamlarınızı ziyafete çevirecek!

- Konforlu bahçe mobilyaları

Ayvalik'ta bir bahce homify Akdeniz Bahçe Bambu Yeşil bahce dekorasyonu

Bahçenizin keyfini sürmek için mobilya seçiminizi yaparken konforu ön planda tutmanızı tavsiye ediyoruz. Ağır mobilyalar yerine rahat ve hafif, kolayca istediğiniz yere taşıyabileceğiniz, dış mekanların hava koşullarına uyum sağlayan bambu oturma grupları son yıllarda bahçe mobilyası seçeneklerinde öne çıkıyor. Ayrıca armut koltuklar ve geniş minderlerle de son derece rahat ve şık güneşlenme alanları ortaya çıkıyor.

- Gölgelik bir alan

​Önal & Haike Öncebe Evi homify Akdeniz Bahçe

Özellikle yazın kullanılan bahçelerin olmazsa olmazlarından biri de tabii ki kavurucu güneşten kaçabileceğiniz gölgeliklerdir. Yetişkin ağaçların olduğu bahçelerde gölge ihtiyacını ağaçlar sayesinde karşılayabilirsiniz ama geniş bir çimenlikten bahsediyorsak mutlaka insan yapımı bir gölgelik alanı gerekiyor. Birbirinden şık pergolalar, kameriyeler ya da geniş bahçe şemsiyeleri  gölge ihtiyacı olan bahçeler için vazgeçilmezlerin başında geliyor.

- Doğal havuzlar

Biyolojik ya da ekolojik havuz olarak da adlandırılan doğal havuzlar, tüm dünyada hızla yaygınlaşan doğa dostu konseptlerden biri. Doğal havuzlar organik su bitkileri ve canlıları ile oluşturulan, kendi kendini temizleyip yenileyebilen yapay göletlerdir diye tanımlayabiliriz; bu havuzlar dilerseniz bahçenizde küöük bir süs havuzu olarak, dilerseniz de temizlemek için hiçbir kimyasal malzemeye ihtiyaç duymayacağınız sağlıklı yüzme havuzları olarak tasarlanabiliyor. Adeta göl kıyısında bahçeli bir eviniz varmış gibi!

- Güneş enerjili ışıklandırma

Yaz gecelerinde bahçenizin keyfini sürebilmek için tabii ki ışıklandırma sistemine ihtiyacınız var. Elektrikle ve kablolarla uğraşmamak için, enerji tüketimine katkıda bulunmayan, doğa dostu güneş enerjili ışıklandırma sistemlerinin müthiş bir fikir olduğunu söylemeden geçmeyelim. Üstelik bugün pek çok farklı güneş enerjili bahçe aydınlatması modeli ve tasarımı bulmak mümkün.

Bu fikirleri nasıl buldunuz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler