Fethiye’den tadilatla yenilenen bir daire

homify
Loading admin actions …

 Eskiyen apartman dairelerinin yenilenmesi ve kullanıcı ihtiyaçlarını muntazam karşılaması için ev tadilatı yapmak gerekir. Tadilat işini ise homify profesyonellerinden destek alarak yapabilirsiniz. Bu yazımızda Fethiye'nin Karagözler Mahallesinde yer alan deniz manzaralı bir apartman yenileme projesine yer vereceğiz. Yenileme projesine imzasını atan Leyla Ercan Mimarlık firması, şahane projenin tadilat aşamalarını fotoğraflarını bizlerle paylaşıyor. Göz alıcı dönüşümüyle canlı renklerin ön plana çıktığı projede kullanıcıların yaşam enerjisinden ilham alınıyor. Yaşam alanları arasındaki ilişkiler akılcı çözümlerle planlanıyor. 2015 yılında tadilatı yapılan evin öncesi ve sonrası fotoğraflarını bir araya getirdik. Zemin kaplamaları uygulamalarından mutfak dolaplarına, her bir karenin özenle dizayn edildiği yenileme projesini yakından tanımaya başlayalım!

Eski salon: Yıpranan ahşap parke zemin sökülecek.

Eski salondan bir kare ile başlayalım. Tadilata hazırlanan dairede zemin kaplamaları yenilenecek. Dolayısıyla eşya ve aksesuarlar kaldırılarak tadilata uygun bir alan açılıyor. Eski salonda görüldüğü üzere ahşap parke zemin kaplaması mevcut. Zamanla aşınan parke zeminin yenilenmesi gerek. Sonraki aşamalarda salon parkelerinin değiştiğini görebilirsiniz. Eskiyen ahşap parke zemini, daha yeni ve kullanışlı bir zemin uygulaması için tamamen sökülecek. 

Yeni salon: Yeni seramik döşeme zemini uygulaması tamamlanmış.

Bu aşamada yıpranan parke zeminin sökülüp yerine seramik zemin uygulaması yapıldığını görebilirsiniz. Seramik döşeme zemini uygulamasının avantajları arasında zengin desen ve renk yelpazesi yer alıyor. Dekorasyona uygun desen ya da renk paletlerini belirleyerek salonun atmosferini değiştirebilirsiniz. 

Salonda oturma grubu için ayrılan alanda farklı seramik motifleri uygulanmış. Alanları görevlerine göre ayırırken bölücü duvara gerek kalmıyor. Açık plan tasarımda son derece ferah ve şık bir görünüm kazandırmak için akılcı çözümlerle alanları döşeme ya da tavan dekorları ile vurgulayabilirsiniz. 

Mekânlar arası ilişki

Bu fotoğrafta mutfak, yemek alanı ve salondaki oturma alanı ilişkisini gözlemleyebilirsiniz. Pratik kullanım olanakları sunan projede hayatınızı kolaylaştıracak çözümler mevcut. Mutfak alanı ile oturma alanı arasında konumlanan yemek alanı kullanıcı ihtiyaçlarını muntazam karşılıyor.

Mutfaktan salonun görünümü

Yenilenen apartman dairesinin mutfağından yemek alanı ve oturma alanları görülüyor. Konuklar ağırlanırken mutfağınızda işlerinizi takip edebilir ve oturma alanını kontrol edebilirsiniz. Konuklarla sohbeti bölmeden mutfakta işlerini yapabilme kolaylığı tanıyor, yemek masasında konuklarınızı ağırlarken mutfak işlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Eski balkon penceresi

Enfes bir deniz manzarasına eşlik eden Fethiye'deki apartman dairesinin balkon penceresi genişletilecek. Sıradaki fotoğrafta tadilat aşamasında bölücü duvarlar yıkıldığını görebilirsiniz.

Geniş pencerelerle deniz manzarasının keyfi başka!

Daha geniş balkon penceresi dizayn edilerek son derece ferah ve iç açıcı yaşam alanları dizayn ediliyor. Artık deniz manzarasının keyfi bambaşka!

Sonuç: Ferah ve iç açıcı bir manzara!

Yeni salon fotoğrafına baktığınızda eski küçük balkon penceresinin yerini geniş ve iç açıcı bir manzaraya bıraktığını görebilirsiniz. Sarı tonlarındaki duvarlar ve mobilyalarda renk ahenkleri mevcut.

Eski mutfak

Burada eski mutfağın değişmesi gereken dolapları, duvar fayanslarını görebilirsiniz. Şimdi dönüşüm sonrası mutfağın son haline bakarak yapılan uygulamalara bir göz atalım.

Renkli ve iç açıcı bir mutfak!

Mutfak dolapları evin dekorasyonu ile uyumlu renklerle yeniden dizayn edilmiş. Ayrıca eski mutfak tezgâhı yenilenmiş. Duvar fayansları yerini sarı duvarlara bırakıyor. Daha geniş depolama alanı oluşturmak için derin mutfak dolapları dizayn edilmiş. Aydınlatma aksesuarları yemek alanını vurguluyor. Son derece şık ve göze hitap ediyor!

Kiler dolabı ile depolamaya daha fazla yer açılıyor.

Küçük mutfakların en büyük sorunu depolama ihtiyacıdır. Kiler deposu için uygun bir dolap dizayn edilmiş ve depolama ihtiyacı muntazam karşılanıyor!

Eski banyo

Artık eskiyen ve modası geçen banyo seramikleri yenilenecek. Eski banyonun yeni haline inanamaycaksınız!

Ayrıca banyo tasarımcıları ile ilgili bir kataloğa ulaşmak için şehrinize göre arama kriterlerini belirleyebilir, homify'da profesyonellerle direkt bağlantı kurabilirsiniz.

Yeni banyo

Eski banyo ev alanına göre yeterince büyük. Banyolarda temizlik ürünleri, cihazlar ve ıvır zıvırlar için daha fazla depolama alanına ihtiyaç var. Dolayısıyla eski banyo değiştirilerek depolama alanı dahil ediliyor ve modern bir tuvalet olarak tasarlanıyor. 

Öncesi ve sonrası ile projenin diğer görsellerini mutlaka inceleyin! Eski apartman dairesi şahane dönüşümü hakkında daha fazla fikir almak için firma ile bağlantıya geçebilirsiniz. Daha modern ve şık bir görünüm kazandırılan apartman dairesinin diğer fotoğrafları için buraya bakabilirsiniz. Ayrıca firmanın diğer projelerini gözden geçirmek için, Leyla Ercan Mimarlık homify sayfası'na tıklayabilirsiniz.

Firma ile direkt bağlantıya geçmek için telefon numarası: +90 252 612 08 09

Bu yazımızı beğendiyseniz, ayrıca ’Eski bir banyonun şık ve göz alıcı dönüşümü’ yazımız da ilginizi çekebilir.

Bu yazımızı nasıl buldunuz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler