Mutfak duvarlarını dekore etmek için birbirinden güzel 11 farklı örnek

Meral Eser Meral Eser
Yeni Nesil Dikey Bahçeler , Butik Bahçe Dikey Bahçe ve Peyzaj Tasarımları Butik Bahçe Dikey Bahçe ve Peyzaj Tasarımları Minimalist Bahçe
Loading admin actions …

Mutfak duvarlarını dekore ederken, işlevsel ve görsel açıdan değer kazandırmak mümkün. Özellikle küçük mutfaklarda depolama ihtiyacını karşılayacak ekstra alanlara ihtiyaç duyarız. Raf sistemleri, duvarları işlevsel hale getirmek için bir araç olabilir. Yalnızca fonksiyonel unsurlarla kalmayıp, mutfağınızın havasını değiştirecek dekorlar oluşturabilir, objeleri sergileyebilirsiniz.  

Bir mutfağın havasını değiştirecek en önemli unsurlardan biri de duvar kaplamalarıdır. 3 boyutlu duvar kapıtları, şık ışıklandırma unsurları, objelerin sergilenmesi, mutfak duvarlarına uygun dikey bahçe ve tablo modelleri, şık ve renk katacak çerçeveler, tezgah alanında yer açacak askılık sistemleri ile duvarlarınızı donatabilirsiniz.

Mutfaklar, evin oturma alanlarından sonra en çok kullanılan mahallerinden biridir. Dolayısıyla mutfak duvarlarına özen göstermiyorsanız, daha kullanışlı ya da şık hale getirecek dekor fikirlerini gözden geçirebilirsiniz. Duvarlar, yerden tavana geniş bir alanı kapsar. Bu alanda kullanıcı ihtiyaçları esas alınarak şık ve kullanışlı duvar dekorları dizayn edilebilir. 

Şık ve iç açıcı duvar fayansları ile mutfağınızı bambaşka bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Natürel dokuları beğeniyorsanız, tuğla duvar ya da taş duvar görünümü kazandıran duvar kaplamalarını kullanabilirsiniz. homify'da dekoratörler sekmesinde farklı stillerde örnekler bulabilir ve profesyonellerin çalışmalarını gözden geçirebilirsiniz. 

Bu yazımızda mutfak duvarlarınızı daha kullanışlı hale getirecek ve güzelleştirecek 11 farklı örneği bir araya getirdik, ilham veren fikirler bulabilirsiniz.

1. Doğal yosun tablolar

Bitki tabloları, doğada yetişen ve bakıma ihtiyacı olmayan bitkilerden oluşuyor, son derece şık duvar dekorları için uygun bir alternatif. Doğadan renkleri mutfak duvarlarına taşıyarak daha canlı ve huzur veren dekorlar oluşturabilirsiniz. Aynı zamanda doğadan renkler dingin bir atmosfer oluşturur ve sıcaklık katar.

Yeşili yalnızca saksı bitkileri ile kullanarak sınırlamayın. Bitki tabloları, duvar dekorlarına hayat veren dikey bahçe alternatiflerinden biri olarak kullanılabilir. Özellikle apartman yaşamını seçenler için bahçe kullanım alanları çok fazla olmayabilir. Ev dekorasyonunda bitkiler ve çiçeklerin ferahlık katan olumlu etkileri yadsınamaz.

2. Raf sistemleri

Ahşap plakalar üzerinde kontrast bir renkle modern raf sistemleri dizayn edilmiş. Son derece kullanışlı ve görsel açıdan objelerin sunumu için raf sistemlerini değerlendirebilirsiniz.

Duvar raflarında göz hizasında sıklıkla kullanılan mutfak gereçlerini konumlandırırsanız, kullanış kolaylığı açısından son derece pratik olur. Raf sistemleri tavana kadar devam ediyorsa, en üst raflarda ağırlık yükü düşük olan ve daha az kullanılan eşyaları depolayabilirsiniz.

Raf sistemleri ile duvarlarınızı şık hale getirirken, farklı ebatlarda ürünlere uygun raf boyutlarını değiştirebilirsiniz. Duvar zemininde kullanılan kaplama rengine göre daha kontrast etki oluşturacak bir duvar rafı kullanabilir; uygulanacak stile göre belirlediğiniz renk paletinden bir renk seçerek duvar raflarını tasarlatabilirsiniz.

4. Üç boyutlu duvar kağıtları

Adeta gerçek tuğla görünümü kazandırılan üç boyutlu duvar kağıtları ile mutfağınızın görünümünü değiştirebilirsiniz. Tuğla duvarlar, natürel renk tonları ve dokularıyla sıcak bir atmosfer oluşturacaktır.

Eğer mutfağınızda ağırlıklı olarak soğuk bir atmosfer oluşturacak nötr renkler kullanıyorsanız, doğal malzemeler ya da daha ekonomik olan üç boyutlu duvar kaplamalarını kullanabilirsiniz. Çıkıntı ve girintileri ön plana çıkaracak bir ışıklandırma ile muntazam bir dizayn ortaya çıkacaktır.

3. Seramik kaplama

Petek dokuların duvar dekorlarına ahenk kattığı bu örnek, fayans ustalarının incelik gerektiren muntazam işlerinden biri. Hem modern hem de şık desen alternatifleriyle fayans seçenekleri son derece zengin bir yelpazeye dağılıyor.

Mutfak dekorasyonuna uygun şık seramik kaplama modellerini farklı renk ya da desen alternatifleriyle seçebilirsiniz. Ahşap açık raf sistemi için uygun bir zemin kaplaması yaptırmayı düşünüyorsanız, seramik duvar kaplamalarını değerlendirebilirsiniz.

5. Kara tahta

Mutfaklarınızda hem dekoratif bir görünüm sağlayacak hem de işlevsellik katacak bir ürün; kara tahta! Son derece kullanışlı olan kara tahta modelleri ile duvar dekorlarını düzenleyebilirsiniz. Mutfağınızda ihtiyaç duyduğunuz eksikleri not alabilecek, gereçleri pratik bir şekilde temin etmenizi sağlayacak numaraları yazabilirsiniz. Ayrıca günlük motive edici sözlerden beğendiğiniz sloganlar kullanarak enerji ve motivasyonunuzu bu yöntemle arttırabilirsiniz.

6. Dikey bahçe uygulamaları

Bitki cepleri, duvar dekorları için son derece şık ve sıcak bir atmosfer oluşturmanızı sağlıyor. Kırsal stil mutfak dizaynı için natürel dokular, ahşap mutfak dolapları ve doğal malzemelerin aksesuarlarda kullanılmasının yanı sıra dekoratif bitkilerin kullanımı tercih edilir. Huzur veren bir atmosfer oluşturmak için doğadan yeşili davet eden duvar dekorları dizayn edebilirsiniz. Dikey bahçe uygulamaları için mutfağınızın duvarına uygun alternetifleri seçebilir, ferah bir atmosfer oluşturabilirsiniz.

7. Duvarlarda sticker kullanımı

homify İskandinav Mutfak

Duvar dekorlarını eğlenceli ve neşeli kılacak sticker modellerini kullanmaya ne dersiniz? Beyaz rengin hakim olduğu mutfak duvarlarında yemek alanı için pratik kullanım olanakları sunan ahşap bir raf sistemi dizayn edilmiş. Oturma alanını daha şık hale getirecek çizgiler kullanmak istiyorsanız bu örnek size hitap edebilir. Mutfak temasına uygun çizgiler barındıran siyah sticker modeli son derece şık bir duvar dekoru oluşturmuş. Kullanımı hem pratik hem de şık bir alternatif.

8. Askılık sistemleri

Ankarada bir ev homify Modern Mutfak

Mutfak tezgahında yer açmak için duvarları kullanmaya ne dersiniz? Kağıt havlularda kepçelere birçok mutfak gerecini duvarlara asmak bu yöntemle mümkün. Ayrıca modern mutfaklarda günümüzde duvar dekorlarını işlevsel hale getiren askılık sistemleri, mutfak ürünleri ebatlarına ya da mutfak gereçlerinin türlerine göre temin edilebiliyor. Son derece kullanışlı ve mutfak tezgahı alanından yer kazandırıyor.

9. Mıknatıs bıçak tutucaları

İşte renkli ve pratik kullanım olanakları sunan bir çözüm! Günümüzde modern mutfaklarda mıknatıslı bıçak modelleri duvar dekorlarını renklendiriyor ve son derece şık hale getiriyor. Mıknatıs tutucuları, ayrıca tava ya da metal gereçlerin duvarda taşınması için uygun bir zemin oluşturacak şekilde dizayn edilebiliyor. Metal gereçler artık tezgahlarda yer kaplamayacak!

Ayrıca mıknatıs panolar kullanarak metal mutfak gereçlerini duvar dekorlarına taşıyabilir, mutfak tezgahı alanından tasarruf edebilirsiniz. Son derece pratik ve kullanışlı.

10. Tematik ara panel cam uygulamaları

Duvar dekorlarını canlandıracak alternatifler saymakla bitmiyor. Okyanus temalı duvar dekorları için ilham verecek bir uygulama olan ara panel cam kullanımı, aradığınız nitelikleri taşıyor olabilir. Doğadan renkler, desenler ve dokuları duvar dekorlarına taşıyarak hayat kazandırmak mümkün. Balık türlerini canlı renkleri ve desenleriyle duvar dekorlarına kullanmak, mavinin dingin ve ferahlatan tonlarıyla mutfağınızın havasını değiştirmek tek dokunuşla mümkün!

11. Duvar yazılarına uygun fayanslar

Mutfak dekorasyonunda uygulanacak stil ve tarza göre yazılar kullanabilirsiniz. Şehir temaları dekorasyonlarda sıklıkla uygulanır ve dolayısıyla yer isimleri duvar dekorlarında geçer. Mutfaklar için ise son derece şık ve modern bir görünüm oluşturacak temalarla yazılar kullanabilirsiniz.

Evinizde sıcak bir atmosfer oluşturacak renkler kullanacağınız fayans modellerini temaya uygun seçebilirsiniz. Bu mutfak örneğinde ise duvar dekorunu ön plana çıkaran sade renkli mutfak dolapları kullanılmış. Duvarlarda renkler, yazılar ve askılık sistemleri kullanılarak şıklık kazandırılmış.

Bu yazımızı beğendiyseniz, ayrıca 'Duvarlarınızı estetik kılan mutfak raf modelleri' yazımız da ilginizi çekebilir.

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler