Doğu mistisizmi ve estetik anlayışını ön plana çıkaran otantik ev dekorasyonu örnekleri

Meral Eser Meral Eser
The Urban Retreat, ZERO9 ZERO9 Kırsal Oturma Odası
Loading admin actions …

Evinizi dekore ederken, farklı kültürlerden stil ya da tarzları ön plana çıkararak dekorasyonda fark yaratabilirsiniz. Doğu mistisizmi ve estetik anlayışını ev dekorasyonuna taşımak ise bu alternatiflerden biri. Otantik esintilerle evinizin havasını değiştirmek ilginizi çekiyorsa bu yazımız size hitap edebilir. Doğu etkileriyle dekoratif detayların ön plana çıktığı otantik dekorasyonda eskitme mobilyalar, işlemeli örtüler, kilimler, mumlar ve tütsüler, dekoratif minderler, antika mobilyalar, cıbınlık modelleri kullanımına rastlanmaktadır. 

Desenler, renkleri, natürel dokular, doğal taş zemin kaplamaları, ahşap mobilyalar ve kaplamaların kullanımı ilginizi çekiyorsa otantik dekorlar size hitap edebilir. Ev dekorasyonunda uygulanacak stil ve tarzı belirlemek, dekore ederken kullanılacak eşyalar ve aksesuarlardan zeminlere birçok dekoratif öğe için karar vermeniz kolaylaşır. Bakır aksesuarlardan kilimlere göze hitap eden otantik ev dekorasyonu fikirleri için alt başlıklarımızı mutlaka gözden geçirin!

Dekorasyonda fark yaratan otantik mobilyalar

homify Klasik Oturma Odası

Kilim ve halılardan ahşap zeminlere natürel dokuların göz okşadığı otantik bir salon. Orta sehpa modeli olarak tekerlekli ahşap bir kağnı figürünü temsil edebilecek mobilya tasarımı dekorasyonda fark yaratıyor. Yaratıcı fikirlerle ahşap mobilya tasarımlarını ön plana çıkararak fark yaratmanın yanı sıra, ahşabın tavan kirişlerinden zemin kaplamaları ve merdiven basamaklarına kullanımı uyum ve ahengi arttırıyor. Doğal malzemelerin kullanımı, avizeler, taş duvarlar ilginizi çekiyorsa otantik dekoratif öğeleri gözden geçirebilirsiniz.

Duvar nişleri ve otantik aksesuarlar

The Urban Retreat, ZERO9 ZERO9 Kırsal Oturma Odası

Dekoratif çiçek ve bitkiler için ihtişamı ön plana çıkaran devasa saksılar ya da büyük çanaklar kullanabilirsiniz. Duvar nişleri oluşturabilir, dekoratif amaçlı otantik aksesuarlar kullanabilirsiniz. Ahşap duvar rafları, duvar nişleri için muntazam ışıklandırma ile tamamlayarak duvar dekorlarına estetik bir görünüm kazandırabilirsiniz. Çanak ya da çömleklerin kullanıldığı aksesuarların yanı sıra otantik lamba aksesuarlarıyla minderler ve kilimler de otantik dekorasyonda ön plana çıkan diğer unsurlar arasında yer alıyor.

Taş duvarlar

Evinizin havasını değiştirecek en önemli unsurlardan biri duvar zemini ve tavan kaplamalarıdır. Ahşap kirişlerle taş duvar kaplamaları natürel dokuların uyum ve ahengini ön plana çıkarıyor. Modern stil döşenen bir oturma odası ile natürel dokuları bir araya getirebilirsiniz. Evinizde doğal malzemelerle otantik dokunuşlar, yalnızca mobilya ve aksesuarlarla değil duvar zemini ya da döşeme kaplamalarıyla da bütünlük sağlayabilir. 

Kütük sehpalar

Kütük Dilim Sehpa odywood Rustik Oturma Odası Kenar Masa & Tablaları

Mobilya tasarımları ile ev dekorasyonunda fark yaratabilirsiniz. Kütük sehpalar hem estetik unsurlarla hem de işlevsel amaçlı kullanımıyla oturma odaları ya da yatak odalarınızı süsleyebilir. Ahşabın natürel dokusunu daha da ön plana çıkaran kütük sehpa modelleri, ağacın doğal formu ve dokusunu kullanarak evin havasını değiştirmenizi kolaylaştıracaktır. Görsel açıdan her evin havasını değiştirecek kütük sehpalarla kilim desenli dekoratif minderler otantik dekorasyonda kullanılabilir.

Otantik motifler

Güneşlik ya da perde unsurlarını otantik motiflerle sergileyerek göze hitap eden bir sonuç ortaya çıkarmaya ne dersiniz? Misafir odaları için ilham verebilecek bu örneğimizde taş duvar ahşabın natürel dokusu muntazam uyum sağlıyor ve göze hitap ediyor. Kilimlerden perde unsurlarına desenler ya da motifleri kullanmayı tercih edenlerin ilgisini çekebilir. Ayrıca homify'da iç mimarlar sekmesine tıklayarak farklı stil ve tarzlarda yatak odası modelleri görebilir ve inceleyebilirsiniz.

Pencere önü dekorlar ve şömine ile sıcak atmosfer

Pencere önü ister sedir ister ahşap raflarla işlevsel amaçlı dizayn edilebilir. Sedirler otantik dekorasyonda kullanılabilir. Ayrıca sıcak bir atmosfer oluşturmayı kolaylaştıran şömine modelleri ile sobalar, otantik ev dekorasyonu için uygun objelerdir. Ahşap kirişlerle taş duvarların muntazam uyumunun yanı sıra, desenli kilimlerde kullanılan sıcak renkler içinizi ısıtacak.

Taş duvarlar ve ahşabın uyumuyla mutfağınızın havasını değiştirin!

Mutfak dekorasyonunda belirgin bir stil ve tarzı ön plana çıkarmak istiyorsanız, yalnızca mobilya tasarımları ile kalmamakla beraber duvar zemini ile döşeme kaplamalarında natürel dokular kullanarak otantik bir hava oluşturabilirsiniz. Ahşabın natürel renkleri ve dokuları ile taş duvar kaplama alternatifleri mutfağınızın havasını bir anda değiştirebilir!

Eskitme mobilyalar

Eskitme ahşap dresuar modeli, incelikle dizayn edilmiş ve dekorasyonda fark yaratacak bir tasarıma sahip. Antika mobilyaların yanı sıra, eskitme görünümü kazandırılan ahşap mobilya ve aksesuarları kullanarak cebinizi yakmayacak dekoratif çözümler bulabilirsiniz. Eskitme ahşap mobilyalarla evinizin havasını değiştirebilir, otantik dekorasyonla uyumlu bir dekoratif öğe olarak kullanabilirsiniz.

Dekoratif yastıklar ve minderler

Otantik ev dekorasyonunda minderlerin dekoratif amaçlı kullanımına rastlayabilirsiniz. Aynı zamanda işlevsel amaçlı kullanılabilen minderler konfor ve rahatlığınızı sağlar. Kilim desenli minderlerden sıcak renkli otantik motiflere dekoratif amaçlı birçok alternatifini bulabilirsiniz. Minderlerde kullanılan yüzü değiştirerek otantik bir hava katacak kılıflar satın alabilir ya da kendiniz dikerek ev dekorasyonunda fark yaratabilirsiniz.

Kilimler

Döşeme zemini örtülerini unutmayın! Otantik ev dekorasyonunda döşeme zemini için desenli kilimler ya da motifli halılar kullanabilirsiniz. Renklerin ahengini ortaya çıkaran dekoratif kilimler, hem estetik amaçlı hem de bir alanı vurgulamak için kullanılabilir. Dönemsel izlerle dokunmuş olan kilimlerin her eve yakışacak renk ve desen alternatifleri mevcut.

Ahşap oymalı koltuk

Endonezya Ahşap Oymalı Koltuk homify Kırsal Oturma Odası Ahşap Ahşap rengi koltuk,Kanepe & Koltuklar

Ahşap hem doğal bir malzemedir hem de kolay şekil alabilir. Dolayısıyla ahşap mobilyaları seçerken dekoratif amaçlı oymalı modellerini gözden geçirebilirsiniz. El işçiliğindeki zarafet göze hitap eder ve otantik ev dekorasyonu için fark yaratan bir mobilya olacaktır. Ahşap oymalı koltuk modellerinin yanı sıra sandalyeler, masa ve sehpalar, dolap ya da raf modelleri kullanabilirsiniz.

Depolama sistemlerine altenatif çözümler: Ahşap sandıklar

Ahşap sandıklarla kilim desenli minder ve yastık modelleri otantik tarz döşenen bir ev için uygun aksesuarlardır. Kırmızı tuğla duvar kaplaması natürel renkleriyle ahşap mobilyalarla bir arada muntazam uyum sağlayacaktır. İster eskitme ister oymalı ahşap sandık modeli kullanın; otantik ev dekorasyonu için hem işlevsel hem de dekoratif amaçlı kullanabilirsiniz.

Ferforje kapı çanı

Ferforjenin şekil alabilen özelliği, detayları ön plana çıkarmanızı kolaylaştırır. Ferforje kapı çanı, son derece şık bir dekor oluşturur. Aynı zamanda ihtişam seven otantik tutkunları için ferforje lamba aksesuarlarına göz atmalarını tavsiye edebiliriz.

Dekoratif şekerlikler

İncelikle tasarlanan ve zarafeti formuyla ortaya çıkaran dekoratif şekerlik modelleri otantik aksesuarların vazgeçilmezleri olarak kullanılagelmektedir. Gümüş ya da bakır şekerlikler hem dekoratif amaçlı hem de işlevsel unsurlarla kullanılabilir. 

Bu yazıyı beğendiyseniz, ayrıca 'Güzellikleriyle göz kamaştıran 10 rustik mutfak örneği' yazımızı gözden geçirebilir, rustik mutfak aksesuarlarına göz atabilirsiniz.

Bu yazımızı nasıl buldunuz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler