İstanbul Zeytinburnu'nda ev konforu sunan otel odası tasarımı

Meral Eser Meral Eser
homify Ticari alanlar
Loading admin actions …

Birçok amaçla seyahat etme gereksinimi duyarız. Kimi zaman bir tatil ve dinlenme ihtiyacını karşılar, kimi zaman da iş gezilerinin bir parçasıdır. Ama en önemlisi temel barınma ihtiyaçlarını karşılamaktır ve burada konaklama opsiyonları gözden geçirilir. Kısa süreli ya da iş sürecine bağlı olarak, konaklama için ev konforu sunan ya da sıcak bir atmosfer oluşturan otel odaları aradığınız nitelikleri taşıyabilir.

Bu yazımızda, Zeytinburnu'nda yapılması planlanan otel projesi için hazırlanmış standart oda tasarımını ele aldık. Konfor sunan mobilyalarla uygulanacak stil ya da tarza göre bir otel odası tasarımı fark yaratıyor. Kullanıcı ihtiyaçlarını muntazam karşılayan planlama ve tasarım sürecinde konfor, işlevsellik, rahatlık ve estetik unsurlar bir araya geliyor.

Son derece şık, modern ve konforlu dizayn edilmiş otel odası tasarımı, İstanbullu iç mimarlardan Duygu Solaker imzası taşıyor. Tasarım sürecinden başlayarak, mimariden iç mimariye, uygulama projesi, danışmanlık, uygulama ve şantiye kontrolörlük alanlarında hizmet veren firması ile özgün tasarımlara imza atıyor. Projelerle ilgili daha fazla bilgi almak için, iç mimar Duygu Solaker'in homify sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Sıcak atmosferiyle ev konforu sunan standart otel odası tasarımını daha fazla beklemeden gözden geçirelim. İşte Zeytinburnu'nda yapılması planlanan şık ve modern bir otel odası tasarımı!

Natürel renklerle huzur veren bir oda

Zeytinburnu Otel / Standart Oda homify Ticari alanlar Ahşap Ahşap rengi Oteller

Doğanın renklerini ve ahengini ayrı mekanlar buluşturan firma, standart otel odası tasarımında da natürel renk tonları kullanıyor. Kahverengi ve krem tonları natürel renkler arasındadır. Uyku alanı için huzur veren dingin bir atmosfer sağlanmış. 

Krem, bej ve kahverengi tonlarının yanı sıra turuncu dokunuşlar sıcaklık katıyor. Natürel renklerle sıcak tonları buluşturan huzur veren bir oda dizayn edilmiş.

Kullanıcı ihtiyaçlarını esas alan tasarım

Zeytinburnu Otel / Standart Oda homify Ticari alanlar Oteller

Uyku alanı ile kalmamakla beraber kullanıcı ihtiyaçlarını muntazam karşılayan bir düzen oluşturulmuş. Modern stil çizgiler taşıyan mobilyalar yalın çizgiler taşıyor ve geometrik formlar öne çıkıyor. Sıcak içeceklerinizi yudumlarken dingin atmosferin keyfini çıkarın. 

Duygu Solaker imzası taşıyan konforlu bir ev projesi için, 'İstanbul Göztepe'de inci gibi bir evden örnek fotoğraflar' yazımıza da göz atabilirsiniz.

Konfor ve rahatlık

Zeytinburnu Otel / Standart Oda homify Ticari alanlar Oteller

Standart otel odası tasarımında estetik unsurlar göz okşuyor. Renklerin ahengi muntazam bir uyumla bütünleşiyor. Sıcak renk tonlarını kullanmak isteyenler, natürel ya da nötr tonlarla bir araya getirerek ahenk oluşturabilirler. Sıcak renk dokunuşlarıyla gözü yormayan dingin bir atmosfer oluşturulmuş.

Dairesel formlarla asimetrik konumlanan modern askıt lambalar kullanılmış. Asma tavan için spot aydınlarmalar ile LED aydınlatma üniteleri son derece şık ve göz alıcı bir atmosfer oluşturuyor. Modern aydınlatma aksesuarları, konfor sunan mobilyalar ve sıcak atmosferiyle konukların kullanım ihtiyaçlarını karşılayacak muntazam bir planlama mevcut.

Yalın çizgiler

Zeytinburnu Otel / Standart Oda Banyosu homify Ticari alanlar Oteller

Alanlar görevlerine göre ayrılırken, lavabo alanı, tuvalet ve duş alanları muntazam dizayn edilmiş. Duvara monte klozet modeli ile tuvalet alanını esas alan spot ışıklandırma unsurları kullanılmış. 

Otel odası banyosunda hijyenik koşulların yanı sıra, havlulardan temizlik ve bakım ürünlerini temin etmek önemlidir. Banyo ürünleri için uygun depolama alanları dizayn edilmiş. Ahşap açık raf sistemleri ile tuvalet alanı için ayrılan alanlarda natürel renk tonları kullanılmış. Geniş ayna dizaynı ile derinlik katan unsurlar mevcut.

Modern banyo

Zeytinburnu Otel / Standart Oda Banyosu homify Ticari alanlar Oteller

Banyo dekorasyonunda da oda alanında uygulanan tasarım çizgisi sürdürülüyor. Natürel renk tonlarının ahengi, banyo dekorasyonunda da dingin bir atmosfer oluşturuyor. Günün yorgunluğunun ardından huzur veren doğal renk tonlarının bir araya geldiği bir banyo tasarımı dekorasyonda fark yaratacaktır.

Akılcı tasarım

Zeytinburnu Otel / Standart Oda Banyosu homify Ticari alanlar Oteller

Cam duşakabin modeli, son derece kullanışlı ve modern bir çizgiye sahip. Cam materyal, derinlik katan unsurlarla banyoyu geniş ve ferah gösterir. Duş alanında da döşeme zemini kaplaması ile uyumlu renk tonları ve desenli fayans modelleri kullanılmış. Duş alanından havlular ve diğer banyo ürünlerine kolaylıkla erişim sağlanıyor.

Kuşbakışı görünüm

homify Ticari alanlar Oteller

Plan düzleminde banyo alanının görevlerine göre ayrılışını burada gözlemleyebilirsiniz. Duş alanı için duvardan duvara bir zemin alanı kaplanıyor ve cam duşakabin kullanılmış. Kirli su giderleri için zeminlerde gördüğünüz dairesel formlar plan düzleminde işlenmiş. İki aks boyunca duvarlar kahverenginin dingin tonlarıyla kaplanmış. Duşa alanı için ayrılan alanlarda zemin kaplamasında su geçirmez fayans modelleri kullanılmış. Akılcı tasarımıyla son derece şık ve göz alıcı bir banyo dizaynı.

Bu otel projesindeki standart oda tasarımını beğendiniz mi?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler