İstanbul'dan duvar kağıdı tasarımları

Homify TR Homify TR
homify Tropikal Duvar & Zemin
Loading admin actions …

Duvar dekorasyonları yaşam alanlarının dokusunu baştan aşağı değiştirebilen, odaların tarzını vurgulayan ve karakterini belirleyen oldukça önemli tasarım unsurlarıdır. Duvar dekorasyonu denilince de akla elbette ilk olarak duvar kağıtları geliyor. 

Eskiden duvar kağıtları oldukça sınırlı desenlerden oluşuyordu ve bu yüzden de çağdaş ve yenilikçi dekorasyon tarzı yaygınlaşmaya başladığında duvar kağıtları demode birer unsur olarak anılıyordu. Ancak bugün artık en gözde ve şık yaşam alanlarında birbirinden şık ve yeni nesil duvar kağıtları dikkat çekiyor. Dijital baskı teknolojisi sayesinde her tarza uyum sağlayan birbirinden güzel ve yaratıcı duvar kağıtları en seçkin ve sıra dışı dekorasyonların ana odak noktalarını oluşturuyor. 

Bu yazımızda merkezi İstanbul’da bulunan SK Konsept Duvar Kağıtları isimli firmanın her biri birbirinden güzel ve göz kamaştırıcı dijital baskı tasarımlarını derledik. Bu dijital baskı duvar tasarımları, kişiye ve yaşam alanlarına göre özelleştirilebiliyor ve yeni tasarımlarla zenginleştirilebiliyor. 

1- Tropikal canlılık

Flamingo homify Akdeniz Duvar & Zemin

Tropikal stil son yılların en gözde dekorasyon tarzlarının başında geliyor. Flamingolar ve geniş yeşil yapraklı tropik bitkiler de bu tarzın en popüler desenlerini oluşturuyor. Duvar boyunca büyük motiflerle oluşturulan tropikal doku, egzotik ve modern bir dekorasyon isteyenler için eşsiz bir seçenek…

2- Doğal ve huzurlu

Watercolor homify Tropikal Duvar & Zemin duvar,tropikal,duvar kağıdı,duvar kaplamaları,dizayn,dekorasyon,duvar renkleri

Modern şehirlerde doğa özlemi çekenler için kır manzaraları ve doğa motifleri ile tasarlanan duvar kağıtları evlere ferahlık ve doğallık katıyor. Oturma odanızın bir duvarında el değmemiş doğanın güzelliğini yansıtmak hem dinlendirici hem de pozitif enerji ile dolu bir atmosfer yaratmanın en güzel yollarından biri.

3- Yenilikçi çiçek desenleri

Autumn Flowers homify Rustik Duvar & Zemin duvar kağıdı,duvar,duvarkaplaması,duvar renkleri,dekorasyon

Çiçek desenli duvar kağıtları her dönemde ve her tarz için ideal olan duvar tasarımlarını oluşturuyorlar ancak çiçek deseni denilince akla öncelikle küçük kır çiçekleri geldiği de bir gerçek. Ezber bozan ve çok daha sıra dışı ve etkili bir çiçek motifine ne dersiniz? Devasa, rengarenk ve benzersiz çiçeklerin duvarlarınızı süslediğini düşünsenize! Bu örnekte kullanıldığı gibi yatak odalarından yemek odası ve mutfaklara kadar pek çok yaşam alanı için canlandırıcı ve yenilikçi bir duvar kağıdı modeli…

4- Kır çiçekleri

Green Flowers homify Kırsal Duvar & Zemin duvar,duvarlar,digital baskı,duvar kağıdı,duvar sanatı

Elbette kır çiçekleri de gözden düşmüş değil, yalnızca eski tip birbirini tekrarlayan kır çiçeği desenlerinin yerini daha yeni, daha çarpıcı ve daha iç açıcı tasarımlar alıyor. Bu örnekteki gibi tasarımlar uygulandığı yaşam alanlarına hafiflik ve ferahlık kazandırıyor.

5- Görkemli bir orman

Foggy Forest homify Rustik Duvar & Zemin duvar,orman,digitalbaskı,duvar kağıdı,duvar kaplamaları

Doğal desenlerin sadece duvarlarda değil nevresim takımlarından perdelere pek çok baskı ürününde oldukça popüler olduğunu son dönemin en trend dekorasyonlarına göz gezdirerek de anlayabiliyoruz. Doğaya dönüş çağında yaşadığımız için doğanın her hali de gerçekçi ve çarpıcı halleriyle evlerimize birbirinden güzel desenler olarak konuk oluyor. Uzun ağaçlarla kaplı sisli ormanlar da huzurun ve hayatın en etkileyici temsilcilerinden biri.

6- Brüt beton etkisi

Beton homify Minimalist Duvar & Zemin duvar,duvar kağıdı,beton,duvarkaplaması,wall,duvar kaplamaları,duvar sanatı

Tropikal tarzın son yılların en popüler trendlerinden biri olduğunu söylemiştik; bir diğer popüler dekorasyon trendi ise tropikal stilin hemen hemen zıttı bir stil olan endüstriyel tarz. Endüstriyel stil dekorasyonlarda ham malzeme dokuları oldukça büyük bir yer kaplıyor, bu dokuların başında da brüt beton geliyor elbette. Brüt beton dokulu bir duvar oluşturmak pek ekonomik ve kolay bir iş sayılmaz, ama brüt beton görünümünü bire bir yansıtan duvar kağıtları sayesinde endüstriyel modern stil ortaya çıkarmak çok daha pratik bir hal alıyor.

7- Siyah beyaz karizması

Dark Forest homify Kırsal Duvar & Zemin duvar,duvar kağıdı,duvar kaplaması,dekor,dekorasyon

Duvar kağıdınızın illa ki renkli ve yüksek enerjili olması gerekmiyor elbette. Siyah beyaz desenler de son derece modern ve minimalist yaşam alanları oluşturabiliyorlar.

8- Duvarda yüzen balıklar

Fishes homify Rustik Duvar & Zemin duvar resmi,duvar,dokulu duvarlarl,duvar kaplama duvarı,dekorasyon

Dalgalı bir gri duvarın içinde yüzen pastel tonlu balıklara ne dersiniz? Doğayı ve hayatı temsil ederken biraz daha farklılık arayan ve ağaç motiflerini ya da yeşil tonlarını kullanmak istemeyenler için ideal.

9- Kuşlarla uyanmak!

Birds and Leaves homify Akdeniz Duvar & Zemin duvar,duvar resmi,duvar kağıdı,dekorasyon

Bahar enerjisini evinize taşımanın en şık yolu çiçek açmış dallarda gezinen birbirinden güzel kuşlardan oluşan duvar kağıdı desenleri olabilir…

10- Modern ve farklı

Leaves homify Tropikal Duvar & Zemin duvar,kağıt,duvar kaplaması

Duvar kağıtlarında temalar birbirinin benzeri olsa da aslında farklı tasarımlarla birbirlerine hiç benzemeyen tasarımlar ortaya çıkıyor. Gri bir fon üzerinde yükselen yeşil bitkiler de farklı ve öne çıkan tasarımlardan biri.

11- Yağlı boya tablo gibi…

Colorful Forest homify Tropikal Duvar & Zemin duvar

Sanatsal bir etki arayanlar için de seçenekler oldukça fazla. Bir yağlı boya resmi andıran bu duvar kaplaması da ufuk açıcı, eğlenceli ve aynı zamanda da dinlendirici…

12- Şehir motifleri

New York homify Minimalist Duvar & Zemin duvar

Şehirden kopamayanlar ve şehir hayatını ve kültürünü sevenler için büyük şehirlerin dokusunu yansıtan duvar kağıdı tasarımları oldukça ideal bir seçim olacaktır. Kendi evinizin duvarı için böyle bir desen seçecekseniz istediğiniz şehrin silüetini kullanabileceğinizi de unutmayın.


Bu yazımızı beğendiyseniz Ev duvar dekorasyonu seçenekleri başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.



Sizce en güzeli hangisi?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler