Duş başlığı modelleri ve duş setlerinde yeni nesil özellikler

Homify TR Homify TR
Modern Banyo Duş Takımları, Erdem Duşakabin Tasarım Atölyesi Erdem Duşakabin Tasarım Atölyesi
Loading admin actions …

Güne yüksek enerji ile ve ferah bir şekilde başlamanın en etkili yolu pek tabii ki canlandırıcı bir duştur değil mi? Aynı şekilde stresli ve yorgun bir günü sonlandırmak ve dinlenmek için de keyifli bir duş oldukça iyileştirici ve dinlendirici bir etki yaratıyor. 

Elbette duşun çok daha keyifli ve iyileştirici olması için pek çok farklı duş başlığı ve duş ünitesi seçeneği bulunuyor. Farklı estetik ve fonksiyonel özelliklere sahip olan bu modellerin özelliklerini ve size en uygun olan seçeneği öğrenmek istiyorsanız sizin için yeni nesil duş teknolojilerini derledik.

Duş başlığı çeşitleri:

Eğer banyonuzdaki duş alanının özelliklerini yenilemek istiyorsanız seçeceğiniz duş başlığı ve ünitesine karar verirken öncelikle çeşitleri dikkate almalısınız. Üç tip duş başlığı olduğunu söyleyerek başlayalım:

- Sabit duş başlıkları

Duş ünitesinin duvarına kalıcı olarak monte edilirler. Bazı sabit duş başlıkları, yüksekliğin ayarlanabileceği şekilde monte edilir. Bu modeller özellikle minimalist banyo dekorasyonları için oldukça ideal diyebiliriz. Sabit duş başlıkları duştaki su akışında yağmur etkisi yaratmak için tavandan yağmur veya sprey duş başlıkları şeklinde de monte edilebilirler. Elbette yağmur etkili ve tavandan gelen sistemler için özel sıhhi tesisat gerekiyor.

- El tipi duş başlıkları

Bunlar duvara duş hortumu şeklindeki esnek bir boru ile bağlanır ve harekete izin veren bir yapıya sahiptir. El tipi duş başlıkları, çoğu zaman ihtiyaçlarınıza bağlı olarak duvarda alçak veya yüksek asabilecek sabit montaj aparatına asılır. El tipi duş başlıklarının avantajları özellikle çocukları ve evcil hayvanları yıkarken ortaya çıkıyor. Elbette duşu ve küveti temizlemeyi de kolaylaştıran seçeneklerdir.

2si 1 arada duş başlıkları

Sabit veya el tipi bir duş başlığı isteyip istemediğinize karar veremiyorsanız, el ünitesinin sabit şarj ünitesine bağlandığı ikisi bir arada modellerden oluşan bir üniteyi düşünebilirsiniz.

Duş armatürleri

Duş başlığının modeli seçilirken duş armatürünün modeli de oldukça büyük önem taşıyor. Duş bataryası su sıcaklığını ve akışını kontrol ettiği gibi ayrıca kaç çıkışı olduğuna göre seçeceğiniz duş başlığı modellerini de sınırlandırır. Duş başlığı için tek çıkışı olan duşlarda ikili bir duş sistemi seçmek imkansızdır. Dolayısıyla eğer yeni bir duş başlığı bakıyorsanız mutlaka duş armatürünüzün modelini de inceleyerek uyumlu modellere bakın ya da duş armatürünüzü de seçeceğiniz duş başlığına göre değiştirin.

Ekstra özellikleri olan modeller

Elbette üç tip duş başlığı olması demek yalnızca üç model duş setinin olduğu anlamına gelmiyor. Aksine, bu üç montaj ve kullanım tipine göre bugün artık o kadar çok model ve tasarım var ki, seçerken kafanızın karışması normal. Malzeme özelliklerinden su püskürtme farklılıklarına ve ekstra özelliklerine göre farklı modellere de bir göz gezdirelim isterseniz:

- Hidroterapi etkili duş setleri

Bu sistemlere aslında duş başlığı demek yetersiz kalıyor çünkü duş kabinin ve duvarların da dahil olduğu kapsamli bir duş sistemi gerektiriyor. Vücudunuza farklı açılardan buhar ve farklı püskürtme sistemleri ile su püskürten ve ayak masajına varana kadar pek çok farklı özelliği bir arada barındıran bu duş sistemleri suyun iyileştirici etkisini maksimize etme hedefi ile üretiliyor ve çok daha keyifli ve iyileştirici bir duş deneyimi sağlıyor. 

Hidroterapi etkili duş setleri genellikle karşıt ya da bitişik duvarlarda dikey sıralar şeklinde monte edilirler ve kullanıcıya baştan ayağa masaj yapan bir çapraz su deseni sunarlar. Bu sistemler tesisatın baştan aşağı yenilerek duvar montajları ile de uygulanabildiği gibi, daha ekonomik ve pratik olan duvar duş panelleri ile de yarı bağımsız olarak uygulanabiliyor. Tabii bu sistemler ya da paneller için nispeten geniş bir duş kabin alanına sahip olmak gerekiyor ve küçük banyolar için çok da uygun olduklarını söyleyemeyiz.

- Yağmur duşları

Sabit duş başlıkları başlığı altında da söz ettiğimiz yağmur etkili duşlar geniş bir duş başlığı ile tam tepeden su püskürten duş seti modelleridir. Başın tam üzerinden daha yaygın bir su püskürtme sistemi ile yağmur efekti yaratan bu başlıkların isimleri de püskürtme tiplerinden geliyor. Her ne kadar çoğunlukla özel bir tesisat ile tavana monte edilen duş başlıkları ile bu etki elde edilse de bağımsız tasarımlar da bulunabiliyor. Bu duş başlığı modelleri özellikle alçak tavanlı banyolar için çok daha uygun diyebiliriz.

- Püskürtme tercihlerinin ayarlanabilir olduğu duş başlıkları

Duş alışkanlıklarını en çok belirleyen temel unsurlardan biri de tabii ki su püskürtme özellini nasıl sevdiğiniz ve kullandığınızla ilgilidir. Kimisi tazyikli duş başlıklarını tercih ederken kimi ise daha geniş bir alana yayılan ve düşük hızda püsküren duş ünitelerini tercih eder. Bu durumda eğer evde tek başınıza yaşamıyorsanız birden çok püskürtme seçeneği olan bir duş başlığı seti tercih etmenizi tavsiye ediyoruz. Çoğunlukla duş başlığına iliştirilen bir klips yardımı ile birkaç farklı püskürtme seçeneğinin kullanıma uygun olduğu duş setleri farklı ihtiyaç ve istekleri karşılayabildikleri için en çok tercih edilen duş başlığı modellerini oluşturuyor.

- Tasarruflu duş başlığı sistemleri

Çevreci organizasyonlar bizi özellikle önümüzdeki on yıllar içinde oldukça tehlikeli bir temiz su kıtlığının beklediği konusunda sıklıkla uyarıyor. Bireysel kullanımlarda su tasarrufuna önem göstermek de çevreci bir tadbir olarak önerilen çözümlerden biri. Bu yüzden çamaşır ve bulaşık makinelerinden diğer su kullanım araçlarına kadar her şeyde de su tasarrufu sağlayan ve evlerdeki bireysel su harcamalarını önemli ölçüde azaltan tasarımlar üretiliyor ve insanlar da bunları kullanmaya teşvik ediliyor. 

Duş başlığı setlerinde de tasarruflu su başlığı modelleri üretiliyor. Bu modellerde düşük akışlı duş başlıkları tüketicinin daha düşük harcama ve enerji maliyetleri yaratmasına yardımcı oluyor. Elbette tasarruflu duş başlıkları ile doğaya karşı duyarlı olabileceğiniz aynı zamanda su faturalarınızı da azaltarak ev ekonomisine de katkıda bulunabilirsiniz.  Ayrıca düşük basınçlı tasarruflu duş başlıklarının yanı sıra her duşta su miktarını büyük ölçüde azaltan ve banyo yaparken kullanmadığınız durumlarda su akışını kolaylıkla durduran sensörlü duş sistemleri de bulunuyor.

- Son teknoloji ile daha keyifli duş deneyimi sağlayan yeni nesil modeller

Duş alırken müzik eşliğinde şarkı söylemek ister misiniz? Dahili kablosuz hoparlörlü bir duş başlığı düşünün. Müzik çalma listenizi aktarabilir veya hatta duş yaparken sabah haberlerini dinleyebilirsiniz. Bluetooth özellikli cihazlarınızla (tabletler, dizüstü bilgisayarlar veya akıllı telefonlar) senkronize olan ve çıkarılabilir ses kapsülünü şarj edebileceğiniz akıllı duş sistemlerinden led ışıklarla birbirinden renkli aydınlatma modellerine sahip olan ve farklı ambiyanslar yaratabilen, hatta su ısısına göre led ışığın renginin değiştiği ledli duş başlığı modellerine kadar son teknolojinin kullanıldığı pek çok farklı seçenek de bulunuyor.

Malzeme seçenekleri:

Banyo aksesuarları artık pek çok farklı malzemeden imal edilebiliyor. Duş başlıkları da banyo dekorasyonunuza göre tercih edebileceğiniz, krom, pirinç, bakır, döküm demir gibi metallerden plastiğe varana kadar pek çok farklı malzemeden üretilebiliyor. Ancak genellikle en çok kullanılan duş başlığı modellerini krom kaplama ve plastik modeller oluşturuyor. Ayrıca bugün artık siyah, beyaz, gümüş, altın ve bakır tonlarında pek çok duş başlığı modeli üretiliyor ve bu sayede de banyonuzda tek tip bir duş seti kullanmak zorunda kalmıyor, banyo tasarımınıza uyum sağlayan bir renk ve ton da seçebiliyorsunuz. Yani duş setleri de yalnızca fonksiyonel değil aynı zamanda dekoratif araçlar olarak da görülüyor artık.

Banyonuzu mu yenileyeceksiniz?

O halde duş alanınızı tasarlarken ilham almak için Banyo duşakabin üzerine 12 iddialı örnek başlıklı yazımıza da mutlaka tıklayın!

Siz hangi modeli tercih edersiniz? 

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler