Balkon zeminleri için 10 farklı seçenek

umit atdağ umit atdağ
homify Modern Balkon, Veranda & Teras
Loading admin actions …

Evinizin gerdanlığı olan ve daraldığınızda nefes almanızı sağlayan balkonlar, yaz kış kısaca dört mevsim evinizin bir yaşam alanı olarak kullanılan alanlarından biridir. Balkon ve teras dekorasyonlarında genelde oturum, yeşil alan, geniş dekorasyon gibi konular akla ilk gelen konular olsa da zemin döşemesi de balkon dekorasyonlarının asli konularından biridir. Balkon zeminlerinde kullanılan zemin malzemeleri olan seramik, karo, parke, ahşap, beton, ahşap görünümlü seramikler balkonun daha zarif ve daha sağlıklı bir zemine sahip olmasını sağlar. Balkon yer döşemesi çeşitleri içinde yer alan ve en çok tercih edilen döşeme malzemesi olan yer karosu ekonomik olmasının yanında uygulaması da kolay olan bir malzemedir. Balkon zemin kaplama malzemeleri arasında yer alan ve su geçirmez özelliği ile bilinen seramikler aynı zamanda estetik balkon dekorasyonları yapmak isteyenler için ideal bir seçenek olmaktadır. su geçirmez balkon yer kaplama malzemelerinden biri de plastik esaslı pvc karolardır. Birbirlerine tutkal ile yapıştırılan ve su geçirmeyen pvc karolar ekonomik anlamda diğer seçeneklere göre biraz daha pahalıdır. Balkon içinde doğallığın ön panda olmasını istiyor ve ekonomik bir zemin kaplama malzemesi kullanmak istiyorsanız en ideal seçenek ahşap yer karosu veya balkon parkesi olacaktır. Ahşap yer karosu fiyatları ekonomik olarak size avantaj sağlamasa da balkon parkesi fiyatları oldukça ekonomik fiyatlara sahip olduğu için size avantaj sağlayacaktır. Doğallığı ön planda olan bir balkon dekorasyonu yapacaksanız ahşap görünümlü dış mekan zemin kaplama malzemeleri de tercih edebilirsiniz. Bunun için ahşap ve ağaç desenlerine sahip karolar, seramikler ve beton zemin kaplama panelleri tercih edebilirsiniz. Ahşap görünümlü dış mekan kaplama malzemeleri ile hem su geçirmeyen özellikli zemin kaplama yapabilirsiniz hem de doğal görünümü hiç bozulmayan bir zemine sahip olarak dekorasyonlarınızda doğallığı ön plana çıkarabilirsiniz.

Balkon fayans modelleri

Balkon parkeleri model ve malzemelerine göre değişkenlik gösterir. Karonun çıkarıldığı taş ocağından işlenildiği fabrikaya kadar farklı geçen her süreç fiyatların farklılaşmasına neden oluyor. Eğer balkon için seramik tercih edecekseniz yer seramik çeşitleri arasında yer alan kaydırmaz seramik modellerini tercih etmek avantajınıza olacaktır. Balkonu yıkadığınızda veya yağmur suyu değdiğinde kaydırmayan, rahatça yürümenizi sağlayan kaydırmaz seramik fiyatları normal seramik fiyatlarına göre farklılık gösterir. Bu malzemelerin tamamı dış mekan zemin kaplama malzemeleri oldukları için bahçe içinde de rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Ucuz yer karosu modelleri

Bahçe yer döşemesi için seramik, karo, parke, ahşap, ağaç gibi malzemelerin tamamını kullanabilir, bahçe dekorasyonuna renk katabilirsiniz. Performans kıyaslaması yapıldığında fayans ve karolar en uzun ömürlü zemin kaplama malzemeleri olurken, ahşap, pvc esaslı fleksler ise 3 ve 4. sırada yer alır. Ancak ucuz yer karosu arıyorsanız, fiyat performans kıyaslaması yapıldığında epoksi birinci sırada yer alırken, beton zeminler ikinci sırada, karolar üçüncü sırada, fayanslar dördüncü sırada, ahşap parkeler ise beşinci sırada yer alır.

Balkon yer döşemesi fiyatları

Bahçe yer döşemesi veya balkon yer döşemesi malzemesi seçmeden önce sizi fikir vermesi açısından yer döşemesi örneklerine bakmalı ve farklı yer döşemeleri hakkında bilgi sahibi olarak en ekonomik ve avantajlı tercihi yapmalısınız.

30*30 fayans modelleri

Balkon içinde renkli bir dekorasyon yapmak istiyrosanız 30*30 cm renkli fayans modellerinden birini tercih edebilirsiniz. Bu tercih ile zeminde renkli bir zemin dekorasyonu yapabilir, balkonun renkli bir dünyaya sahip olmasına katkı sağlayabilirsiniz.

Epoksi zemin

Beton zemin üzerine ince bir tabaka kimyasal epoksi dökülerek elde edilen epoksi zeminler taş zemin görünüme sahip olan, ancak çok uzun yıllar görselliğini koruyabilen ekonomik yer döşeme malzemeleridir.

Ahşap döşemeler

Balkon ve teraslar için karo, fayans gibi taş özellikli malzemeler yerine fayans ölçülerine sahip ahşap veya ağaç da tercih edebilirsiniz. Farklı desenlerde uygulama yaparak resimdeki gibi fayans görünümünde ahşap bir zemine sahip olabilirsiniz. Bu model ahşapları kullanılarak uygulanmış, ilham verecek balkon ve teras zeminlerine inceleyebilir ve farklı zeminler için fikir edinebilirsiniz.

Taş kaplama

Zemin malzemelerinden biri olan taş kaplama malzemeleri dış cephe gibi zemine de kaplanabilen malzemelerdir. Özellikle balkon ve teraslar için dış cephe ile uyumlu bir zemin dekorasyonu oldukça zarif görünecektir.

Taş desenli fayanslar

Taş kaplama gibi taş desenli geniş fayanslar kullanarak balkon ve teras zemininde görsel bir uygulama yapabilirsiniz. Fayans yerine taşları zemine yerleştirip aralarında epoksi – beton karışımı dökerek yüzey düzeltmesi de yapabilirsiniz. İlk tercih daha ekonomik bir tercih olacaktır.

Zemin için beton tercihi

Balkonlar için tercih edilecek bir diğer malzeme de betondur. Saf beton içine istediğiniz renk piğmentlerini ekleyebilir ve düz bir zemin uygulaması ile resimdeki gibi görsel bir balkon zemini elde edebilirsiniz.

30*30 ağaç zeminler

Özellikle küçük balkonlar için kullanabileceğiniz 30*30 ağaç tabletleri ile balkon içinde doğal ve bir o kadar çekici bir zemin elde edebilirsiniz. Benzer uygulamaları incelemek ve ağaçların balkon zemininde nasıl kullanıldığı görmek için '' İçinizi açacak balkon ve teras çatı modelleri'' başlıklı yazımızı mutlaka incelemelisiniz.

PVC fleks kaplama

Su geçirmez balkon zemin malzemelerinden biri olan pvc esaslı fleksler ile balkon zemininde görsel ve su geçirmez bir zemin oluşturabilirsiniz. Her renkte fleks üretildiği için balkon dekorasyonunuza uygun bir modeli rahatlıkla bulabilirsiniz. Halı fleks olarak bilinen bu malzemeler 7 – 10 yıl kullanım ömrüne sahip, fiyat olarak da fayans ve karo malzemelerden pahalı fiyatlara sahiptir.

Ahşap görünümlü fayans

Balkonum hem doğal görünsün hem de su geçirmesi diyorsanız ahşap veya parke görünümlü fayans modellerini tercih etmelisiniz. Fayans oldukları için su geçirmeyen ve çok uzun yıllar kullanabileceğiniz ahşap görünümlü fayansların fiyatları da metrekare başına uygulama dahil 69 TL ile 110 TL arasında yer alıyor.

30*60 karolar

Balkon zeminlerinde yaygın olarak kullanılan karo malzemesi; 30*30, 30*60, 30*90 cm uzunluklarında çeşitlere sahiptir. Bu özellikleri ile farklı zemin dekorasyonları yapmanızı sağlayan karolar hem kullanım ömürleri hem de fiyatları ile en ekonomik zemin malzemeleridir.

6 adımda ahşap zemin nasıl boyanır? başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.

Bu balkon zeminlerini beğendiniz mi ? 

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler