Ev dekorasyonunda mine renginin kullanıldığı 9 örnek

M.A. EVİ, Niyazi Özçakar İç Mimarlık Niyazi Özçakar İç Mimarlık Eklektik Banyo
Loading admin actions …

Evimizi dizayn ederken yaşam alanımızın konforlu ve işlevsel olması kadar estetik görünmesine de önem veririz. Çoğu ev sahibi kestirme yoldan hareket ederek değişiklik yapmak istediğinde yeni mobilyalara yönelir. Evinizin mevcut halinden sıkıldıysanız eşyaları yenilemek iyi bir fikir olabilir. Ancak bir eşya ne kadar lüks olursa olsun, bir süre sonra ondan da sıkılmanız mümkündür. İç mimar ve tasarımcılar etkili değişim için renkleri kullanmanızı öneriyorlar.

Çünkü renkler herhangi bir mekanı olduğundan çekici kılabiliyor ve çoğu insan renklerin cazibesine kapılarak bir evi, bir odayı ya da bir eşyayı sevip sevmediğine karar veriyor. Renk tercihinde kişisel beğeniler kadar psikolojimiz de önemli. Zira her rengin ruh halimiz üzerinde farklı bir etkisi var. Örneğin sarı, turuncu ve pembe gibi renkler daha sıcak ve bizi neşenlendiriyor. Bununla birlikte parlak sarı ve siyah rengi bir araya geldiğinde çok dikkat çekici olabiliyor.

Sonuç olarak renklerin ruh sağlığımız üzerindeki olumlu etkilerinden yola çıkarak ev dekorasyonunu daha akıllıca düzenleyebiliriz. Çoğu ev sahibi riske girmemek için tasarımda nötr tonlardan yola çıkar. Nötr renkler bilindiği üzere beyaz, gri, bej gibi hafif tonlardır. Bununla birlikte farklı renklerin açık tonlarını da nötr kategorisinde değerlendirebiliriz. Örneğin yeşil kendi başına çok güçlü bir renktir. Ancak adaçayı yeşili yumuşak bir ambiyans yaratır ve bu sebeple hemen hemen her odada kullanılabilir.

Son yıllarda popüler olan renklerden biri de mine rengidir. Mine çiçeğinden ilhamla oluşturulan bu renk açık mavi ile eflatun karışımı bir tondur. Aynı anda birkaç rengi çok andırması mine rengini kullanışlı yapar. Bu renk özellikle duvar boyasında oldukça ilgi görür. Aşağıda örneklerle birlikte mine rengini evinizde nasıl kullanabileceğinize dair fikir vermeye çalıştık. Umarız beğenirsiniz.

1- Mine rengi kanepeler

Oturma odasında bu örnekte olduğu gibi desenli ve dikkat çekici bir zemin kaplaması mevcutsa eğer koltuk rengi seçiminizi dikkatli yapmalısınız. Yer döşemesi ya da duvarlar hareketli olduğu zaman mobilyalar desensiz olmak zorunda. Aksi takdirde iki dikkat çekici öğe bir arada göz yorucu olabilir. Mine rengi ise açık tonuyla desenli bir zemin üzerine gayet iyi sonuç verebilir. Eğer diğer nötr tonlarından gri ya da bej kullanılsa çok kasvetli görünebilirdi. Oysa şimdi gayet estetik ve tam kararında.

2- Banyoda mine rengi duvar

Banyoda genellikle küçük pencere olur ya da hiç pencere bulunmaz. Bu nedenle alan ne kadar büyük olursa olsun banyolar yeterince havadar görünemez. Kimi zaman bu durumu kabullenip koyu renklere yönelebilirsiniz. Kimi zaman da mevcut alanı daha ferah göstermek için açık tonlar tercih edersiniz. Mine rengi mavinin çok açık bir tonu olduğu için banyolar için ideal bir seçim olabilir. Duvarları daha aydınlık hale getirmek içinse örnek görselde olduğu gibi duvarın yarısını beyaz tercih edebilirsiniz.

3- Sakinleştirici mine rengi

Yatak odası, yorucu bir günün sonunda dinlenebileceğiniz yatıştırıcı bir sığınak gibidir. Dekorasyon düzeni için seçtiğiniz renk paleti, odanın genel atmosferine önemli ölçüde katkıda bulunur ve doğal olarak sakinleştirici renkler sizin için rahat bir dinlenme ortamı yaratır. Mine rengi, bu anlamda yatak odası için en elverişli renklerden biridir. Bu tonu yatak odasının tamamında kullanmasanız dahi belli başlı parçalarda rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

4- Oturma odasında mine esintisi

Mine rengi mobilyalarda daha çok karşımıza çıkıyor; çünkü ev sahipleri gri, bej gibi alışıldık nötr tonlardan sıkılmış durumda. Mine ise hem göz yormayan canlılığı hem de açık bir renk olması sebebiyle büyük mobilyalar için harika bir alternatif. Örnek salonda oturma grubu olarak oval bir şekle sahip, devasa bir koltuk tercih edilmiş. Ayrıca halı ve perde de mine rengi kullanılmış. Ancak çok fazla mine kullanılması hiç aşırı değil, aksine çok zarif bir etkisi var.

5- Çocuk odası için mine rengi duvarlar

Bildiğiniz üzere çocuk odası diğer odalardan farklı olarak çok daha renkli olur. Böylece çocuk odasını daha çok sever ve kendi odasında vakit geçirmek ister. Çoğu anne baba çocuk odası için belli bir tema belirler. En popüler çocuk odası konseptlerinden biri de gökyüzü ve uçmaktır. Duvarları maviye boyamakta kararsızsanız eğer çocuk odasında mine rengini denemelisiniz.

6- Mine rengi detaylarla güzelleşen mutfaklar

Şimdiye dek mine renginin salonda, çocuk odasında ve banyoda kullanıldığını gördük. Diğer odalar gibi mine tonunu mutfak dekorasyonunda da kullanabilirsiniz. Bu örnekte mutfak modern stil ile Akdeniz tarzından detaylar barındırıyor. Akdeniz tarzında mavinin her tonu kullanılabilir. Mine rengi de Akdeniz stili mutfaklar için ideal bir seçimdir.

7- Açık mine rengi yatak

Her rengin koyu ve açık tonu olduğu gibi mine renginin de farklı tonları vardır. Mine renginin doğalı zaten açık maviye yakın olduğu için açık mine, çok daha uçuk bir tona sahiptir. Eğer yatak odası için çok fazla renk tercih etmiyorsanız sadece küçük bir dokunuş olarak mine rengini kullanabilirsiniz. Bu örnekte beyaz ağırlıklı bir dekorasyon görüyoruz. Yatak ise çok açık mine tonunda. Böylece yatak hem odanın genelinden ayrılıyor hem de çok fazla göze çarpmıyor.

8- Koyu mine rengi perdeler

Mine rengi açık bir tona sahip olduğu için genellikle büyük boyutlu mobilyalarda ya da duvarın tamamında kullanılabilir. Hem duvar boyası olarak duvar kağıdı için ideal renklerden biridir zira. Ancak mine rengini koyu tonlu kullanacaksanız eğer belli bir eşyada tercih etmeniz daha iyi sonuç verir. Bu örnekte koyu mine, sadece perdelerde kullanılmış.

9- Mine rengi ile beyaz uyumu

Yukarıdaki örneklerde mine renginin mutfakta, duvarda ve mobilyalarda kullanıldığını gördük. Bu rengin en çok beyazla tamamlandığını fark etmiş olmalısınız. Mine rengi açık mavi ve beyaz karışımından oluştuğu için her iki renk tonuyla da son derece uyumludur. Ancak beyaz ile daha risksiz bir dekor elde edersiniz.

Bu yazıyı beğendiyseniz Ev dekorasyonlarını kuvvetlendiren boya renkleri başlığına göz atabilirsiniz.

Bu örnekleri nasıl buldunuz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler