Kruvaze perde nedir, özellikleri nelerdir?

umit atdağ umit atdağ
Kruvaze Perde, Elif Perde Elif Perde Modern Yatak Odası
Loading admin actions …

Dekorasyonun asli unsurlarından biri olan ancak genelde geri planda bırakılan perdeler evinizi dışarıdan temsil eden, içeriden de dekorasyona yön, renk veren unsurlardır. Bu nedenle perde deyip geçmemeli ve evinizi en çok yakışan perde modelini seçerek evinizi renklendirmelisiniz. Ev hanımları perde seçerken çok az bilgiye sahip oldukları için kruvaze perde mi, düz tül perde mi sorusuna cevap veremiyor ve perde seçiminde zorlanıyorlar. Peki kruvaze perde nedir ? Kruvaze perde; tül perdeye ek olarak dikilen ve iki kanattan oluşan, mekanizması yardımı ile veya mekanizmasız olarak ipleri çekildiğinde estetik bir görünüme sahip olarak şekilde büzüşebilen bir perde modelidir. Salonlarda, yatak odalarında ve oturma odalarında genelde çok yaygın olarak tercih edilen kruvaze perdelerin mekanizmalı kruvaze perdeler, mekanizmasız kruvaze perdeler, yalancı kruvaze perdeler şeklinde üç farklı modeli vardır. Mekanizemali kruvaze perde modellerinde seçmiş olduğunuz tül düz tül olarak veya dilimli olarak dikilir ve korneje asılan bir makara mekanizması ile istenildiğinde ipi çekilerek büzüşen bir perde modelidir. Mekanizmasız kruvaze perde modelleri ise korneje asılan makara mekanizmasına sahip değildir. Bu perde modellerinde perdenin büzüşerek model alabilmesi için dilimler halinde en üst kısımda bombeler oluşturulur ve bu bombelerin içinden geçen ip her bombeye dikilerek, ip çekildiğinde büzüşme meydana gelmesi sağlanır. Bu tür perdelere mekanizmasız kruvaze perde modeli denir. 

Kruvaze perdeler içinde yalancı kruvaze perde modeli olarak da bilinen bir perde modeli vardır. Bu perdeler tül ile birlikte dikilen perde modelleri değil, ayrı satılan ve korneje bağlantısı yapılarak kruvaze perde modeli gibi bir görünüme sahip olan perdelerdir. Bu perdelerde güneşlik ve tül dışında üçüncü perde olarak büzüştürülmüş halde satılan, açılamayan perdeler yer alır. Şekil olarak birebir kruvaze perde modeli olarak düşünebileceğiniz yalancı kruvaze perde modelleri içerik olarak kruvaze perde değildir. 

Ev hanımları genel olarak kruvaze perdemi süz tül perde mi sorusuna cevap veremezler. Her iki perde modelininde kendi içinde farklı özellikleri vardır. Kruvaze perdeler görsel olarak hem dekorasyona yardımcı olan hemde şık tasarımlara sahip perde modelleridir. Düz tül perdeler ise görsel olarak kruvaze perdeler kadar etkili tasarımlara sahip olmayan ancak oda doğru tül modeli seçildiğinde kruvaze perde modeli kadar şık ve estetik bir perdeye sahip olabilirsiniz. Ekonomik olarak kıyaslama yapıldığında ise kruvaze perde modeli düz tül perde modeline göre daha yüksek maliyetre sahip olacaktır. Kullanılan perde ölçüleri kruvaze perde modelinde daha fazla olduğu için maliyet yüksek olmaktadır. Peki maliyeti daha yüksek olmasına karşın kruvaze perdeler kullanışlı mı sorusunun cevabı nedir. Kruvaze perde modelleri mekanizmalı kruvaze perde modellerinde çok kullanışlı ve işlevsel özelliklere sahiptir. İstediğiniz ölçülere göre şekillendirebileceğiniz kruvaze perde modelleri tül perde üzerinde bir aksesuar ve görsel bir süs unsuru olarak kullanılabilecek bir perde modeli olarak da görülebilir. Kullanımının kolay olması, farklı ölçülerde şekil alabilmesi ve perde üzerinde bir aksesuar görevi görmesi nedeniyle kruvaze perdeler oldukça kullanışlı perdeler olmaktadır. 

Kruvaze perde modelleri ve düz tül perde modelleri için kullanabileceğiniz çok sayıda tül modeli vardır. Düz tül perdeler için Fransız tül perde, güpür tül perde, İngiliz tülü, asya tülü gibi çok sayıda tül perde çeşidi kullanabilir, perde olarak şık ve göz kamaştırıcı perdelere sahip olabilirsiniz. Evinizde kullanmak istediğiniz perde modelleri için farklı modelleri incelemeli, düz tül perde modelleri, kruvaze perde modelleri arasında hoşunuza giden perde modelini seçmelisiniz. Gönlünüze göre seçeceğiniz perde modeli için işinin ehli profesyonel jaluzi, stor, perde uzmanlarından yardım alarak evinizde mükemmel perde modellerine sahip olabilirsiniz. 

Zarafetin timsali

Kruvaze perde modelleri kullanıldıkları yere zarafet kazandıran, estetik olarak göz kamaştırıcı dekorasyonlara imza atmanızı sağlayan perde modelleridir. Örnek perde modelinde olduğu gibi oturma grupları ile uyumlu renklerde kruvaze perde modeli hem evinizin daha zarif olmasını sağlayacak hem de kruvaze perdenin ışıltısını evinize yansıtacaktır.

Kusursuz güzellik

Perdeler dekorasyonun asli unsuru olması nedeni ile özen gösterilmesi gereken eşyalar arasında yer alır. Renk uyumları ile ışıltı saçan ve düz tül perdelere göre daha fazla görsel özelliğe sahip olan kruvaze perde modelleri zıt renklerin uyumunu yakaladığınızda ortaya resimdeki gibi göz kamaştırıcı ışıl ışıl perde modelleri çıkarabilme özelliğine de sahip. 

Kolay şekillendirme özelliği

Kruvaze perde modelleri düz tül perdelere göre daha kolay şekil alabilir. Düz tül perdeyi sadece sağa ve sola doğru çekebilirsiniz ancak kruvaze perde modellerini resimdeki gibi büzdürerek farklı şekillerde kullanabilirsiniz. açıl ve daralma aralığı size bağlı olarak değiştiği için sürekli farklı modellere gelebilen kruvaze perde modellerini seçerken oturma odası dekorasyonu ile uyumlu olmasına dikkat etmelisiniz. Oturma odası dekorasyonu yaparken de birbirinden özel dekorasyon örneklerinin yer aldığı oturma odası sayfamızı ziyaret etmelisiniz. 

Tül kruvaze perdeler

Kruvaze perde olarak evinizde tül perdeler tercih edebilir ve perdeler arasında şık bir uyum yakalayabilirsiniz. Tül kruvaze perdeleri stor perdelerin üzerine de uygulayabilirsiniz. Aynı tonlarda veya uyumlu tonlarda tül kullandığınızda ortaya resimdeki gibi mükemmel bir kruvaze perde modeli çıkacaktır. 

Görsel perdeler

Yeni taşındığınız bir evde veya evinizi yenileme aşamasında perde modeli seçerken görsel olarak şölen oluşturacak perde modeli tercih edilmelidir. Kruvaze perde modelleri bu konuda imdadınıza yetişen ve düz tül perdelere göre hem daha ekonomik, hem daha kullanışlı hem de daha estetik perde modelleri olması ile bilinen perde modelleridir.

Stor perdeler için kruvaze perdeler

Kruvaze perde modelleri sadece düz tül perdeler için tercih edebileceğiniz perde modelleri değildir. Stor perde kullandığınız tüm alanlar için kruvaze perde modelleri tercih edebilirsiniz. Bu örnekte yer alan perde modelinde olduğu gibi stor perde kullandığınız bir pencere için doğru ve şık tasarıma sahip bir kruvaze perde modeli evinize estetik ve zarafet kazandıracaktır. 

Canlı renkler

Eviniz için perde seçerken nasıl bir perde modeli seçmeliyim veya evimde kullanacağım perdeler hangi özelliklere sahip olmalı diye düşünmeyin. Perde seçerken modeller arasında kalıyorsanız veya düz tül perde mi kruvaze perde mi diye düşünüyorsanız yapmanız gereken '' Evinize yepyeni bir görünüm kazandıran halı ve perdeler '' başlıklı yazımıza göz atmak ve perdelerin önemi, perde seçiminde dikkat edilecek noktalar hakkında bilgi sahibi olmalısınız.

Bu kruvaze perde modellerini beğendiniz mi ? 

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler