Dar ve küçük antreler için dekorasyon fikirleri

Aydin Sanli Aydin Sanli
homify Modern Koridor, Hol & Merdivenler
Loading admin actions …

Ne derler bilirsiniz: Evi gösteren girişidir. Çünkü tabi ki ilk izlenimler çok önemlidir. Antreler, yani giriş koridorları da evlerimizin dekorasyonunu tasarlarken bu yüzden oldukça büyük bir önem taşıyorlar. Ancak çoğunlukla yapısal olarak zorlu bir şekle sahip oldukları için ve ayrıca işlevsel olarak geçiş ve karşılama alanı olarak kullanıldıkları için antreleri dizayn ederken nasıl dekorasyon unsurları kullanmak gerektiğine dair çok net bir fikrimiz olmayabiliyor. Bunun yanı sıra antreleri önem sıralamasında gerilerde tutmak gibi bir dekorasyon hatasının da yapıldığını sıklıkla görüyoruz. Nasılsa genellikle küçük ve dar olan bu geçiş alanları boş kalsa bile olur anlayışıyla, basit bir ayakkabılık konularak geçiştiriliyor. Ancak bunun evinizin genel görünümü ve atmosferi açısından oldukça büyük bir hata olduğunu söylemeliyiz. Eğer evinizin hem konuklarınızı hem de sizi davetkar, yüksek enerjili ve iyi hissettiren bir şekilde karşılamasını istiyorsanız antre dekorasyonuna özellikle ekstra özen göstermenizi tavsiye ediyoruz. 

Peki ama dar ve küçük giriş koridorlarını nasıl döşeyebiliriz? Antreler için çarpıcı ve kullanışlı mobilya türleri nelerdir? Antreleri nasıl davetkar bir şekilde tasarlayabiliriz? İşte tüm bu soruların cevapları…

1. Berjer ile sıcak bir karşılama

homify Modern Koridor, Hol & Merdivenler Komodin & Etajerler

Antreleriniz için mobilya ve aksesuar seçerken, nasıl bir yerleşim tasarlayacağınız üzerine düşünürken elbette ilk olarak antrenizin şeklini ve büyüklüğünü ele almanız gerekir. Bugün artık apartman dairelerinde genellikle küçük antreler yaygın. Ancak binanın mimari özelliklerine göre antrenin konumu ve şekli de değişebiliyor. Bazı antreler dar ve uzun bir koridor şeklinde uzanırken  bazıları küçük de olsa bir giriş holü şeklinde tasarlanmış oluyor. Eğer antre olarak küçük bir holden bahsediyorsak bu örnekte olduğu gibi alışılmış koridor mobilyalarının yanı sıra bir de berjer ekleyerek dekorasyonu daha şık ve sıra dışı hale getirebilirsiniz.

2. Antre mobilyalarının vazgeçilmezi: Dresuar!

homify Modern Koridor, Hol & Merdivenler

Modern tasarımlı bir dresuar ve iki yanına yerleştirilmiş iki lambader de oldukça etkili ve popüler antre dekorasyon modellerinden birini oluşturuyor. 

3. Çekmeceli ve kullanışlı modeller

Çekmeceli dresuarlar antre alanlarında oldukça kullanışlı bir tercihtir. Anahtarlarınız, cüzdanınız, ehliyetiniz, arabanızın ruhsatı vs… Kısacası evden çıkarken ihtiyacınız olan her şeyin bir arada olması ve kapıya yakın bir yerde el altında bulunması her zaman işe yarar. Çekmeceli dresuarlar da size böylesi bir düzen alanı sağlayacak ve evden çıkarken unutmamanız gereken şeyleri derleyip toparlamanıza yardımcı olacaktır. 

4. Canlı ve davetkar bir antre için…

LMS EVI TESVIKIYE homify Modern Koridor, Hol & Merdivenler Ahşap Ahşap rengi interiordesigneristanbul,,architectistanbul,,mimaristanbul,,icmimaristanbul,,modernevdekorasyonu

Yüksek enerjili, neşeli ve davetkar bir antre için kullanabileceğiniz en garantili ve kolay aksesuarlar elbette canlı bitkiler! Ev ağaçları olsun, dresuarların üzerindeki vazoların içinde rengarenk ve mis kokulu çiçekler olsun, ya da bu örnekteki gibi hem büyük ve görkemli çiçekleriyle hem de modern ve şık büyük vazolarıyla kendine hayran bırakan süs bitkileri olsun… Seçim sizin…

5. Boy aynası

homify Modern Koridor, Hol & Merdivenler

Evden çıkarken üstümüze başımıza son kez şöyle bir bakmak isteriz, bu artık bugünün giyime ve prezantabl bir görünüme önem veren dünyası için bir ihtiyaç. Dolayısıyla boy aynaları, aynı zamanda evden çıkarken son uğrak noktamız olan antreler için oldukça pratik ve faydalı bir aksesuar. İşlevsel katkıları bir yana, estetik olarak da dar alanları daha geniş ve ferah gösterdikleri için aynalar dar ve küçük antreleri daha da güzelleştiren unsurlardan biri olarak öne çıkıyor. 

6. Boydan boya geniş ve ferah ayna kaplamaları

Boy aynası konseptini bir adım daha ileri götürmeye ne dersiniz? Antrenizin bulunduğu duvarlardan birini boydan boya ayna ile kaplatmak giriş alanınızı görsel açıdan çok ferahlatacaktır. 

7. Daha küçük antre aynaları

Giriş Holü homify Modern Koridor, Hol & Merdivenler Ahşap Ahşap rengi

Ayna denilince illa ki boy aynası olması gerekmiyor elbette. Daha yalın ve sade bir tasarım arayanlar için minimalist bir dresuar modeline eşlik eden küçük aynalar oldukça etkileyici ve az yer kaplayan antre dekoeasyon fikirlerinden birini oluşturuyor. 

8. Puflarla daha şık bir geçiş alanı

Ayakkabılarınızı giyip çıkarırken mutlaka oturacak bir yer arayanlardansanız antrenizin dekorasyonu için plan yaparken planınıza şık pufları da eklemek isteyebilirsiniz. Dresuarın iki yanına, ya da eğer çok küçük ve dar bir antreden söz ediyorsak tek yanına bir ya da iki puf koyarak hem antre dekorasyonunuzu renklendirebilir, hem de ayakkabı giyip çıkarma işleminizi kolaylaştırabilirsiniz. 

9. Banklara ne dersiniz?

Giriş | Entrance homify Modern Koridor, Hol & Merdivenler

Puf ya da berjer yerine şık ve modern bir alternatif de banklar. Yeni nesil banklar antre dekorasyonlarında son yıllarda giderek daha da fazla kullanılmaya başlandı.

10. Özgün ve özel tasarımlar

Giriş | Entrance homify Modern Koridor, Hol & Merdivenler

Antrenizdeki mobilyaları tamamen kendi istediğiniz ölçülere göre kendiniz tasarlayıp pratik bir şekilde marangozunuza da yaptırabilirsiniz aslında. Çünkü aslında küçük bir antreyi işlevsel ve şık hale getirmek için bu örnekte olduğu gibi tek bir raf şeklinde uzanan bir tasarım bile yeterli olabiliyor. Geniş bir aynanın yanı sıra, anahtarlık olarak kullanılabilecek minik dörtlü bir raf ve alan tasarrufu sağlayan, ayakları dahi olmayan, duvara monte dar ve uzun bir ahşap raf. İyi fikir değil mi? 

11. Antre dekorasyon ve mobilyaları denilince akla ilk gelen…

Antre dekorasyonu denilince olmazsa olmazların başında tabi ki portmantolar geliyor. Portmantolar özel olarak giriş koridorları için tasarlanan, hem ayakkabılık alanının, hem palto, atkı, şapka, şemsiye gibi aksesuar ve giysiler için ayrılmış askı ve dolapların, hem bir aynanın, hem de anahtar, gözlük vs gibi evden çıkarken lazım olacak olan eşyalarımızın el altında ve düzenli bulunmasını sağlayan rafların kompakt bir şekilde dizayn edildiği çok fonksiyonlu mobilyalar. Ve eğer dar ve küçük antre tasarımlarında az öge ile çok işlevi gerçekleştirmek istiyorsanız aradığınız modeli yeni nesil portmanto tasarımlarının arasında bulabilirsiniz. 

12. Farklı portmanto modelleri

Portmantoların en önemli avantajları bugün pek çok farklı modele sahip olmaları ve pek çok farklı boyutta üretiliyor olmaları. Hem evinizin genel dekorasyon tarzına uyum sağlayacak, hem de antre boyutunu dolduracak, onu daraltmadan işlevini yerine getirecek bir model bulmak mümkün. 

13. Kapsamlı ve geniş

Koridor | Hall homify Modern Koridor, Hol & Merdivenler

Dediğimiz gibi, portmanto modelleri bugün oldukça geniş bir çeşitliliğe sahip, antrenin bir duvarı boyunca yayılan ve ayakkabı giymek için ihtiyaç duyulan oturma bölgesini de bünyesinde barındıran daha kapsamlı portmanto tasarımlarına da rastlayabilirsiniz.

14. Ayakkabılık modelleri

Portmanto kadar geniş bir mobilya istemiyorsanız, bunun için yeriniz yoksa ya da buna ihtiyacınız yoksa, yine de eğer ayrı bir giyinme odanız yoksa ayakkabılarınız için bir dolaba ihtiyaç duyacaksanız. Dar ve küçük giriş koridorlarında kullanılan popüler ve kullanışlı mobilya seçeneklerinden biri de dresuar işlevi de gören, çekmeceli ve dolaplı ayakkabılıklar. Aslında bu tarz tasarımların portmantolardan tek farkı aslı ve giysi dolaplarının olmaması. 

Evinizin girişini daha şık hale getirecek dekoratif fikirler için bu yazımızdan da ilham alabilirsiniz: Antre dekorasyonu deyip geçmeyin: Evinizin girişini güzelleştirin

Siz antrenizde hangi mobilyaları kullanıyorsunuz? 

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler