Koyu renk banyo fayans modelleri

umit atdağ umit atdağ
3d, Ezra YAZICI Ezra YAZICI İskandinav Banyo
Loading admin actions …

Banyolar, hemen hemen her gün kullanılan ve ruhumuzu deşarj ettiğimiz alanlar olduğu için dekorasyonundan renk seçimine kadar özen gösterilmesi gereken alanların başında gelir. Banyo içi mobilya yerleşimi, ferah bir dizayn ve etkileyici özelliklere sahip bir banyo dekore etmek eviniz ve sizin açınızdan pek çok avantajı da beraberinde getirecektir. Banyolar günümüzde minimal alanlara sığdırılan odalar olduğu için fayanslar ve fayans seçimleri hayati öneme sahip duruma gelmiştir. Fayans modelleri ve renkleri bir banyoyu şekillendiren, banyoya hayat veren dekorasyon faktörleri olduğu için  fayans renkleri seçiminde titiz davranılması çok önemlidir.  Fayans modelleri ve renkleri seçilirken banyonun geometrisi, banyo içinde yer alan banyo mobilyalarının desenleri ve renklerinin uyumu ferah ve huzur dolu bir banyonun oluşmasında çok etkilidir. Bu nedenle fayans renkleri seçmeden önce  bir dekorasyon planı yapılmalı ve bir renk diyagramı oluşturularak renk kontrastları oluşturulmalıdır. Yapacağınız banyo dekorasyonlarında alışılmış renkler olan canlı ve parlak renkler dışında koyu renkler tercih edebilir ve koyu renk asaletinden yararlanarak  koyu renk banyolara sahip olabilirsiniz. Koyu renk banyolar akla karanlık ve kasvetli bir mekana sahip banyo fikrini aklınıza getirse de doğru seçimler yapılarak dekore edilen banyolar açık renkli banyolar gibi etkileyici, ferah ve göz kamaştırıcı olmaktadır. Burada koyu renkler tekil bir renk olarak kullanmak yerine açık renkler ile kombinlemek ve ferahlığı asalet ile birleştirip bir dekorasyon yapmak gereklidir. Açık renkler ile birlikte kullanacağını koyu renkler  banyo fayans modelleri üzerinde desen olarak veya kabartma olarak da yer alabilir. İki farklı rengi dilediğiniz gibi kombinleyebilir, fayans renklerinde dilediğiniz gibi kombin planı yapabilirsiniz. 

Banyo dekorasyonu içinde kullanılacak koyu renkler için banyo mobilyaları da çok önemlidir. Gri beyaz banyo dolabı için uyumlu tonların yer aldığı fayans modelleri veya sadece açık gri renkli fayans modelleri kullanılabilir. Banyo dolabı, bir banyo için vazgeçilmez mobilyalar arasında yer aldığından seçeceğiniz fayans modelleri ve renkleri banyo dolabı ile uyumlu olmak zorundadır. Fayans renkleri günümüzde geniş bir renkli kataloğuna sahip olduğundan koyu renkleri tüm açık renkler ile kombinleyebilirsiniz. Koyu renk banyolar için fayans modeli seçmeden önce dekorasyon fikrine karar vermelisiniz. Minimalist ferah ve iç açıcı bir banyo oluşturmak için kahverengi ile krem renklerini kullanabilir, vintage bir dekorasyon yapmak için asaletin timsali olan siyah renk ile beyaz rengi kombinleyebilirsiniz. Geleneksel bir dekorasyon yapacaksanız  gri ve krem, gri ile kırık beyaz renkleri tercih edebilirsiniz. Kahve rengi tonlarını banyonuzda görmek istiyorsanız beyaz rengi kahve tonları le harmanlayabilir sütlü kahve fayanslarını evinizde kullanabilirsiniz. Koyu tonlar arasında yer alan mat gri ve mat kahve rengi gibi tonlarda fayanslar tercih edecekseniz banyonun kasvetli bir alana dönüşmesini önlemek adına açık tonlarda mobilyalar, ve ara tonlara sahip zemin döşemeleri kullanılmalıdır. Farklı tonlar ve ara geçişler tercih ederek koyu ve mat renklerin  iç içe geçmesi ile farklı renklerin kusursuz kontrastını banyonuzda hayata geçirebilirsiniz. Banyo içinde kullanılacak renklere karar vermek ve tonları seçerek ara geçişler oluşturmak zor bir süreç olacaktır. banyo dekorasyonu yapmadan önce banyo ile ilgili tecrübeli ve işinin ehli bir banyo tasarımcısı ile iletişime geçmeli ve yardım almalısınız.

Gri tonlarının ışık ile dansı

homify Modern Banyo

Banyo dekorasyonu yaparken mat renkleri ön plana çıkarmak ve aynı zamanda estetik anlamda kusursuz bir dekorasyon yapmak için aydınlatma kullanabilirsiniz. Mat gri banyo fayansları ve gri tonlarında kullanılacak fayansları aydınlatma yardımı ile bir arada kullanabilir, renk geçişlerini beyaz ışık yardımı ile hayata geçirebilirsiniz. Beyaz ışık mat ve koyu renkli fayansları daha aydınlık ve daha estetik göstermek adına çok önemlidir. Örnek uygulamada olduğu gibi gri rengin farklı tonlarını bir arada kullanarak oldukça görsel ve estetik bir banyo ortaya koyabilirsiniz. Beyaz ışık ve aynlar yardımı ile banyo içinde ferah, insana huzur veren ve ruhunuzu deşarj edebileceğiniz bir alan yaratmış olursunuz.

Ara renkler ve koyu tonların şık uyumu

homify Modern Banyo

Banyolar, ferah olması gereken ve pozitif enerji yayması gereken mahaller oldukları için kullanılacak renklerinde bu tanımlara uygun olması gerekir. Gri tonları, mat bej ve mat krem rengine sahip banyo fayansları ve kaplama taşlarını açık renkli duvar kağıtları veya boya ile harmanlayabilir resimde yer alan muhteşem banyonun benzerini elde edebilirsiniz. Açık renkli banyo mobilyaları, krem renkli duvar kağıdı ve karışık tonlara sahip banyo fayansları aydınlatmalar ile birlikte ferah ve iç açıcı bir banyo dekorasyonu yapmanıza yardımcı olur. Krem rengi veya bej rengin yanına mat gri renkler, mat siyah renkler tercih edilebilir, zarif ve estetik açıdan kusursuz olan bir banyo dekorasyonu yapılabilir. banyo dekorasyonu yaparken doğru tasarımlar yapılması çok önemlidir. Tasarım içinde kullanılacak mobilyalar, aydınlatma elemanları ve diğer dekorasyon unsurları doğru yerleştirilmediğinde renk uyumu önemsiz hale gelir. Bu nedenle banyo tasarımı yaparken ilham verecek banyo modelleri dikkatli bir şekilde incelenmelidir. 

Desenli fayanslar ve zemin döşemesi uyumu

homify Modern Banyo

Banyo içinde kullanılacak banyo fayans modelleri renkli desenlere sahip olabilir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli detay tercih edilecek fayans desenlerinin ve renginin diğer fayanslar ve boya rengi ile uyumlu olmasıdır. Mat gri renkli duvar kaplama fayansı ile yine açık gri desenli fayans modelleri bir arada uyumlu bir kontrast oluşturacaktır. Duvar kağıdı olarak damarlı desenlere sahip mermer motifleri tercih edilebileceği gibi saf beyaz renkli duvar kağıtları da zemin fayansları ile uyumlu olacak şekilde tercih edilebilir. Mat gri ve diğer gri tonlarını kullanarak şık bir banyo dekorasyonu yapabilir, dinlendirici özellikleri ön planda olan renkleri ile büyüleyici güzelliğe sahip bir banyo ile evinizde harikalar yaratabilirsiniz. 

Siyah rengin asaleti ve koyu renkli dekorasyonlar

Koyu banyo dekorasyonları yapılırken uzak durulan ve kullanılmak istenmeyen renklerden biri olan siyah renk, asaleti ve asilliği temsil eden renktir. Bu rengi dekorasyon içinde ideal renkler ile birlikte kullandığınızda, ideal bir aydınlatma ile harmanladığınızda  ortaya resimdeki gibi ışıl ışıl ve pırıltısı ile göz kamaştıran sade bir banyo çıkacaktır. Koyu renk olan siyah rengi panel olarak veya banyo fayans modelleri olarak tercih edebilir, küçük boyutlu seramikler olarak da kullanabilirsiniz. Siyah renk ile uyumlu olan gri tonları, krem tonları ve beyaz tonlarını bir arada veya tekil olarak kullanabileceğiniz gibi siyah renkli fayans modelleri ile ideal beyaz veya sarı ışık aydınlatmasını da tercih edebilirsiniz. Siyah fayans modellerini banyoya kapladıktan sonra fayans derz boşluklarını boyayabilir, fayanslar üzerine farklı motifler çizerek fayans üzeri boyama işlemi yapabilirsiniz. Fayans kaplama ve fayans boyama işlemleri ile ilgili bilgilere ulaşmak için banyo fayans kaplama ve boyama, yazımızı inceleyebilirsiniz. 

Koyu renkler ve açık tonların uyumu

Banyo içinde yapacağınız dekorasyon için koyu renkleri açık tonlar ile kombinleyebilir, koyu renkleri tekil olarak kullanıp açık renkli unsurlar ile dekore edebilirsiniz. Gri ve beyaz fayans modellerini örnek uygulamada olduğu gibi siyah çerçeveli aynalar, koyu renkli halılar, koyu renkli aksesuarlar ile dekore edebilirsiniz. Tam tersi tonları de tercih edebilir, banyo içindeki mat gri fayans modellerini kullanarak açık ve koyu renklerin bir arada olduğu banyo dekorasyonunu daha çekici  bir dekorasyon haline getirebilirsiniz. gri renk ve tonlarının dinlendirici özelliklerini de düşündüğünüzde harika bir banyo yaratmak sizin elinizde.

Sütlü kahve ve şık bir banyo

Koyu renklerden biri olan kahve rengini banyonuzda görmek istiyorsanız resimdeki gibi eşit olarak ikiye bölünmüş bir uygulama yapabilirsiniz. Yarı kahve rengi yarı beyaz olan bir fayans modeli seçebilir, bu fayansları ayrı alanlarda kullanabilir veya parçalı fayans modelleri ile iç içe geçmiş sütlü kahve tadında bir dekorasyon yapabilirsiniz. Banyo mobilyaları ile sütlü kahve dekorasyon rengini pekiştirebilirsiniz. Kahve renk ile beyaz rengi iki eşit parçada kullanacaksanız koyu renk üzerine açık renkli çerçeveler tercih edebilir, beyaz renk üzerine kahve renkli çerçevelere sahip tablolar ve resimler asabilirsiniz. Aydınlatma yaparken hem banyoya ferah bir hava katması hem de estetik açıdan ışıl ışıl olması için beyaz ışık kullanılması ideal olacaktır.

Koyu renk banyo dekorasyonlarını nasıl buldunuz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler