​Örnek fotoğraflarla 15 komodin modeli

nihal e. nihal e.
Akasya Residence 1, Öykü İç Mimarlık Öykü İç Mimarlık Klasik Yatak Odası
Loading admin actions …

Yatak odasının en büyük işlevi rahat bir uyku çekmektir. Bu nedenle çoğu dekoratör yatak odalarını dizayn ederken yumuşak tonlar seçerek huzurlu bir atmosfer sağlar. Ancak yatak odasının fonksiyonunu tek bir amaçtan ibaret düşünemeyiz. Burası aynı zamanda kendimize ait özel bir alandır. Tüm kişisel eşyalarımız yatak odasında bulunur ve evde en çok vakit geçirdiğimiz yerlerin başında gelir. Dolayısıyla yatak odasının nasıl göründüğü en az işlevi kadar önemli bir konu.

Yatak odasında kullanılan mobilyalar arasında en başta yatak gelir. Ve muhakkak bir giysi dolabı bulunur. Bunların dışında kalan eşyalar ise yatağın her iki yanına yerleştirilen komodin ve şifonyerdir. Arzuya göre bir adet koltuk ya da makyaj masası da eklenebilir. Şayet yeterli alanınız varsa daha çok eşya yerleştirebilirsiniz. Ancak bugünkü konumuz ekstra eşyalar değil, her yatak odasında bulunması gereken komodinler. Hazır bir yatak odası takımı aldığınızda iki adet komodin mutlaka takımla beraber gelir. Son yıllarda tüm hazır takımlarda şifonyer de bulunuyor. Fakat geniş bir giysi dolabınız varsa şifonyer ihtiyaç duymayabilirsiniz.

Komodinin yardımcı bir mobilya görünümünde olsa da aslında gayet kullanışlıdır. Yatağınızda uzanırken bir bardak suya ihtiyacınız olduğunda komodinin üzerine yerleştirirsiniz. Benzer şekilde başucu lambaları da komodinin üzerinde bulunur. Kısacası konforunuz ve küçük eşyalarınız için masa vazifesi görür. Ayrıca çoğu komodin modeli çekmecelidir ve böylece ek depolama imkanı sunar. Şifonyer de gardırobun yetersiz kaldığı durumlarda ilave depolama için harika bir alternatiftir. Çok sayıda çekmece sayesinde çorap, saat gibi küçük eşyalarınızı rahatlıkla yerleştirebilirsiniz. Aşağıda yatak odaları için farklı modellerde tasarlanmış 15 komidin ve şifonyer göreceksiniz. Bu örnekleri inceleyerek kendi eviniz için ilham almanızı umuyoruz.

​1- Temiz çizgiler

homify Klasik Yatak Odası

Koyu ahşap zemin haricinde her şeyin beyazlara büründüğü yatak odası sade fakat kişilikli bir oda. Üst kısmı çekmece, alt kısmı açık raf şeklindeki komodin ise tıpkı yatak gibi bembeyaz. Küçük, sade çizgilere sahip bu örnek ferah yatak odaları için ideal bir seçim.

​2- Klasikle gelen şıklık

Sırada klasik tarz yatak odaları için şahane bir şifonyer modeli var. En üstteki ilk çekmecesi küçük, diğer sekiz çekmecesi geniş olan şifonyer yatak odasında daha çok depolama ihtiyacı duyanlar için mükemmel bir çözüm. Altın varaklı bir ayna ile tamamlanan mobilya, görünüm açısından dekorasyona uyum sağlıyor.

​3- Şeffaf cam küp

Milimetrekare Tasarım ve Mimarlık imzasını taşıyan bu model özel imalat olup şeffaf camdan üretilmiş. Kesik bir küp olarak tasarlanan komodin esasen lamba işlevi görüyor. Bununla birlikte lamba ile iç içe tasarımı komodini daha kullanışlı hale getirmiş. Fiyatı 450 TL olan tasarım çağdaş yatak odaları için güzel bir seçenek.

​4- Retro modeller

Ahşap Retro Konteyner Komodin homify Ticari alanlar Ahşap Ahşap rengi Ofis Alanları & Mağazalar

Komodin modelini yatak odasının tarzına uygun olarak seçebilirsiniz. Örnek fotoğraftaki ahşap komodin Otantik Çarşı tasarımı olup retro tarzda yatak odaları için şahane bir model. Dört çekmecesi sayesinde depolama alanı da sunuyor.

​5- Kullanışlı şifonyer

Yatak odanız küçükse sınırlı alanı en iyi şekilde değerlendirmeniz gerekir. Özellikle de fazla eşyanız varsa. Zira gardıroplar çok yer işgal ediyor ve yatak odasına ikinci bir giysi dolabı almak hareket alanını kısıtlayacaktır. Şifonyer ise dar ama uzun modelleriyle küçük yatak odaları için pratik bir çözüm olabilir.

​6- Ferforje komodin

Komodin tasarımında diğer mobilyalarda olduğu gibi cam, ahşap, plastik gibi çok sayıda malzeme kullanılabilir. Ferforje de ev mobilyalarında kullanılan materyallerden biri. Bilhassa bu örnekte olduğu gibi yatak başı da ferforjeden yapılmışsa aynı malzemeden üretilmiş bir komodin şahane bir ikili olacaktır.

​7-Seçkin takımlar

Klasik villa projesi homify Klasik Yatak Odası

Klasik yatak odası takımları sade olabileceği gibi gayet gösterişli de olabilir. Zira klasik tarz gösterişe açıktır. Örnek fotoğraftaki yatak odası da böyle bir takıma sahip. Tüm mobilyalar zarif detaylara sahip, komodin ve şifonyer de birbirine çok uyumlu.

​8- Koyu renkli modeller

Komidin ve şifonyer örneklerinde genellikle beyaz ve krem gibi açık renkler kullanılsa da dekorasyona uygun olacak şekilde daha koyu tonlar tercih edilebilir. Gökhan Bayur imzasını taşıyan bu yaka odası örneğinde siyah abajurlarla aynı renkte geniş komodinler kullanılmış.

​9- Kütükten komodin

En yaratıcı örneklerden biri, son yılların trendi olan kütükten yapılmış bir komodin tasarımı. Tamamen doğal ve bir o kadar kullanışlı.

​10- Duvara monte komodin

homify Eklektik Yatak Odası

Alan sıkıntısı yaşayan kişiler için örnek fotoğraftaki gibi bir model en iyi tercihlerden biri. Üstelik bir o kadar şık ve estetik.

​11- Aynalı komodin modelleri

homify Modern Yatak Odası

Artık günümüzde kompakt mobilyalar çok daha fazla rağbet görüyor. Böylece tek bir yatak satın alarak aynı zamanda komodine, aynaya ve büyük bir yatak başına sahip olabiliyorsunuz.

​12- Afrika esintisi

homify Tropikal Yatak Odası

Yatak odası dekorasyonu için bir profesyonelle çalıştığınız takdirde son derece parlak fikirlerle orijinal bir yatak odasına sahip olabilirsiniz. Bu örnekte Afrika temalı bir yatak odası tasarlanmış. Detaylardaki yaratıcılık hemen göze çarpıyor. Komodin olarak ise sıradan bir model yerine üst üste yerleştirilmiş iki adet mini valiz kullanılmış.

​13- Huzur dolu

OHY Evi Sunflower Sitesi homify Modern Yatak Odası

Genç bir çifte ait yatak odası dekorasyonu ile açık renkler kullanılarak huzurlu bir ambiyans elde edilmiş. Esnek çizgilere sahip şifonyer tasarımıyla göz dolduruyor. Şifonyeri tamamlayan ayna ise sade ama güzel.

​14- Yatakla birleşik komodin

Next Container - 2 Ft Premium Oda İçi 1 homify Modern Yatak Odası konteyner,konteyner ev,prefabrik ev

Küçük alanlar için pratik çözüm sunan bir diğer örnekte yatak tabanıyla birleşik bir komodin modeli görüyoruz. Ayakları olmayan komodin havada süzülüyor ancak buna karşın dikkat çekmemesi imkansız. Zira kırmızı rengi hayli iddialı.

​15- Makyaj masasıyla birlikte

homify Modern Yatak Odası

Son yatak odası örneğinde komodin ile birlikte makyaj masası mevcut. Ortada bulunan geniş yatak dışında oda çok büyük değil. Dolayısıyla sınırlı boşluk iyi değerlendirilmeli. Makyaj masası çok yer kapladığından şifonyer masanın alt boşluğundan yararlanmış. Son derece akıllıca.

Bu yazıyı beğendiyseniz 'Odanıza renk katacak yatak odası aksesuarları' başlığına göz atabilirsiniz.

En çok hangisini beğendiniz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler