​İstanbul’dan yemek odası tasarımları

nihal e. nihal e.
Özel projelendirme, Öykü İç Mimarlık Öykü İç Mimarlık Modern Oturma Odası
Loading admin actions …

İster tek başına bir oda isterse büyük bir salonun bir parçası olsun yemek odaları, çocukların ev ödevlerinden geniş aile kutlamalarına kadar her şeyi barındıran çok amaçlı mekanlardır. Yemek odaları öncelikle evinizin mimarisine uygun, dekorasyon stilinizi yansıtan, rahat oturma alanı ve bol miktarda saklama alanı sunan davetkar alanlar olmalıdır. Genel olarak masa ve sandalyeler yemek odasının temel işlevini sağlayan mobilyalardır ve aynı zamanda estetik olmalıdır. Yemek odası tasarımı için bir profesyonelle çalıştığınızda hem istediğiniz dekorasyon tarzını yansıtan hem de odanın fiziki şartlarına uygun en iyi tasarımı size sunacaktır. Dolayısıyla dekorasyonda hata yapmak istemiyorsanız bir iç mimarla birlikte çalışmalısınız. Bugün size tanıtacağımız yemek odalarının her biri farklı projelere ait olmakla birlikte hepsi Öykü İç Mimarlık imzasını taşımaktır. Bu projeleri merak ediyorsanız aşağıda fotoğraflarını inceleyebilirsiniz.

​1- Bursa’da Misspark Villa projesi’ne ait klasik tarz yemek odası

İlk yemek odası fotoğrafı, Bursa’da bulunan bir villaya ait yemek odası. Klasik stilde döşenmiş yemek odası, geniş bir alana sahip. Sekiz kişilik yemek masası çocuklu bir ailenin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak kapasitede. Aynı zamanda misafir davet etmek için de yeterli görünüyor. Büyük ayak tasarımıyla dikkat çeken masa, sandalyelerle birlikte koyu bir ahşaptan yapılmış. Sandalye minderleri ise halı gibi beyaz renkli. Beyaz tercihi ahşabın koyuluğunu vurgulayarak hoş bir kontrast yaratmış. Arka duvarda yine koyu tonlu ahşaptan yapılma bir konsol ve varaklı çerçevesiyle geniş bir duvar aynası mevcut. Bunun dışında duvarda çeşitli resimler ve büyük abajur göze çarpan detaylar.

​2- Akasya Residence projesine ait şık bir yemek odası

İlk fotoğrafta olduğu gibi bu yemek odası da klasik stilde döşenmiş. Bir diğer benzerlik ise yine sekiz kişilik masa oluşu, fakat bu defa daha koyu bir ahşap tonunda. Yeşil süet kaplama sandalyeler ise oldukça uzun ve takıma renk katmış görünüyor. Masayı süslemek için herhangi bir örtü kullanılmamış, onun yerine vazo içinde çiçekler mevcut. Aydınlatma olarak şamdanlı avize seçilirken, zeminde sadece masa alanını kaplayan beyaz bir halı bulunuyor. Yer döşemesi kırmızıya çalan ahşap tonuyla masa takımıyla uyumlu. Konsol da oldukça koyu renkli bir ahşap ve taş kaplı duvarın önüne yerleştirilmiş. Sonuç olarak karşımızda derli toplu ve şık bir yemek odası var.

​3- Turkuaz Evleri projesinin muhteşem yemek odası

Sıradaki yemek odası klasik tarzda dekore edilmiş en güzel yemek örneklerden biri. Diğer odalarda olduğu gibi bu yemek odasında da ahşap ağırlığı söz konusu fakat bu defa masa yuvarlak. Yuvarlak masaların özelliği diğer masalara oranla daha az yer kaplaması. Dolayısıyla özellikle küçük yemek odaları için yuvarlak masa bir avantaj. Sandalyeler ise kapitone dikişi ve yüksek sırtlık bölümüyle hayli gösterişli görünüyor. Bu güzel takımı tamamlamak için çiçekle klasik bir avize kullanılmış. Zeminde herhangi bir halı yok, ahşap konsol ise güzel bir işçiliğe sahip.

​4- Çağdaş tarzıyla büyüleyen etkileyici yemek odası

Üçüncü proje, diğer yemek odalarından farklı olarak modern tarzda dekore edilmiş. Klasik stilde detaylar farklı olsa da kullanılan malzemeler ve mobilyalar birbirini andırır. Modern tarzın da kendine has özellikleri olmakla birlikte daha özgürsünüzdür. Örneğin bu yemek odasındaki masa, benzersiz bir tasarıma sahip. Düz ve uzun yüzeyi kalın ve beyaz renkli. Birbirine geçmiş gibi duran ahşap ayaklar ise masayı orijinal kılıyor. Metal ayaklı gri sandalyeler, masa ile hoş bir kontrast sağlamış. Takımı tamamlayan diğer mobilyalar da masa ve sandalyeler gibi modern tasarımlı parçalar. Gri, geniş bir konsol ile ağaç gövdesini andıran çerçevesiyle duvar aynası muazzam görünüyor.

​5- Klasik ve moderni birleştiren zarif yemek odası

Son projede, şimdiye dek gördüğümüz klasik ve modern tarz mobilyaların bir karışımı mevcut. Ahşap masa ve onu tamamlayan sandalyeler klasik stil bir yemek odasında da kullanılabilir pekala. Fakat bunların dışında kalan parçalar da modern tarza uygun. Sonuç olarak ortaya her iki tarzı da başarılı bir şekilde birleştiren şık bir yemek odası çıkmış. Bu yemek odasında özellikle konsol tasarımı dikkat çekici. Yemek odalarında genellikle bir duvar aynası ile geniş bir konsol bir arada kullanılır. Bu örnekte ise duvar aynası yerine zemine dek uzanan devasa bir ayna tercih edilmiş. Modern aksesuarla tamamlanan konsol, masa takımıyla bir örnek değil. Fakat yine de çok zarif.

Bu yazıyı beğendiyseniz 'İstanbul'dan masif mobilya tasarımları' başlığına göz atabilirsiniz.

En çok hangisini beğendiniz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler